Lietuvių ferjerverkai nuspalvins prestižinį renginį Monake

Lietuvos fejerverkų įmonės „Blikas“specialistų laukia didelis iššūkis – liepos pabaigoje jie pakviesti surengti pasirodymą festivalyje Monake.

Monake kiekvieną vasarą rengiamas festivalis – tarsi fejerverkų olimpiada.<br>„Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Monake kiekvieną vasarą rengiamas festivalis – tarsi fejerverkų olimpiada.<br>„Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys („Lietuvos rytas“)

2016-06-27 16:05, atnaujinta 2017-05-20 12:27

Nuo 1966-ųjų Monake rengiamas fejerverkų festivalis – vienas svarbiausių tokio pobūdžio renginių Europoje.

Kasmet liepą ir rugpjūtį Monake pasirodymus surengia keturios komandos iš skirtingų šalių. Šįmet pirmą sykį į programą įtraukta ir „Bliko“ programa.

Ją Monako gyventojai ir svečiai pamatys liepos 25-ąją – šventėje, kurioje dažnai lankosi ir įtakingiausi šios šalies bei aplinkinių valstybių svečiai.

Lietuviai atidarys keturias savaites vyksiančią festivalio programą – kitomis dienomis vyks Portugalijos, JAV ir Australijos fejerverkų meistrų šou.

„Berlyno ir Monako festivaliai – svarbiausi Europoje. Galima sakyti, kad šis renginys prilygsta fejerverkų olimpiadai. Visi nori ten pasirodyti, bet patenka nedaug kas.

Kiekvienai komandai teks parodyti net 20 minučių programą – tai labai daug. Draudimo suma – milžiniška, bet visiems dalyviams mokami honorarai.

Muzikinė tema – kelionė per šimtmečius, nuo gamtos garsų iki grigališkojo choralo“, – pasakojo „Bliko“ rengiamo festivalio „Vilniaus fejerija“ prodiuserė Nijolė Ruzgienė.

Pasak jos, „Blikas“ kvietimo sulaukė, nes šie meistrai jau yra pasirodę daugybėje tarptautinių festivalių ir nuskynę ne vieną prizą – pavyzdžiui, gegužės mėnesį laimėjo didelį konkursą Rygoje.

Be to, vis daugiau užsienio renginių organizatorių atvyksta pasižvalgyti į „Vilniaus fejeriją“, kuri šįmet sostinės Vingio parke vyks aštuntąjį kartą.

Rugsėjo 24-ąją jame rungsis fejerverkų komandos iš Anglijos, Prancūzijos ir Danijos. Visos jos ruošia programą pagal grupės „Queen“ ir jos vokalisto Freddie Mercury dainas.

„Juk šie metai – olimpiniai, o gražesnio su olimpiadomis susijusio kūrinio už F.Mercury ir Montserrat Caballe „Barcelona“ turbūt nėra. Be to, Freddie rugsėjį būtų sukakę 70 metų“, – paaiškino N.Ruzgienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.