U. Šilagalytę nuvylė portugališka virtuvė, bet pakerėjo vaisiai

Net ir vykdama darbuotis į svečias šalis dainininkė Urtė Šilagalytė savo laisvų atokvėpio minučių veltui nešvaisto. Kyla iš lovos anksti ir lekia apžiūrėti dar nepažintų miestų. Paskutinį kartą jai tokia laimė nusišypsojo Portugalijos saloje Madeiroje.

Urtė Šilagalytė pažino Madeiros salą.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Urtė Šilagalytė pažino Madeiros salą.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Rugilė Ereminaitė

2015-04-24 19:47, atnaujinta 2018-01-05 23:31

Iš ten tik ką grįžusi daininkė parsivežė glėbį naujų įspūdžių ir netgi fotosesiją.

Išnaudojo visas galimybes

„Visų pirma ką darau išvykusi, nemiegu ilgai. Keliuosi kuo anksčiau, važiuoju į miestą, kad kuo daugiau visko pamatyčiau. Kai jau yra galimybė, reikia ja naudotis. Madeiroje netgi turėjau fotosesiją, kadangi ten labai graži gamta. Nusprendėme ją padaryti labai anksti – 7 valandą ryto. Svarstėme, kaip atsikelti taip anksti? Bet kai teka saule, toks gražus vaizdas! Kai keliauji, reikia kuo anksčiau keltis, stengti svažiuoti į skirtingas vietas. Taip darau visose kelionėse“, – įspūdžiais dalinosi U.Šilagalytė.

Tiesa, pagrindinis kelionės į Madeirą tikslas buvo pasirodymas vestuvėse. Neseniai tokia proga kartu su savo bičiule, renginių organizatore Kristina Kaikariene mergina viešėjo ir Italijoje.

„Madeiroje praleidome visą savaitę, kadangi teko dalyvauti repeticijose. Nes dainuoti teko ne tik šventės metu, bet ir pačioje bažnyčioje. Kad per šventę būtų gražu, turi būti atsakingas ir profesionalus pasiruošimas“, – pasakojo ji.

Pramoga skrandžiui

Portugalijoje U.Šilagalytė viešėjo pirmą kartą ir įspūdžiai iš ten – tikrai ne blankūs. „Labai patiko. Vienintelis dalykas, kuris nepatiko – oro permainos. (Juokėsi). Oras ten keičiasi kas 10 minučių! Jaučiuosi peršalusi. Matyt, nesu pratusi prie tokių temperatūros svyravimų“, – sakė Urtė. Labiausiai dainininkę ten pavergė kryžminiai vaisiai, taip pamėgti madeiros gyventojų. „Bananasus valgėme vos ne kiekvieną rytą – tai yra kažkas įspūdingo ir kitokio. Tikrai labai skanu ir egzotiška. Dėl ko ten norėtųsi grįžti? Dėl šių vaisių“, – įsitikinusi Urtė. Gaila, kad jų neleidžiama vežtis namo, mat dainininkė jau turėjo tokių planų.

Jai teko paragauti ir dažnai keliautojų giriamų jūros gėrybių. Tačiau portugališka virtuvė ją gerokai nuvylė. „Maistu nelikome labai apsidžiaugę, kiek nusivylėme. Tikėjomės, kad jis bus įspūdingesnis. Virtuvė, sakyčiau, kaip tik vienas jų minusų. Nors ir keitėme vietas, niekur maistas nebuvo skanus“, – konstatavo Urtė.

Prajuokino žmonės

Tačiau šalis merginai pasirodė labai smagi ir jauki, sala – kompaktiška. U.Šilagalytei įsiminė tai, kad ten pilna gražių vietų, įspūdingų nuošliaužų. Ir nors su kompanija ji buvo įsikūrusi viešbutyje, stengėsi prie jo neprisirišti – norėjosi pažinti vietovę.

Štai, pavyzdžiui, jai teko pabūvoti ir nacionalinėje vakarienėje, išvysti nacionalinių šokių. Tačiau daug keliaujančiai ir visko mačiusiai Urtei, kiek spėjo pamatyti, kultūra pernelyg didelio įspūdžio nepaliko. Kaip ir ten rengiamos šventės.

„Kaip tik tą savaitgalį, kai viešėjome, vyko gėlių festivalis. Ypač nustebome dėl vieno dalyko. Pas juos tiek daug gražių gėlių, didelių gėlių turgelių, tačiau per festivalį visi buvo pasipuošę dirbtinėmis gėlėmis. Be to, pasvarstėme, kad lietuvių floristai viską daro žymiai gražiau. Kaip ir šventės pas mus – mažesnės, bet žymiai gražesnės“, – dalinosi įspūdžiais.

Patys portugalai Urtei pasirodė linksmi, šilti ir labai kultūringi. Tačiau, vėlgi, merginai buvo nesuprantama jų rimtis šventės metu. Pasirodė, šventėje dalyvaujantys to krašto žmonės viską atlieka su didele rimtimi, nesistengia į šventę įtaukti kitų. Viešnias tai labai prajuokino.

Grįžusi iš Portugalijos dainininkė savo lagaminų nugrūsti į kampą neskuba. Visai netrukus jos laukia ir kita išvyka, tik kur, ji dar neišduoda.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.