Dešimtis tūkstančių privilios šventė vyšnių krašte

Pramogos visai šeimai ir ryškiausių Lietuvos žvaigždžių koncertai – tai šį savaitgalį nemokamai siūlo patirti Žagarė.

Šių metų festivalio žvaigždė – dainininkė Dž.Butkutė.
Šių metų festivalio žvaigždė – dainininkė Dž.Butkutė.
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys, „Lietuvos rytas“

Jul 14, 2017, 7:53 AM

Šiandien jame prasideda kasmet vasaros viduryje rengiamas Žagarės vyšnių festivalis, priviliojantis dešimtis tūkstančių žiūrovų iš visos Lietuvos.

Festivalio logotipe pavaizduotos šiame krašte sirpstančios ir visoje Lietuvoje jį garsinančios vyšnios.

Būtent jos prieš 12 metų čia apsilankiusiai emigrantei iš Didžiosios Britanijos Sarah Rabagliati įkvėpė mintį, jog mieste galima surengti šventę, į kurią atvyktų ir Žagarę pažintų žmonės iš kitų Lietuvos regionų. Ir ne tik iš jų – kasmet į festivalį atvyksta ir nemažai latvių, mat kaimyninė valstybė – visai šalia.

Kukliai pradėta šventė išaugo į vieną didžiausių Lietuvos festivalių, kuriame jau yra pasirodę dešimtys žymių šalies ir užsienio artistų.

Kaip ir prieš savaitę surengtame „Naisių vasaros“ festivalyje, visi renginiai čia nemokami. Kitaip nei Ramūno Karbauskio globojamame festivalyje, išgerti bokalo alaus čia niekas nedraudžia.

Per keliolika festivalio metų čia grojo Andrius Mamontovas, Marijus Mikutavičius, latviai „Brainstorm“, britai „Smokie“ ir daug kitų žinomų atlikėjų. Šįmet festivalis skiriamas Žagarės regioninio parko 25-mečiui.

Šįmet vakaro koncertuose, kurie vyks Žagarės dvaro parke, garsių vardų ir veidų irgi netrūks. Penktadienio vakarą į sceną kils muzikantai iš Latvijos ir Australijos, Lietuvos atlikėjai „Saulės kliošas“, Saulius Prūsaitis, Algis Ramanauskas su savo grupe SSG, naktinę diskoteką surengs „Radistai“.

Pirmojo vakaro kulminacija taps vienos populiariausių šalies jaunimo grupių – hiphopo dueto Lilo ir Innomine koncertas.

Šeštadienį Žagarės gyventojus ir svečius linksmins rokeriai „Bix“, „Rebelheart“ ir „Poliarizuoti stiklai“, karjeros dvidešimtmetį šįmet švenčiantis Linas Adomaitis, o bene labiausiai laukiamas vakaro koncertas – ne itin dažnai festivaliuose koncertuojančios Džordanos Butkutės.

Dienomis Žagarėje irgi nepritrūks pramogų. Penktadienį atidaromas festivalio turgus, kuriame bus prekiaujama vyšniomis ir jų gaminiais, kulinarinio paveldo ir kitais maisto produktais, rankų darbo, tradicinių žaliavų, tautodailės ir dailiųjų amatų gaminiais.

Šiandien, rytoj ir poryt Žagarės žirgyno hipodrome vyks tarptautinės konkūrų varžybos. Penktadienį rengiamos naujų lietuviškų kino filmų peržiūros, o šeštadienį – futbolo varžybos, folkloro koncertai ir diskusija apie Žagarės ateitį.

Žagarės vyšnių festivalis. Liepos 14–16 d. Žagarė, įvairios miesto erdvės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: Taking Regional Leadership in Green Finance