Gedimino prospektas „Sostinės dienose“ kvies puikiais renginiais

Pirmąjį rugsėjo savaitgalį vilniečius ir miesto svečius įsilieti į pramogų šėlsmą pakvies „Sostinės dienos 2016“ ir gausiausia šventės renginių programa „Dūzgiantis prospektas“, be kurios jau visą dešimtmetį neįmanoma įsivaizduoti didžiausio miesto festivalio. Šįkart jis vilios ne tik visų jau seniai pamėgtomis atrakcijomis, bet ir naujovėmis, kurios ypač pradžiugins gurmanus, alternatyviosios muzikos gerbėjus ir grožio mylėtojus.

„Sostinės dienos“ vyks pirmąjį rugsėjo savaitgalį.<br>Organizatorių nuotr.
„Sostinės dienos“ vyks pirmąjį rugsėjo savaitgalį.<br>Organizatorių nuotr.
„Sostinės dienos“ vyks pirmąjį rugsėjo savaitgalį.<br>Organizatorių nuotr.
„Sostinės dienos“ vyks pirmąjį rugsėjo savaitgalį.<br>Organizatorių nuotr.
„Sostinės dienos“ vyks pirmąjį rugsėjo savaitgalį.<br>Organizatorių nuotr.
„Sostinės dienos“ vyks pirmąjį rugsėjo savaitgalį.<br>Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Aug 25, 2016, 11:46 AM, atnaujinta May 14, 2017, 11:22 PM

Gurmanams ir melomanams

Didžiausios šiųmetinio „Dūzgiančio prospekto“ naujovės miestiečių lauks pagrindinės sostinės gatvės dalyje šalia Lukiškių aikštės. Šioje vietoje įsikurs alternatyvius skonius palaikanti „Gurmanų erdvė“. Pirmą kartą „Sostinės dienose“ savo talentus atskleis mažųjų, nišinės virtuvės Vilniaus restoranų šefai – pasižymintys dar neatrastais, šiuolaikiškais maisto paruošimo sprendimais. „Gurmanų erdvėje“ galima bus paragauti įmantriausių, rafinuočiausių ir egzotiškiausių patiekalų – nuo saldžiųjų bulvių, tortilijų, įvairiausių burgerių (kukurūzinių mufinų, su soja, tradicinių) iki sraigių, midijų, didžiųjų krevečių, kibelingų; nuo aštrių meksikietiškų troškinių, italų, armėnų, Karibų regiono virtuvių patiekalų iki nosį kutenančių grilio kepsnių – „Gurmanų erdvėje“ galima rasti visko!

„Gurmanų erdvę“ šių metų festivalyje taip pat papildys visiškai naujas projektas – šalia Lukiškių aikštės Gedimino prospekto dalyje įsikūrusi alternatyviosios muzikos scena „Eksperimentai“. Šiomis dienomis ši muzikinė kultūra užima didelę dalį Vilniuje vykstančių renginių. Atsižvelgiant į tai, jog „Sostinės dienų“ vienas iš pagrindinių tikslų – atrasti vietos kiekvienam miestiečiui bei suteikti galimybę tobulėti įvairiomis muzikinėmis kryptimis, šioje scenoje pristatomi patys talentingiausi šių dienų Lietuvos alternatyviosios muzikos atlikėjai. Urbanistinėje erdvėje įsikūrusią „Eksperimentų“sceną užpildys ir savo išieškotus „Live“ ir dj pasirodymus atliks „Fume“, „Cherry On Top“, „Keanu Blunt“ „Girių dvasios“, Mesijus & Munpauzn, „Intakx“, „Occult“ ir daugybė kitų žinomų vardų.

Gražūs gražaus miesto daiktai

Stilinga muzika, gurmaniškas maistas ir, žinoma, gražūs drabužiai. Pernai į „Dūzgiantį prospektą“ įsiliejęs „Dizaino skveras“ sulaukė tokio sostinės stileivų susidomėjimo, kad šiemet lankytojus pasitiks išaugęs net kelis kartus.

Vinco Kudirkos aikštėje įsukursiančiame „Dizaino skvere“ savo darbus ir naujausias kolekcijas pristatys talentingiausi šalies dizaineriai. Drabužiai, aksesuarai, juvelyrikos dirbiniai – čia rasite visko, kad prasidedantį rudenį pasitikitumėte stilingi ir atsinaujinę.

Šalia Vinco Kudirkos aikštės stovės ir didžioji „Dūzgiančio propekto“ scena „Veiksmai“, kurioje pasirodymus surengs publikos meilę jau užsitarnavę atlikėjai „KeyMono“, „Antikvariniai Kašpirovskio dantys“, „Solo ansamblis“, „Saulės kliošas“, indie roko atstovai iš Švedijos „Charlion“ ir daugybė kitų geidžiamiausių, įdomiausių šiandienos atlikėjų.

Tradicijų galia

Žinoma, „Dūzgiantis prospektas“ šiemet tikrai neapsieis ir be to, kas yra visiems atpažįstama, kas per eilę metų sukūrė jo veidą ir tradicijas.

Kaip ir kasmet, Gedimino prospekte nuo A. Jakšto g. iki Vasario 16-osios g. gyvenimo be skaitymo malonumo neįsivaizduojančių vilniečių lauks „Knygų alėja“. Tai neatsiejama „Dūzgiančio prospekto“ dalimi tapusi knygų mugė po atviru dangumi, kurioje savo leidinius pristato kone visos sostinės leidyklos. Be to, tai puiki proga ne tik įsigyti knygą, bet ir namo grįžti su jos autoriaus atografu, nes „Knygų alėją“ mielai lanko ir rašytojai.

Nuo Jogailos g. iki A. Jakšto g. besidriekiantis „Gardžių lauktuvių kelias“ – dar viena „Sostinės dienų“ tradicija, neleidžianti šventės palikti tuščiomis rankomis. Gardžiausi sūriai ir kvapniausi kumpiai, saldžiausi kepiniai ir sveikiausi žolynai. O kur dar egzotiški strutienos gaminiai, geriausių šeimininkių ruošti pagardai, iš Lietuvos miškų atkeliavę grybai, riešutai, uogos, patyrusių bitininkų surinktas medus. Čia visko norėsis paragauti ir įsigyti.

Na, o visiems pavargusiems nuo „Dūzgiančio prospekto“ šurmulio atsikvėpti leis scena prie Nacionalinio dramos teatro, kuri šiemet pavadinta „Kuždesiai“. Čia intymiomis dainomis dalinsis bardai Giedrius Arbačiauskas, Vytautas V. Landsbergis, Darius Žvirblis, eiles skaitys aktorius Martynas Bialobžeskis. O komikas Justinas Jankauskas bei istorikai Alfredas Bumblauskas ir Gediminas Vaitkevičius pakvies į šmaikščią ir netikėtą diskusiją, po kurios visai kitomis akimis pažvelgsite į Vilniaus įkūrėją – Lietuvos didįjį kunigaikštį Gediminą.

DŪZGIANTIS PROSPEKTAS – gyvas, spontaniškas, netikėtas muzikos, šokio, dailės, literatūros, poezijos, teatrinės improvizacijos, judesio ir žaidimų katilas Gedimino prospekte.

„Sostinės dienos 2016“ vyks rugsėjo 2–4 dienomis. Visi renginiai nemokami. Daugiau informacijos ir festivalio programa www.sostinesdienos.lt

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.