„Rafta“ krante švartuosis viena didžiausių irklenčių Europoje

Muzikos festivalis „Rafta“, vyksiantis rugpjūčio 7-9 d., skirtas tiems, kurie nori klausytis muzikos jusdami Kuršių marių brizą arba iki pusės stovėdami vandenyje. Tačiau šiemet jau ketvirtą kartą vyksiantis festivalis be gausios muzikinės programos kvies išbandyti jėgas ant vandens – Kuršių mariose bus galima paplaukioti vandens slidėmis, pripučiama padanga ar vandens sklandytuvu, o festivalio vinimi turėtų tapti į „Raftą“ atkeliaujanti viena didžiausių Europoje šešiavietė irklentė.

Festivalis siūlo gausų vandens pramogų pasirinkimą.
Festivalis siūlo gausų vandens pramogų pasirinkimą.
Festivalis siūlo gausų vandens pramogų pasirinkimą.
Festivalis siūlo gausų vandens pramogų pasirinkimą.
Festivalis siūlo gausų vandens pramogų pasirinkimą.
Festivalis siūlo gausų vandens pramogų pasirinkimą.
Festivalis siūlo gausų vandens pramogų pasirinkimą.
Festivalis siūlo gausų vandens pramogų pasirinkimą.
Daugiau nuotraukų (4)

lrytas.lt

Jul 29, 2015, 5:46 PM, atnaujinta Oct 22, 2017, 7:04 PM

Ketvirtą vasarą iš eilės vyksiantis Kuršių marių festivalis šiemet viena koja persikelia į sausumą, tačiau siekdamas išlaikyti vandens, kaip pagrindinio visą festivalį jungiančio elemento, idėją, šiemet siūlo daug vandens pramogų. Muzikos scena stovės Nidos oro uosto teritorijoje, tačiau vandens transporto entuziastai galės klausytis muzikos atlikėjų pasirodymų iš laivų denių, irklenčių ar baidarių.

„Visi norintieji festivalio metu turės galimybę išbandyti pasiplaukiojimą vos prieš porą metų Lietuvoje atsiradusiomis ir greitai populiarėjančiomis irklentėmis. Į „Raftą“ bus atvežta ir vieną didžiausių Europoje šešiavietę irklentę. Lietuvoje tokių yra tik dvi, o Europoje – vos dešimt. Tai bus išskirtinė pramoga, kuria galės pasimėgauti festivalio dalyviai, nes plaukiant irklente atsivers platesnis Kuršių marių horizontas nei sėdint baidarėje ar valtyje“, – pasakoja „Baidarių centro“ vadovas Arnoldas Valčiukas.

Ieškantiems kur kas didesnio pliūpsnio adrenalino, išmėginti savo jėgas bus galima plaukiant ant jėgos aitvaro lentos, vandens slidžių ar pripučiamos padangos, tempiamų galingo katerio. Kiekvienas vandens entuziastas taip pat turės galimybę atsistoti ant vandens sklandytuvo ir juo skrieti Kuršių marių vandens paviršiumi.

„Mes siūlome alternatyvą kitiems festivalio užsiėmimas – pasiplaukiojimą vandens sklandytuvu. Užtenka jo vairą laikyti rankomis, o kojomis prietaisą spausti žemyn ir taip galėsite čiuožti vandeniu“, – teigia vandens sklandytuvus į „Raftą“ atvešiantis sporto instruktorius Laimontas Rakauskas.

Gausi vandens pramogų pasiūla – ne vienintelė naujiena šių metų „Raftoje“. Rugpjūčio 7 d. prasidėsiantis festivalis kvies linksmintis neeksploatuojamame Nidos oro uoste, todėl šiemet dalis pramogų persikels iš vandens į sausumą. Renginio organizatorius Algirdas Sabaliauskas teigia, kad dėl ypatingos palapinių miestelio lokacijos ant Kuršių marių kranto, iš jos puikiai matysis žymioji Parnidžio kopa.

Nuo hiphopo iki elektronikos

Festivalio publiką džiugins ne tik vandens pramogos, bet ir dar daugiau garso bei įvairesnė muzika – laukiama dvigubai daugiau atlikėjų nei pernai.

Gerą muziką garantuos laukiamiausi svečiai iš Švedijos – „Supersci“. Antrą gyvavimo dešimtmetį skaičiuojanti grupė, hiphopo ritmus papildžiusi jazz ir funk elementais, labiausiai žinomi dėl savo hitų „Get!“ ir „On The Grind“.

Festivalio svečius neužsižiopsoti į Parnidžio kopą kvies ir daugybė lietuviškų atlikėjų: tikriausiai didžiausias roko muzikos atradimas Lietuvoje „Garbanotas Bosistas“ bei klausytojams gerai pažįstami „Keymono“. Festivalyje pasirodys ir būrys didžėjų – balkaniškos muzikos ambasadoriai „Baltic Balkan“, „Deneez“ ir iš Vokietijos atvyksiantis basshiphopelectro-funk muzikos atstovas „Genys“. Alternatyviosios muzikos mėgėjus arčiau scenos pritrauks pučiantys dūdas ir mušantys būgnus jaunuoliai iš „Mood Sellers Band“. Publiką linksmins ir elektroninės muzikos naujokai „Glasshous“ bei daugelis kitų.

„Rafta“ festivalio metu nebus pamiršti ir mažieji šeimos nariai. „Šiemet festivalis persikelia į Nidą – Lietuvos kurortą, itin pamėgtą šeimų su mažais vaikais. Tai įvertindami siekiame, kad festivalis būtų draugiškas šeimoms ir kviečiame visus norinčius pasiimti savo mažylius, nes festivalio metu jais pasirūpins „Miško darželio“ kolektyvas“, – teigia vienas iš festivalio organizatorių Algirdas Sabaliauskas.

Festivalio metu „Miško darželyje“ vaikai turės daug įvairių užsiėmimų: dažys ir dėlios akmenukus, statys ir konstruos iš pagaliukų ir šakų įvairius statinius; kasinės, rausinės, ieškos lobių, tapys akvarele, darys atvirukus iš kriauklių, o pavargę galės nusnūsti hamakuose. Tėvai mažuosius „Miško darželyje“ galės palikti nuo valandos iki visos dienos (12-20 val.) – nuo to priklausys ir kaina.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.