Paaugliams – stovykla, padėsianti atsikratyti egzaminų baimės

Laikas augti. Su tokia mintimi vasarą rengiama pirmoji stovykla, skirta Lietuvos paaugliams, kurie šįmet ar kitąmet laikys mokslo egzaminus ir jau greitai žengs savo gyvenimo keliu.

123rf.com nuotr.
123rf.com nuotr.
Milda Sabienė.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Milda Sabienė.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Feb 19, 2016, 8:05 AM, atnaujinta Jun 7, 2017, 1:44 PM

„Visi žinome, kad paauglystė yra sudėtingas, bet labai svarbus amžius. Ji turi didelės įtakos žmogaus asmenybės formavimuisi. Todėl labai svarbu, kad paaugliai suvoktų, ko jie siekia, atskleistų savo talentus ir suprastų, kaip juos išnaudoti“, – sako stovyklos „Time 2 Grow“ (angl. „Laikas augti“) sumanytoja ir organizatorė Milda Sabienė.

Pasak jos, daugybė paauglių labai jaudinasi dėl artėjančių egzaminų.

„Daugeliui reikia suprasti, kad mokyklos egzaminai nėra pasaulio pabaiga ir gyvenimas jais nesibaigia. Tai – tik etapas, kuriam reikia rengtis, bet nereikia bijoti. Kai suprantame savo stipriausias savybes ir talentus, suvokiame, kas mums sekasi ir kur mes norime atsidurti po 20 metų, lengviau suprasti, kokius dalykus rinktis mokykloje, ir pradėti kurti savo svajonių ateitį jau dabar“, – sako M.Sabienė.

Pirmoji tokia stovykla rengiama Alpių kalnuose Austrijoje. Taip siekiama, kad paaugliai atsijungtų nuo technologijų, atsipalaiduotų gamtoje, švaria galva imtų mąstyti apie save, savo tikslus, norus, motyvaciją, imtų labiau pasitikėti savimi. Tokiomis sąlygomis galima iš naujo atrasti tiesioginį bendravimą, išmokti pajusti, suprasti ir atjausti kitą žmogų ir save, išlaisvinti savo kūrybiškumą.

„Visiems žinoma, kad kalnai, gamta, kita kultūra padeda geriau susikaupti, pamatyti save kitaip nei būnant įprastoje terpėje“, – sako M.Sabienė, profesionali koučerė, pati auginanti dvi paaugles dukteris.

Nepaisant to, kad stovykla prasidės tik birželio pabaigoje, jau surinkta daugiau nei pusė numatytos 20 asmenų grupės.

„Įdomiausia, kad iniciatyvą rodo patys paaugliai, sužinoję apie stovyklą iš draugų ir per socialinius tinklus. Išgirdę apie stovyklos programą ir sąlygas, vaikus mielai išleidžia ir tėvai“, – sako M.Sabienė.

Kelionė organizuojama drauge su agentūra „Kelionių fėjos“. Stovyklos programoje – diskusijos, bendravimas, individualios užduotys, laikas skirtas aktyviai veiklai ir pramogoms, smagi draugija ir maudynės, žygis į kalnus, ekskursijos, išvyka į visoje Europoje žinomą pramogų parką „Area 47“.

15—17 metų stovyklos dalyviai įsikurs unikalioje Tirolio provincijoje, Meirhofeno miestelyje Cilertalio slėnyje, 4 žvaigždučių vilose.

Planuojama specializuotas stovyklas paaugliams „Time 2 Grow“ rengti nuolat, galbūt neapsiribojant dalyviais ir lektoriais iš Lietuvos.

„Suaugusiųjų stovyklos ir tikslų formavimo kelionės pasaulyje yra labai populiarios. Kai šių metų sausio mėnesį surengėme tikslų siekimo stovyklą „Time Out“ Kipre, sulaukėme daugybės puikių atsiliepimų ir klausimų, kada bus kita stovykla „Time Out“. Tikiu, kad ir jaunimui ši stovykla bus labai naudinga“, – sako M.Sabienė.

Pati M.Sabienė yra lektorė, mokymų trenerė, asmeninių pokyčių konsultantė, finansų planavimo specialistė, sertifikuota NLP praktikė. Ji turi 20 metų įmonių kūrimo ir valdymo, tiesioginių pardavimų ir rinkodaros patirtį, yra sukūrusi ir išvysčiusi ne vieną prekės ženklą, tarp kurių – PC „Mandarinas“. 

Šiuo metu M.Sabienė kartu su „Studija365“ organizuoja potyrių keliones į Balio salą, taip pat rengia vadovų mokymus ir potyrių stovyklas paaugliams, veda 4 grupines savęs pažinimo grupes moterims “Veiklių moterų ratas“, skaito paskaitas ir rašo straipsnius į žurnalą „Moters psichologija“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.