Naujoje laidoje L. Šurnaitė-Kairienė kalbins geriausius sporto trenerius

Tikriausiai ne kiekvienas mėgstantis važinėti dviračiu žino, kaip taisyklingai minti pedalus. O ką daryti, jeigu vandenyje mėšlungis sutraukia raumenis? Kokie mankštos pratimai gali pakenkti?

Daugiau nuotraukų (1)

"TV Antena"

Jul 1, 2012, 3:00 PM, atnaujinta Mar 18, 2018, 1:37 PM

Nuo šios savaitės atsakymus į tokius ir panašius klausimus galima išgirsti “Lietuvos ryto” televizijos eteryje. 2 minučių trukmės sveikatos patarimai transliuojami penkis kartus per dieną įvairiu laiku tarp laidų bei filmų.

Rubrikos “Būtina žinoti” vedėja Lavija Šurnaitė-Kairienė kalbina geriausius šalies sporto ir mitybos specialistus.

“Jie — tarsi asmeniniai jūsų treneriai ir patarėjai. Sužinosite, kaip pagerinti savijautą, kaip taisyklingai atlikti kai kuriuos pratimus”, — žadėjo laidos vedėja.

Dėl įtempto gyvenimo ritmo nemažai žmonių sportuoja tik savarankiškai. Tačiau specialistai tvirtina, kad klaidingai pasirinkti pratimai ar blogai paskirstytas fizinis krūvis gali padaryti tiek pat žalos, kiek ir netinkamai vartojami vaistai.

“Pavyzdžiui, bėgioti galima ne visiems. Be to, nepatartina risnoti asfaltu. Jeigu pasitarsite su gydytoju, galbūt paaiškės, kad jums šimtą kartų naudingiau vaikščioti, — po pirmų filmavimų įgytomis žiniomis dalijosi Lavija. — Svarbu rasti tai, kas tinka. Tuomet sportas teiks ir naudą, ir džiaugsmą.

Vienoje iš mūsų laidų sužinosite, kodėl atsilenkimų jokiu būdu negalima daryti ištiesus kojų.

Tėvams bus įdomu išgirsti, kad Pasaulio sveikatos organizacija rekomenduoja vaikams būti fiziškai aktyviems ne mažiau nei valandą per dieną. Mažiausiai 3 kartus per savaitę jiems būtina užsiimti intensyvia fizine veikla ir atlikti pratimus, kurie lavina kaulų ir raumenų sistemą.

18—64 metų žmonės turėtų intensyviai judėti mažiausiai po 30 min. 5 kartus per savaitę.

Vyresniems nei 64 metų žmonėms, be jau minėtos fizinės veiklos, rekomenduojama papildomai atlikti pratimus, lavinančius lankstumą ir koordinaciją.”

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.