Rokenrolo karaliaus E. Presley lėktuvai liks jo viloje

JAV rokenrolo karaliaus Elvio Presley du privatūs reaktyviniai lėktuvai liks

Elvis Presley.<br>„Scanpix“ nuotr.
Elvis Presley.<br>„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Apr 28, 2015, 12:59 PM, atnaujinta Jan 5, 2018, 3:50 PM

Laineris „Convair 880“, kurį dainininkas pavadino „Lisa Marie“ savo dukros garbei, ir verslo klasės reaktyvinis lėktuvas „Lockheed JetStar“, pavadintas „Hound Dog II“, nuo 1984 metų buvo eksponuojami toje viloje Memfio mieste Tenesio valstijoje.

Pastaruoju metu buvo iškilęs neaiškumas dėl skraidyti nebetinkamų orlaivių likimo, nes jų savininkai, kurie laikė tuos lėktuvus E.Presley viloje mainais į dalį „Graceland“ pajamų už lankytojams parduodamus bilietus, ketino juos parduoti. Tie planai papiktino daugybę Elvis gerbėjų visame pasaulyje.

Pirmadienį paskelbtame trumpame „Graceland“ valdytojų pranešime sakoma, kad „buvo sudarytas susitarimas, kad du Elvis lėktuvai ... visam laikui liks Elvis Presley „Graceland“ Memfyje“.

Daugiau detalių nebuvo pateikta, bet E.Presley dukra ir vienintelė paveldėtoja Lisa Marie Presley savo „Twitter“ žinutėse užsiminė, kad „Graceland“ nupirko abu lėktuvus.

„Jaudinamos naujienos! ... Lėktuvai amžinai liks „Graceland“! Dabar esame jų šeimininkai ir taip pat turim dėl jų smagių planų“, – rašė ji.

Dainininko, kuris mirė 1977 metų rugpjūtį, būdamas 42 metų, ištikimiems gerbėjams „Lisa Marie“ ir „Hound Dog II“ suteikdavo unikalią galimybę iš arčiau susipažinti su E.Presley prabangiu gyvenimo būdu.

Abu lėktuvai priklausė Memfyje įsikūrusiai bendrovei „OKC Partnership“, kuri juos eksponavo kitapus gatvės nuo „Graceland“ pagal verslo susitarimą su atlikėjo palikimo komercinius reikalus tvarkančia bendrove „Elvis Presley Enterprises“.

E.Presley įsigijo „Lisa Marie“ už 250 tūkst. dolerių 1975 metų balandį, likus dvejiems metams iki savo mirties, o vėliau dar daug išleido, kad jį prabangiai įrengtų pagal savo skonį.

29 vietų laineryje buvo įrengti apartamentai su poilsio, konferencijų ir miegamaisiais kambariais bei tualetu su auksiniais čiaupais ir kriaukle.

Lėktuve, kurį dainininkas mėgdavo vadinti „Elvey Presley avialinijų pasididžiavimu“, taip pat sumontuota 52 garsiakalbius turinti garso sistema ir keturi vaizdo įrašų leistuvai.

„Convair 880“, anksčiau priklausęs oro bendrovei „Delta Air Lines“, E.Presley tėvo pardavė 1978 metais.

Jis dar kelis kartus keitė savininkus, kol galiausiai buvo perkeltas į „Graceland“ ir pastatytas šalia mažesnio lėktuvo „TriStar“.

Praeitais metais „Elvis Presley Enterprises“ paskelbė nebeatnaujinsianti sutarties „OKC Partnership“, todėl bendrovė pasiskelbė aviacijos žurnaluose ieškanti pirkėjų abiem lėktuvams.

Kai nebuvo sulaukta priimtinų pasiūlymų, o bendro verslo kontrakto galiojimas priartėjo prie pabaigos, „OKC Partnership“ nusprendė surengti aukcioną, kuriame kainos siūlomos slaptai.

„Šie lėktuvai nebetinkami skraidyti. Jie yra garsenybės atminimas“, – sausį sakė naujienų agentūrai AFP vienas informuotas šaltinis, pageidavęs neviešinti jo vardo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.