Jau aiškūs du „Tapk škunos „Brabander“ įgulos nariu“ laimėtojai

„Tapk škunos „Brabander“ įgulos nariu“ konkurso nugalėtojai – vilniečiai.
„Tapk škunos „Brabander“ įgulos nariu“ konkurso nugalėtojai – vilniečiai.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 20, 2015, 12:48 PM, atnaujinta Jan 6, 2018, 9:22 AM

Antrosios konkurso „Tapk škunos „Brabander“ įgulos nariu“ savaitės laimėtoju tapo 42 metų vilnietis Gedas Liekis. Šią žinią jis sutiko džiaugsmingai, nes laimėti sako tikrai nesitikėjęs.

„Konkursuose ir loterijose dalyvauju greičiau iš sportinio azarto, nes laimėti pavyksta itin retai. Buriuoti pradėjau tik pernai. Juokaudamas sakau, kad šis pomėgis man lyg 40-mečio krizės pasekmė. Iki šiol dažniausiai buriuodavom Trakų ežere. Išplaukti į Baltiją burlaiviu „Brabander“ bus nuostabu“, – sako G. Liekis.

Pirmosios savaitės finale laimė nusišypsojo taip pat vilniečiui, 40-mečiui Pauliui Viesūnui, buriuojančiam 3 metus.

Per pirmąją savaitę sulaukta 94 anketų. Teisingi atsakymai fiksuoti 62. Antrąją savaitę gautos 25 anketos, iš kurių 18-ka buvo su teisingais atsakymais. Pagal amžių aktyviausi yra 25 – 35 ir 35 – 45 metų amžiaus žmonės.

Anketą su antrosios savaitės laimėtojo vardu ištraukė burlaivio „Brabander“ kapitonas Valdemaras Vizbaras. Kapitonas viliasi, kad įgula bus fiziškai stipri ir nusiteikusi ne pramogauti, o varžytis lenktynėse.

„Svarbiausia, kad žmonės nebūtų nusiteikę plaukti kruiziniu garlaiviu. „Baltic Tall Ships Regatta 2015“ yra burlaivių lenktynės ir norint laimėti, reikės paplušėti. Tačiau neturintys buriavimo patirties neturėtų išsigąsti – laive to greitai išmokstama. Bene sunkiausia pirmą kartą išplaukusiems būna įveikti jūros ligą. Geriausias vaistas nuo jos – fizinis darbas“, – sako V. Vizbaras.

Laimę konkurse bandančių žmonių paklausėme – kas paskatino varžytis dėl vietos ant burlaivio „Brabander“ denio? Paaiškėjo, kad tapti škunos įgulos nariais siekia ir patyrę buriuotojai, ir niekada pro Klaipėdos uosto vartus dar neišplaukę žmonės.

„Visą gyvenimą domino ekstremalios pramogos. Teko skristi ultra lengvuoju lėktuvu, domiuosi automobilių, motociklų raliu. – sako 54 metų Vilija Jurkuvienė iš Tauragės. – Labai noriu laimėti. Prancūzijoje gyvenantis brolis turi nedidelį laivelį. Kai svečiuojamės pas jį, plaukiojam Viduržemio jūroje. Į Baltiją dar nebuvau išplaukusi“.

59 m. vilnietis Romualdas Janušauskas sako turintis 45 metų buriavimo patirtį, tačiau tokio dydžio burlaiviu kaip „Brabander“ plaukti neteko.

„ Baltiją visą esu išmaišęs. Ne kartą buvau jachtos „Lietuva“ įgulos nariu, todėl gyvenimas jūroje man ne naujiena. Tačiau dideliu burlaiviu, kaip „Brabander“, plaukti neteko.“ – sako R. Janušauskas.

O 58 metų Antanas Povilaitis iš Šilutės sako, kad apie burlaivius žino bene viską, nors ant denio gyvenime nėra stovėjęs.

„Mano hobis – konstruoti burinių ir kitokių laivų modelius. Labai norėtųsi nors kartą išplaukti tikru burlaiviu.“ – sako A. Povilaitis.

Naujo šios savaitės klausimo ieškokite internetiniame portale www.lrytas.lt

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.