Europos futbolo čempionatas pakoregavo televizijų reitingų lenteles

Besibaigiantis Europos futbolo čempionatas smarkiai pakoregavo televizijų reitingų lenteles. Šį mėnesį konkuruoti su LTV kitiems kanalams buvo sunku.

Futbolo čempionatas — didžiulis įvykis visame pasaulyje. Būtų naivu bandyti jį užgožti.<br>"Lietuvos ryto" archyvas
Futbolo čempionatas — didžiulis įvykis visame pasaulyje. Būtų naivu bandyti jį užgožti.<br>"Lietuvos ryto" archyvas
Daugiau nuotraukų (1)

Erika Zabulėnienė ("TV antena")

Jun 1, 2012, 8:00 PM, atnaujinta Mar 19, 2018, 2:27 PM

Sociologai tvirtina, kad TV žiūrėjimo laiko pasiskirstymas pastarąjį pusmetį buvo nusistovėjęs. “GALA metrų” duomenimis, didžiausią pyrago gabalą — nuo 15 iki 16 ir daugiau procentų — atsiriekdavo TV3.

Nuolatinis TV3 konkurentas LNK užimdavo antrą poziciją — apie 13 proc. Trečioje su 10—11 proc. žiūrovų auditorijos įsitvirtino LTV, ketvirtoje — “Lietuvos ryto” televizija.

Mėgstamiausios komandos

Lietuva — krepšinio šalis, tačiau futbolo aistros čia daugeliui nesvetimos. LTV transliacijos iš Europos futbolo čempionato jau pirmą savaitgalį nustūmė LNK į trečią poziciją. O birželio 11—17 d. LTV žiūrimumo savaitės reitingas (15 proc.) vos viena dešimtąja procento atsiliko nuo TV3 (15,1 proc.).

Pavienėmis dienomis priklausomai nuo rungtynių svarbos LTV žiūrimumas pralenkdavo TV3.

Dalis lietuvių žavisi klasikiniu anglišku futbolu, kiti dievina drausmingą vokiečių žaidimą, treti — totalinę “oranžinių” olandų taktiką. Būtent tada, kai žaidė šių šalių rinktinės, LTV žiūrimumas pralenkdavo TV3.

Pavyzdžiui, birželio 11 d., kai anglai kovėsi su prancūzais, o ukrainiečiai su švedais, žiūrovai pasiskirstė 16,2:15 LTV naudai. Birželio 13 d. vokiečiams žaidžiant su olandais ir danams su portugalais žiūrimumas buvo 16,2:15,1 — LTV naudai.

Bruce’as Willisas atsilaikė

Didžiausią dalį žiūrovų LTV sutraukė birželio 19 d., kai Anglija susitiko su čempionato šeimininke Ukraina, o Švedija — su Prancūzija.

Tądien LTV žiūrimumo laikas buvo šoktelėjęs iki 18,1 proc., o TV3 — 15 proc.

Tačiau savaitgaliais, kai TV3 savo programą užpildo filmais — nesvarbu, kad ne pačiais naujausiais, — LTV tenka užleisti lyderio poziciją.

Taip įvyko ir futbolo čempionato antrąjį, ir Joninių savaitgalį.

Kai pastarąjį šeštadienį kovėsi ispanai su prancūzais, TV3 rodė “Kietą riešutėlį 4.0” su Bruce’u Willisu (nuotr. dešinėje). Nežinia, ar Holivudo kietuolis tam turėjo įtakos, tačiau santykiu 13:12 nugalėjo TV3.

Konkuruoti neketino

Nors ir neįtikėtina, birželio 24-osios, sekmadienio, reitingų mūšį taip pat laimėjo TV3. 21 val. 45 min., kai vyko vienos gražiausių ir daugiausia aistrų sukėlusių čempionato rungtynių tarp Anglijos ir Italijos, per TV3 21 val. 55 min. veiksmo filme “Taikdarys” kovojo George’as Clooney ir Nicole Kidman. “Taikdarys” nugalėjo 13,7:13,4.

Dėl tokių rezultatų, regis, žado neteko ir pati TV3.

“Labiau nustebino ne kelios laimėtos, bet kelios pagal žiūrimumą LTV pralaimėtos dienos, — gūžčiojo pečiais TV3 viešųjų ryšių ir rinkodaros direktorė Rima Olberkytė-Stankus. — Prognozavome, kad LTV žiūrimumas išaugs labiau.”

TV3 vasaros programą suplanavo dar žiemą, atsižvelgdama į Europos futbolo čempionatą bei Londono olimpines žaidynes. Konkuruoti su LTV komercinė televizija TV3 tvirtino neketinanti.

“Jei LTV žiūrimumas kasdien būtų panašus į pastarųjų savaičių, tuomet pradėtume”, — sakė R.Olberkytė-Stankus.

“Futbolo čempionatas — didžiulis įvykis visame pasaulyje. Būtų naivu bandyti jį užgožti. “Kietas riešutėlis” su B.Willisu buvo mūsų Joninių programos dalis — TV3 švenčių dienomis visuomet siūlo gausią ir įdomią filmų programą”, — aiškino žiūrimiausios Lietuvos televizijos TV3 rinkodaros vadovė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.