Makalius pataria: kaip sutaupyti vietos lagamine lauktuvėms?

Prasidedant vienam aktyviausių atostogų mėnesių – rugpjūčiui, kelionių guru Rimvydas Širvinskas, dar žinomas Makaliaus slapyvardžiu, pastebi, kad poilsiautojai, nepriklausomai nuo atostogų tikslo, savo lagaminus prisikrauna visai nereikalingų daiktų ir taip apsunkina sau kelionę. Kelionių agentūros „Makalius“ vadovas pabrėžia, kad kruopščiai susidėti savo bagažą ir pasirinkti tinkamą kelioninį krepšį yra taip pat svarbu kaip ir suplanuoti pramogas ir lankytinas vietas atostogų metu.

Rimvydas Širvinskas-Makalius.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Rimvydas Širvinskas-Makalius.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-07-29 14:01, atnaujinta 2017-10-22 19:39

„Tikrai nesinori, kad ilgai lauktos atostogos apkarstų dėl visai menkų priežasčių, tokių kaip netinkama apranga ar suplyšęs kelioninis krepšys. Todėl dar prieš išvykstant į kelionę reikėtų gerai apgalvoti, ką veiksite, kokios bus oro sąlygos ir kokios aprangos reikės. Jei vykstate į lietuvių mėgstamą Turkiją, jums tikriausiai neprireiks vilnonio megztinio, o jei savo atostogas planuojate praleisti viename iš Europos miestų, aktyviai vaikščiodami po lankytinas vietas, reikėtų pagalvoti apie patogią nedidelę kuprinę būtiniausiems daiktams susidėti“, – sakė R.Širvinskas.

Žinomas keliautojas pastebi, kad planuojant savo kelionės bagažą didžiausią dėmesį reikėtų skirti būtiniausiesiems daiktams – patogiai avalynei, aprangai, tinkančiai vietos klimatui ir planuojamai veiklai bei higienos reikmenis. Taip pat reikėtų pagalvoti, ar į kelionėje prireiks knygų, fotoaparato, kompiuterio, nes šie daiktai ne tik užima daug vietos ir yra sunkūs, bet ir dažnai lieka nepanaudoti.

„Patariu į savo keliones pasiimti tik būtiniausius daiktus, nes vykstant su rankiniu bagažu papildomas svoris kainuoja išties nemažai. Todėl kraunantis savo lagaminą reikėtų imti kuo mažiau vietos užimančius daiktus – sportbačius iškeisti į batus plonesniu padu, storą megztinį pakeisti džemperiu, o paplūdimio rankšluostį – į kur kas mažesnį. Keliaudamas į savaitės poilsinę kelionę ar į kelių dienų festivalį taikau vieną taisyklę – marškinėlių, apatinių ir kojinių pasiimu tiek, kiek dienų trunka mano kelionė bei po vieną atsargai“, – teigė R.Širvinskas.

Jis taip pat atkreipia dėmesį, kad ramias atostogas padeda užtikrinti patvarus ir patikimas kelioninis krepšys. Kelioninį krepšį rekomenduojama pasirinkti pagal kelionės tikslą ir trukmę – ilgai poilsinei kelionei reikės talpaus lagamino ant ratukų, kelių dienų išvykai – kokybiškos kuprinės su daug skyrelių, o festivaliui – talpaus ir tvirto audinio krepšio.

„Atostogoms besiruošiantys žmonės nepakankamai dėmesio skirdami savo kelioniniam krepšiui susiduria su nemaloniomis situacijomis. Atostogų metu suplyšus senai kuprinei tenka išleisti papildomų pinigų naujai ir taip sumažinti savo atostogų biudžetą arba dar blogiau – tenka raudonuoti kai bagažo atsiėmimo salėje pamatote po visą salę išsidraikiusį savo lagaminą su asmeniniais daiktais. Kelioninių krepšių pasirinkimas išties labai didelis, tačiau rekomenduoju pirmenybę teikti kokybei ir praktiškam dizainui. Šiuos kriterijus puikiai atitinka mano išbandyti nauji Juozo Statkevičiaus kelioniniai krepšiai“, – sakė R.Širvinskas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.