Apkabinimų diena: ar mes ją užauginsim?

Sutikim, kiekvienas viduje trokštam Taikos, linkim jos sau, savo artimiesiems ir visam Pasauliui. Ką patys galim padaryti vardan jos? Juk Pasaulio taika prasideda kiekvieno mūsų viduje. Taikai užauginti užtenka vieno daigo. Sudaiginkim Taiką pirmiausia savyje ir išauginkim iki dangaus – kaip pupą.

Birželio pirmąją – Tarptautinę vaikų gynimo dieną – skelbiama apsikabinimų už Taiką diena!<br>„123rf“ nuotr.
Birželio pirmąją – Tarptautinę vaikų gynimo dieną – skelbiama apsikabinimų už Taiką diena!<br>„123rf“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-05-25 13:10, atnaujinta 2017-05-24 07:30

Birželio pirmąją – Tarptautinę vaikų gynimo dieną – skelbiame apsikabinimų už Taiką diena! Nors vieną dieną metuose nustokim smerkti, teisti, įsiklausykim ir išgirskim kitą, atsipalaiduokim ir pažaiskim kaip vaikai. Juk Nuotaika – Nuo Taikos. Užkrėskime vienas kitą nuo pat ryto gera nuoTaika ir šypsena.

Pradėkime unikalią kasmetinę pasaulinę apsikabinimo už Taiką tradiciją. Junkis prie iniciatyvos „Taikos Glėbys“ ir birželio 1 d. lygiai 19 valandą apsikabink šalia esantį ir ištark žodį Taika kartu su visa Lietuva.

Kariauti reikia drąsos, dar didesnės drąsos reikia gintis ir didžiausios drąsos – būti taikiam. Ir jeigu lengva apkabinti žmogų, kuris Tau patinka, tada pabandyk pasikviesti ir apkabinti tą, kuriam seniai negali atleisti. Tokią dieną, skirtą taikos apkabinimams, bus lengviau tai padaryti, nes apsikabins visa Lietuva.

Pirmieji Akcijos metai tebūna susitaikymo viduje: savyje, tautoje, valstybėje – metais. Taikos akcijos simboliu pasirinkome pupą – baltišką gyvybės medžio simbolį. Lietuvos žmones kviečiame pasodinti vienas kitame taikos pupą ir pažiūrėti ar iš jos gali išaugti taikos medis. Atsineškite pupų, delnuose užkalbėkite taikos linkėjimu, apsikabinkite ir apsikeiskite su šalia esančiais.

Prie Akcijos jau prisijungė 50 Lietuvos miestų, kuriuose birželio 1-ąją bus surengti kultūros renginiai ir įgyvendintas Akcijos svarbiausias akcentas – apsikabinimo momentas.

Projekto autorius bei vadovas yra kompozitorius ir prodiuseris Laimonas Žiulpa. Akciją Lietuvoje palaiko, Raudonojo kryžiaus draugija, Lietuvos Moksleivių Sąjunga, Lietuvos Studentų Sąjunga, Caritas Lietuva, Maltos Ordino Pagalbos Tarnyba Lietuvoje, Tarptautiniai jaunimo rūmai (JCI Lietuva), LiJOT, Lietuvos Tėvų Forumas, Lietuvos Vaikų ir Jaunimo Centras, Rotary Lietuva, Lietuvos Rotaract taryba, LIONS Lietuva, Versli Lietuva, Tarptautinis Taikos vėliavos komitetas prie Jungtinių Tautų Organizacijos, „Rytojaus Lietuva“, VGTU Kūrybinių industrijų fakultetas. Projektą globoja Lietuvos nacionalinė UNESCO komisija.

Kur bebūtum, dėl viso Pasaulio vaikų, birželio 1-ąją 19 valandą apsikabink ir ištark Taika su visa Lietuva.

Įamžink apsikabinimo momentą ir pasidalink #TaikosGlėbys #AšApsikabinsiu

Kviečiame visus palaikyti ir dalintis: https://www.facebook.com/events/1349164598445497/.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.