G. Drukteinis: „Geriausi pasaulio kulinarai yra vyrai“

Birželio 10-11 dienomis Kaune jau antrą kartą šurmuliuos maisto kultūros festivalis „Skanaus!“, kurio metu pačioje Kauno miesto širdyje, Rotušės aikštėje, vyks jau renginio tradicija tapęs grilio kepamų patiekalų čempionatas. Jame dėl geriausiojo vardo susigrums visi, kurie save laiko tikrais grilio žinovais. Grilintojus vertins ir čempioną išrinks autoritetinga ir griežta čempionato komisija. Vienas iš komisijos narių, žurnalistas ir etiketo žinovas Giedrius Drukteinis tikina, kad norint iškepti gerą grilio patiekalą, reikia būti tikru meistru.

Pasak G.Drukteinio, grilio patiekalus galima valgyti ir iš vienkartinės lėkštės, ir rankomis.<br>T.Bauro nuotr.
Pasak G.Drukteinio, grilio patiekalus galima valgyti ir iš vienkartinės lėkštės, ir rankomis.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 7, 2016, 1:41 PM, atnaujinta May 22, 2017, 5:25 PM

„Grilio patiekalui iškepti reikia tikro meistriškumo, nes kepant ant grilio yra daugiau rizikų nei gaminant maistą puode ar keptuvėje. Kepant grilio patiekalus labai svarbu jų neperkepti, laikytis kiekvienai mėsos ar žuvies rūšiai skirtų kepimo nurodymų. Taigi grilio čempionate bus labai įdomu stebėti ir vertinti grilio žinovų kepimo įgūdžius“, – pasakoja grilio čempionato komisijos narys G.Drukteinis.

IKI grilinimo čempionato dalyvių patiekalus vertins autoritetinga ir griežta komisija, kurioje ne tik žurnalistas ir etiketo žinovas Giedrius Drukteinis, bet ir prekybos tinklo „IKI“ kulinarijos ekspertė Aistė Rasmussen, maisto festivalio organizatorius Gediminas Juodeika, aktoriai, TV3 laidos „Virtuvės istorijos“ vedėjai Sandra Daukšaitė ir Andrius Žiurauskas.

„Viskas prasideda nuo patiekalo išvaizdos. Iš pradžių pamilstame akimis, o po to seka kiti komponentai: sultingumas, marinato tinkamumas, ar mėsa nėra sudžiūvusi, o gal neiškepta. Taigi daugelis grilio niuansų lemia galutinį patiekalo skonį. Taip pat labai svarbu, ant ko yra kepamas grilio patiekalas: kokia naudojama mediena, ar kepama ant anglių, o gal naudojamos propano dujos?“, – savo vertinimo kriterijus atskleidė G.Drukteinis.

Etiketo žinovas prisipažino, jog grilio patiekalų gaminimą patiki kitiems ir geriausia, anot jo, jei tai yra vyras. „Kaip tyčia, aš esu tik grilio proceso stebėtojas bei konsultantas ir nors mėgstu ant grilio keptus patiekalus, tačiau pats tikrai nieko nedarau. Kaip žinia, geriausi pasaulio kulinarai yra vyrai, todėl aš visada jaučiuosi ramiau, kai gamina jie „, – kalbėjo čempionato komisijos narys.

Žurnalistas ir etiketo žinovas mano, kad valgant grilio patiekalą pateikimas nėra toks svarbus. Pasak G.Drukteinio, grilio patiekalus galima valgyti ir iš vienkartinės lėkštės, ir rankomis. Tačiau kiekvienas meistras neturėtų pamiršti paduoti reikiamo peilio: „Labai dažnai Lietuvoje prie grilio patiekalų yra pateikiamas bukas, užapvalintais galais peilis, tačiau grilio patiekalams skirtas peilis turi būti smailas. Tikiuosi, kad grilio meistrai nepamirš tuo pasirūpinti.“

Čempionato organizatoriai atskleidė, kad visi dalyviai gaus po vienodą „IKI“ kulinarijos ekspertų griliui paruoštos mėsos ir žuvies komplektą, tačiau garnyrus ir kitus priedus prie grilio patiekalų dalyviai galės ruošti iš savo atsineštų produktų. Dalyviai taip pat patys galės pasirūpinti serviravimui reikalingomis priemonėmis. Tad viskas priklauso ne tik nuo čempionato dalyvio meistriškumo, bet ir nuo fantazijos.

Pasiruošimas grilinimo čempionatui prasidės birželio 11 dieną, 14 val., startas bus skelbiamas 15 val., o naujasis grilio čempionas bus skelbiamas 17 val. Čempionatas vyks specialiai grilinimo čempionato erdvėje Kauno Rotušės aikštė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.