Pasvalyje – muzikos festivalis „Bobų Vasara“

„Kas nebos par „Bobų Vasaro“, tas galės nubraukt sau ašaro. I vysks“,- sakome tarmiškai.

 Praėjusių metų festivalio akimirka.
 Praėjusių metų festivalio akimirka.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-08-18 08:10

Jau šį penktadienį Pasvalyje prasideda vienas iš seniausių, tradicinis, pernai atgimęs, muzikos festivalis, „Bobų Vasara“. 

Paskutinės metų dienos, per kurias senos moterys gali pasišildyti saulėkaitoje, vadinamas bobų vasara. Tautosakininkai ir filologai aiškina, kad bobų vasara susijusi ne su bobomis, o su bobais, liaudies vadinamais didokais vorais kryžiuočiais, rudenėjančiose pievose mezgančiais besiplaikstančius voratinklius. Mes galvojame, kad tai tarpas gamtoje, kada vyksta festivalis „Bobų Vasara“, o kaip kirčiuosime ir kokią prasmę išsakysime, bus kiekvieno asmeninis reikalas. 

Kodėl Pasvalyje? Ogi todėl, kad tai kraštas, kuris įstabus savo tarme, papročiais, gamta, kultūriniu paveldu ir žinoma neatskiriama kulinarinio paveldo viena iš sričių –alumi. Ir ne veltui miesto herbą puošia apynys. Via Baltica leidžia pasiekti šią unikalią vietovę labai patogiai ir paprastai, taip kad sutikti svečiuose estą ar latvį jokia naujiena. O ir patiems esant visiškai šalia jų ne aplankyti, būtų kaip ir negerovė. Jau nekalbant, kad iš ten ir labai neblogų lauktuvių parvežti. Kaip sakoma malonumus su nauda surišti.

Taigi Bobų Vasaroje šiais metais: Laimingu būti lengva(LT), Pajiešmenių Brass(LT), Vytautas Šiškauskas(LT), Tibi- Dibi-Dach (LT), Jonas Lapėnas(LT), Plentas(Lt), Un- Real(EE), Laiptai(LT), Linga(LV), Golden Age(LT), Ivory(BY), Gin Gas (LT), Rebelheart(LT).Orai sutarti puikūs, nuotaikas prašom atsivežti, o vaišėmis jau pasirūpinta. Švęskime ir linksminkimės, kol dar leidžiama... 
„Kas nebos par „Bobų Vasaro“, tas galės nubraukt sau ašaro. I vysks“. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.