Pirmą kartą Lietuvoje – dvasininkų slalomas „Snow Sutana 2015“

Iš pradžių mišios Druskininkų bažnyčioje, paskui – varžybos „Snow Arenoje“. Balandžio 28 dieną, antradienį, kunigai, klierikai, vienuoliai ir kiti dvasininkai iš visos Lietuvos dalyvaus specialiai jiems skirtose slalomo varžybose „Snow Sutana 2015“.

Kunigai, klierikai, vienuoliai ir kiti dvasininkai iš visos Lietuvos dalyvaus specialiai jiems skirtose slalomo varžybose.
Kunigai, klierikai, vienuoliai ir kiti dvasininkai iš visos Lietuvos dalyvaus specialiai jiems skirtose slalomo varžybose.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 27, 2015, 1:16 PM, atnaujinta Jan 5, 2018, 6:35 PM

Mintis surengti tokias varžybas kilo Alytaus Šv. Benedikto gimnazijos kapelionui Miroslavui Dovdai. Dvasininkas yra didelis žiemos sporto entuziastas. Jis kasmet vyksta slidinėti į kalnus ir bent kartą per mėnesį stengiasi užsukti pasitreniruoti į slidinėjimo kompleksą Druskininkuose.

„Pirmąjį kartą pabandžiau slidinėti studijų metais. Tuo metu studijavau Lenkijoje ir įsimylėjau kalnus. Buvimas gamtoje, kalnų ramybė turi savito žavesio, kurį labai sunku nusakyti žodžiais.

Dabar, kai atsirado galimybė slidinėti uždaroje Druskininkų arenoje, stengiuosi treniruotis reguliariai“, – pasakojo kapelionas.

Jam jau yra tekę dalyvauti dvasininkų slalomo varžybose, kurios vyko Lenkijoje. M.Dovda startavo vilkėdamas sportine apranga, tačiau buvo ir tokių kunigų, kurie nuo kalno leidosi su sutana.

„Regionas, kuriame vyko varžybos – kalnuotas ir snieguotas. Kunigai ten prieš Kalėdas lanko tikinčiuosius su slidėmis. Jiems tai yra įprasta. Aš pats esu didelis sporto entuziastas. Kai tik orai leidžia, visur stengiuosi važinėti su dviračiu.

Iš pradžių parapijos žmonės stebėjosi, kodėl kunigas nevažinėja automobiliu, bet minti dviratį yra ir sveikiau, ir pigiau“, – sakė M.Dovda.

Planuojama, kad šiemet slalome varžysis apie 20-30 dvasininkų. Jeigu renginys pavyks, „Snow Arenos“ direktorius Andrius Stasiukynas neatmetė galimybės, kad jis taps tradiciniu. Ateityje tikimasi sulaukti ir svečių iš užsienio. Pasak jo, žiemos sportas ypač populiarus Lenkijos ir Italijos dvasininkų tarpe.

„Lenkijoje slidinėjimas sulaukia ne mažiau populiarumo, nei pas mus krepšinis. Tikimės, kad dvasininkai pasinaudos galimybe pademonstruoti savo įgūdžius. Suprantu, kad varžymosi aspektas ne visiems jų yra svarbus, tačiau tai – puiki proga pabūti su bendraminčiais ir kelias valandas praleisti aktyviai, sportuojant“, – įsitikinęs A.Stasiukynas.

Slidinėjimą, ledo ritulį, tenisą, dviračių sportą propaguojantis M.Dovda sakė, kad dažnai susiduria su aplinkinių nuostaba, kai šie pamato sportuojantį kunigą ar kitą dvasininką.

„Nemanau, kad čia yra kažkas keista. Visi mes esame žmonės ir visiems mums reikia aktyvaus judėjimo. Be to Druskininkuose tai nebus tik varžybos. Iš pradžių bus šventos mišios, visi pasimelsime už keliautojus, kad grįžtų namo sveiki ir už žmones, kurie žuvo kalnuose.

Svarbu ne tiek pats varžymasis, bet galimybė pabūti su bendraminčiais, pabendrauti ir aktyviai praleisti laiką“, – sakė kapelionas.

Ateityje į panašaus pobūdžio varžybas jis norėtų įtraukti ir parapijų tikinčiuosius, jaunimą. Dvasininkų slalomo varžybos „Snow Sutana 2015“ prasidės 12 val. „Snow Arena" tuo metu bus atvira įprastai, visiems lankytojams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.