Vasara E.Purauskytei – pats darbymetis. Renginių organizavimo ir ledo skulptūrų įmonės vadovei kiekvieną savaitgalį tenka rūpintis kokiu nors renginiu, o kai kada – net keliais.
E.Purauskytė kartu su komanda kuria ledo barus, ledo taures, kuriose patiekiami kokteiliai.
– Jums vakarėliai – kasdienybė. Ar kyla noras laisvu laiku pačiai juose dalyvauti?
– Į vakarėlius dažnai nevaikštau. Užsuku pasisveikinti su bičiuliais, pagerbti tų, kurie mane pakvietė. Bet tai nėra mano mėgstamiausias laisvalaikio leidimo būdas.
– Koks jums geriausias atsipalaidavimo būdas?
– Išeiti pasivaikščioti su šunimi, kurį paėmiau iš prieglaudos. Ketverius metus jis gyveno voljere, buvo mušamas, todėl iki šiol bijo žmonių.
Iš pradžių mane net apkandžiojo, bet ilgainiui labai pamilo.
Esu darboholikė, todėl džiaugsmą teikia žinojimas, kad visi darbai jau padaryti.
– O kada atostogausite?
– Man vasara prasideda tuomet, kai visiems kitiems baigiasi, – rugsėjo pabaigoje arba spalio pradžioje.
Pasiimsiu savo nardymo įrangą ir skrisiu ten, kur šilta jūra ir įspūdingos jos gelmės. Panersiu į 20 metrų gylį ir viską pamiršiu.
– Esate adrenalino mėgėja?
– Nerti giliai tikrai pavojinga. Turi susitelkti, nes viena klaida po vandeniu gali kainuoti gyvybę.
Kita vertus, po vandeniu užplūsta tokia ramybė, kad valanda, praleista ten, prilygsta savaitei atostogų ant žemės.
– Koks jūsų svajonių kraštas, kuriame norėtumėte panardyti?
– Norėčiau nuvykti į Havajų salyną Ramiajame vandenyne, kur plaukioja laisvi delfinai. Svajoju panardyti kartu su jais!
– Kokias šalis esate aplankiusi?
– Praėjusiais metais pabuvojau 12 valstybių. Išmaišiau Tolimuosius Rytus, JAV, aplankiau Balio salą.
Pastaruoju metu, jei pasitaiko laisvas savaitgalis, skrendu į kokį nors Europos miestą. Ten aplankau ledo barus ir grįžtu su naujomis idėjomis.
– Ar turite tradiciją ką nors parsivežti iš kelionių?
– Visiškai nieko neparsivežu. Jei man būna labai smagu, net neturiu laiko fotografuoti. Kuo nuobodesnė kelionė, tuo daugiau fotografuoji.
– Gal svetimuose kraštuose ragautus egzotinius patiekalus ruošiate grįžusi į namus?
– Žinoma. Viešėdama Tailande pamėgau vietinių tradicinę sriubą. Ją verdu sau ir draugams.
Šią vasarą pasiūliau klientams paragauti keptų vabzdžių ir kirminų lervų. Laose populiaru juos valgyti su alumi. Pati paragavau – man buvo skanu.