Planuojate išvyką dviračiu? Tai padaryti tapo dar lengviau

Lietuvos dviratininkai kelionių maršrutus jau gali planuoti populiarioje svetainėje maps.lt. Tinklapį administruojančios Lietuvos ir Islandijos įmonė „Hnit – Baltic“ nuo šiol siūlo naują nemokamą paslaugą – dviračių maršrutų paiešką. Bendradarbiauti kviečiama ir dviratininkų bendruomenė. Kiekvienas panorėjęs gali pažymėti savo pamėgtą kelionės dviračių maršrutą.

Dviračių takai nuo šiol žemėlapyje išryškinti, tad ir vizualiai galima rinktis maršrutą pritaikytą būtent dviračiams.
Dviračių takai nuo šiol žemėlapyje išryškinti, tad ir vizualiai galima rinktis maršrutą pritaikytą būtent dviračiams.
Daugiau nuotraukų (1)

Nerijus Povilaitis

2015-05-27 14:20, atnaujinta 2017-11-26 07:52

Atšilus orams bendra Lietuvos ir Islandijos įmonė pateikė dovaną visiems šalies dviratininkams. Nuo šiol populiarioje svetainėje maps.lt siūloma nauja – dviračių maršrutų paieškos paslauga.

„Atsinaujinusioje „Maps.lt“ svetainėje galima susiplanuoti norimą maršrutą kelionei dviračiu, nurodant du ar daugiau kelionės taškų. Žemėlapyje pateikiama ne tik optimaliausi maršrutai, atstumas ir laikas, bet ir kelionės reljefo profilis.

Tai leis įvertinti, kiek įkalnių ar nuokalnių pasitaikys kelyje, ar užteks jėgų jas įveikti, o galbūt geriau – pasiieškoti kito maršruto“, – sakė bendrovės „Hnit – Baltic“ atstovė Jolanta Masionienė.

Kur įmanoma, keliautojai nukreipiami važiuoti dviračių takais, o kitose vietose parenkamas draugiškiausias dviratininkams kelias.

Dviračių takai nuo šiol žemėlapyje išryškinti, tad ir vizualiai galima rinktis maršrutą pritaikytą būtent dviračiams.

Virtualiame žemėlapyje nurodytos vietos, kuriose teikiamos paslaugos dviratininkams. Čia galima rasti dviračių nuomos punktus, remonto dirbtuves.

Vartotojai ir patys gali prisidėti prie šio dviračių maršrutų žemėlapio tobulinimo.

Dviračių entuziastams specialiai sukurtas atskiras įrankis, leidžiantis įvesti dar nepažymėtus dviračių takus ir kitus objektus.

Taip pat galima atsiųsti savo išmaniaisiais įrenginiais užfiksuotus dviratininkams rekomenduojamus kelius, kurie pasitarnaus tobulinant ir atnaujinant sistemą.

„Kilus abejonėms, ar pateiktas maršrutas yra iš tiesų tinkamas dviratininkams, mūsų darbuotojai vyksta į vietą ir ją patikrina. Stengiamės, kad dviračių maršrutų žemėlapis būtų kuo tikslesnis“, – sakė bendrovės „Hnit – Baltic“ atstovė J.Masionienė.

Ateityje bendrovė tinklapyje maps.lt teikiamas paslaugas ketine perkeltį į mobiliems įrenginiams skirtą programėlę. Planuojama, kad ji veiks Android ir iOS operacinėse sistemose.

Ar ši programėlė atliks ne tik maršruto planavimo, bet ir navigacijos funkciją – kol kas dar nėra aišku.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.