Atvyksta šokio, muzikos ir kovos menų virtuozai „Los Vivancos“

Grupę „Los Vivancos“ sudaro septyni broliai.<br>Koncerto rengėjų nuotr.
Grupę „Los Vivancos“ sudaro septyni broliai.<br>Koncerto rengėjų nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 18, 2016, 11:39 AM, atnaujinta May 25, 2017, 5:31 AM

Spalio pradžioje mūsų šalyje net du pasirodymus surengs unikalus Ispanijos kolektyvas „Los Vivancos“.

Septynių brolių trupė, scenoje apjungianti ekstremalų flamenką, baletą, kovos menus, akrobatiką, gatvės šokius, muziką, teatrą ir net cirką, pristatys naujausią savo programą „Aeternum“, kurią paruošė kartu su garsiojo „Cirque Du Soleil“ režisieriumi ir autoriumi Danielle Finzi Pasca.

Nepakartojami ir abejingų nepaliekantys „Los Vivancos“ šou vyks: spalio 5 d. Klaipėdos „Žvejų rūmuose“ ir spalio 6 d. „Compensa“ koncertų salėje Vilniuje.

Septyni broliai – Aaronas, Cristo, Elias, Israelis, Josué, Josua ir Judah Vivancos – nuo ankstyvos vaikystės mokėsi muzikos, šokio ir akrobatikos. Taip nusprendė jų tėvas, garsus šokėjas ir kovų meno specialistas Pedro Vivancos.

Septynias žmonas turėjęs P.Vivancos susilaukė net 39 vaikų, tačiau bene daugiausiai dėmesio susilaukė šie broliai. Visi septyni sūnūs sėkmingai baigė Barselonos profesionalaus šokio konservatoriją, vėliau tęsė mokslus prestižinėse Amsterdamo, Madrido, Londono ir Vankuverio menų mokyklose.

2006 m. broliai Vivancos įkūrė savo šokių kompaniją „Los Vivancos“. Netrukus kolektyvas pelnė pripažinimą ne tik tėvynėje Ispanijoje, bet ir už jos ribų. Flamenko karaliais tituluojami broliai šiandien yra laimėję daugelį šokių pasaulio apdovanojimų.

Kiekvienais metais gastroles rengiantis „Los Vivancos“ kolektyvas šiemet aplankys daugiau nei 40 pasaulio šalių, kuriose surengs per 100 šou. Manoma, kad „Los Vivancos“ pasirodymus jau matė daugiau nei 1 mln. žiūrovų.

Šiuo metu pasaulines gastroles tęsiantys broliai „Los Vivancos“ savo šou „Aeternum“ („Amžinybė“) pristato daugelyje pasaulio šalių. Įspūdinga amžinos gėrio ir blogio kovos istorija pasaulyje neturi analogų.

Muzikos ir teatro spektaklyje persipina ekstremalaus flamenko, šiuolaikinio baleto, akrobatikos ir net kovos menų elementai. Kuriant programą „Aeternum“, kolektyvas bendradarbiavo su žinomu režisieriumi, dramaturgu ir scenaristu Danielle Finzi Pasca. Populiarios cirko trupės „Cirque Du Soleil“ šou „Corteo“ autoriui 2006 m. buvo pavesta režisuoti Turino (Italija) žiemos Olimpinių žaidynių atidarymo ceremoniją, kurią per TV stebėjo milijonai žiūrovų visame pasaulyje.

D.F.Pasca taip pat bendradarbiavo kuriant garsių kolektyvų „Cirque Eloize“ ir teatro „Sunil“ programas.

Naujausio šou „Aeternum“ muzikos autoriai yra patys broliai „Los Vivancos“, tačiau ją aranžavo žinomas kompozitorius Fernando Velasquezas. Ispanijos kino meno akademijos nacionalinių apdovanojimų prestižinei premijai „Goya“ pristatytas autorius sukūrė muziką kino filmams „El Orfanato“ („Prieglauda“, rež. J.A.Bayona), „El Mal Ajeno“ („Kitų labui“, rež. O.Santos) ir „Los Ojos de Julia“ („Džulijos akys“, rež. G.Morales).

„Los Vivancos“ programoje vyraujanti flamenko muzika meistriškai jungiasi su roku ir net klasikine muzika. Pagrindinė programos „Aeternum“ muzikos tema buvo įrašyta kartu su Budapešto simfoniniu orkestru.

„Los Vivancos“ šou ištrauka:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.