„Baltic Pride“ išvakarėse organizuojamas vakarėlis „Stonewall“

„Baltic Pride“ išvakarėse organizuojamas vakarėlis „Stonewall“ žada priminti LGBT eitynių istoriją. Todėl birželio 17-osios vakarą kino kūrėjas Romas Zabarauskas kviečia visus į klubą „Soho“.

Kino kūrėjas Romas Zabarauskas kviečia visus į klubą „Soho“.
Kino kūrėjas Romas Zabarauskas kviečia visus į klubą „Soho“.
Kino kūrėjas Romas Zabarauskas kviečia visus į klubą „Soho“.
Kino kūrėjas Romas Zabarauskas kviečia visus į klubą „Soho“.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jun 14, 2016, 10:54 AM, atnaujinta May 21, 2017, 7:55 PM

„Dažnai klausiama – o kam reikia žygiuoti gatvėse, demonstruotis? Vienas pagrindinių tikslų yra paminėti 1969-ųjų Niujorke įvykusias riaušes. Jos kilo, kai LGBT užeigos „Stonewall“ lankytojai nusprendė nebesitaikstyti su nuolatiniais policijos reidas. Nuo šio įvykio prasidėjo šiuolaikinis LGBT lygiateisiškumo judėjimas“, – teigė R.Zabarauskas.

Vakarėlio metu didžėjai Mark Adam Harold, Classik_woman ir Mario Moretti (Bordello A Parigi) gros muziką, kuri primins LGBT savigarbos kultūrą. Hi-NRG, disko ir kitų stilių ritmai atkurs garso takelį, kuriuo gyveno dvidešimto amžiaus piliečiai, aktyviai keitę savo visuomenės nuostatas apie seksualumą, lygias teises ir laisvą meilę. Muzikai antrins ir klubo sienos, kurias specialiai šiam vakarėliui istorinėmis citatomis dekoruoja menininkė Olia Grinko.

„Stonewall“ vakarėlį 22:00 pradės išankstinė Amerikos lietuvio Bryan Mark Urbsaitis filmo „Vyrai su kulniukais“ peržiūra. Šis filmas nagrinėja, kaip travesti karalienės ieško pusiausvyros tarp savo personažų ir įprasto gyvenimo.

Jų veikla – dažnai pamirštama, nors iš tiesų svarbi ir herojiška, siekiant tikro LGBT lygiateisiškumo. Peržiūros proga vakarėlio organizatoriai ketina paaukoti B. M. Urbsaitis įkurtam AIDS Pietų Afrikos maratonui (ARSA), kuris skirtas Pietų Afrikoje ir pasaulyje didinti žinias apie ŽIV ir AIDS.

„Baltic Pride“ eitynės Lietuvoje vyks jau trečią kartą. Pirmosios LGBT eitynės buvo surengtos 1970-ųjų Niujorke, siekiant paminėti prieš metus įvykusias Stonewall riaušes bei reikalaujant LGBT lygiateisiškumo. Šia proga JAV Prezidentas Barack Obama kiekvienais savo valdymo metais birželį oficialiai skelbia LGBT savigarbos mėnesiu. 2015 m. birželį „Stonewall“ užeigai suteiktas oficialus istorinio paveldo statusas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.