Justė Arlauskaitė-Jazzu kviečia Vilniuje giedoti „Tautišką giesmę“

Jau šį ketvirtadienį Vilniaus miestas, švęsdamas Valstybės Karaliaus Mindaugo karūnavimo dieną, kviečia giedoti „Tautišką giesmę“ su žymia šalies dainininke Juste Arlauskaite-Jazzu. Lietuvoje šie metai yra paskelbti Piliakalnių metais, todėl „Tautiška giesmė“ Vilniuje skambės ant Stalo kalno, Kalnų parke. Visus Liepos 6-ąją 20.30 val. atvykusius ant Stalo kalno pasitiks Artūro Noviko džiazo mokyklos vokalinis ansamblis „Jazz Island”, o 21.00 val. „Tautišką giesmę“ pradės Justė Arlauskaitė-Jazzu.

 Justė Arlauskaitė-Jazzu.
 Justė Arlauskaitė-Jazzu.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 3, 2017, 12:38 PM, atnaujinta Jul 3, 2017, 4:30 PM

Giesmės giedojimas bus transliuojamas gyvai per „Lietuvos ryto“ televiziją, taip pat portalo lrytas.lt  bei Vilniaus miesto savivaldybės „Facebook“ paskyrose . Vilniaus miesto savivaldybė kviečia prisijungti visus vilniečius bei miesto svečius.

Idėja visiems kartu vienu metu giedoti savo šalies himną gimė 2009-aisiais.

„Tūkstantmečio odisėjai“ pakvietus, pirmą kartą po visą pasaulį pabirusius lietuvius kelioms istorinėms akimirkoms į gyvą balsų grandinę sujungė „Tautiška giesmė“. Taip garsiai ir išdidžiai pranešėme, kad Lietuvos vardui – 1000 metų.

Ši unikali tautos iniciatyva, palaikoma pavienių žmonių ir aktyvių bendruomenių, jau tapo mūsų laikų tradicija ir neatsiejama Lietuvos identiteto dalimi pasaulyje. Tai – visus vienijanti šventė ir gyvas įrodymas, kad ir nedidelė tauta gali daryti didelius bei reikšmingus dalykus.

Visų vilniečių ir miesto svečių Justė Arlauskaitė-Jazzu lauks jau šį ketvirtadienį, nuo 20.30 val. Kalnų parke, ant Stalo kalno.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.