Kazlų Rūdoje Juozas Gaižauskas patyrė išbandymų

„Niekada ir niekur neteko panašiai laipioti, bet pirmas kartas visada ateina ir dažniausiai tiems, kurie labiausiai to bijo“, – jau šį šeštadienį 10 val. laidoje „Gyvenu čia“ per „Lietuvos ryto“ TV sakys Juozas Gaižauskas, ruošdamasis pirmą kartą lipti virvėmis, kybančiomis tarp medžių. Laidos žiūrovai pamatys, kaip seksis vedėjui, kokių legendų išgirs iš Kazlų Rūdos gyventojų, kokį vienintelį Lietuvoje statinį aplankys.

Juozas Gaižauskas trasoje.<br>„Lietuvos ryto“ televizijos nuotr.
Juozas Gaižauskas trasoje.<br>„Lietuvos ryto“ televizijos nuotr.
Juozas Gaižauskas trasoje.<br>„Lietuvos ryto“ televizijos nuotr.
Juozas Gaižauskas trasoje.<br>„Lietuvos ryto“ televizijos nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

May 27, 2016, 11:41 AM, atnaujinta May 24, 2017, 2:02 AM

„Stihl“ virvių parkas Kazlų Rūdoje Juozui Gaižauskui tapo tikru išbandymu – didelę aukščio baimę turintis laidos vedėjas ryžosi dar kartą ją nugalėti ir leidosi į vieną iš šešių virvių trasų. Kaip sekėsi, žiūrovai pamatys jau šeštadienį, o nusileidęs ant žemės J. Gaižauskas pritarė virvių parko darbuotojo Sauliaus žodžiams, kad čia „Jūs pajusite tai, ko dar nesate pajutę“.

Gėrėdamasi nepakartojama Kazlų Rūdos gamta ir aksominiais miškais laidos kūrybinė grupė aplankė stebuklingą Višakio Rūdos šaltinėlį, anot legendos, labai naudingą akims. Šaltinėlis masina pasimelsti, pailsėti norinčius, taip pat jaunavedžius. Laidos žiūrovai išgirs vaizdingus Kazlų Rūdos kultūros centro direktorės Žibutės Šilingienės pasakojimus, legendas apie šio šaltinėlio gydomąsias savybes ir Kazlų Rūdos krašto žmones, jų būdo ypatumus – esą ne godūs, kaip priimta manyti, o taupūs yra suvalkiečiai. „Jie moka apskaičiuoti, moka „sudėlioti viską į lentynėles“, jei nereikia, tai ir nedaro“, – pasakojo Ž. Šilingienė.

Didžiuliame Kazlų Rūdos parke, išpuoselėtame bei puikiai sutvarkytame, laidos vedėjas kalbėjosi su Kazlų Rūdos savivaldybės meru ir savivaldybės administracijos direktoriumi. Pokalbis apėmė platų temų spektrą: nuo Kazlų Rūdos pavadinimo kilmės iki pramogų vasarą šiame krašte.

Kazlų Rūdos geležinkelio stotis laidos vedėjui priminė vaikystę, kai miestus reitinguodavo pagal bėgių eilių skaičių geležinkelio stotyje. „Sunku įsivaizduoti Kazlų Rūdą be geležinkelio, – sakys laidoje Juozas Gaižauskas, – nes miesto atgimimas, plėtra, visa gyvybė prasidėjo tada, kai buvo nutiestas geležinkelis.“ Ne veltui ir miesto 270-ųjų metinių proga pastatytas simbolis – medinis traukinys.

Laidos kūrybinė grupė aplankė šešiakampę Antanavo koplyčią, vienintelę tokią medinę koplyčią Lietuvoje. Antanavo kultūros namų vadovas Romas papasakojo apie koplyčios nykimą ir prieš penkerius metus atliktą atrestauravimą. Laidoje pamatysite, kuo ypatingas koplyčios interjeras, pasižvalgysite po koplyčios rūsį, kuriame yra kripta, sauganti kelių dvarininkų palaikus. O laidos vedėjas čia nepraleis progos pademonstruoti savo gebėjimų groti vargonais.

Keliaukime drauge po paslaptingą, įdomią ir kontrastingą Kazlų Rūdą!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.