Filmas “Aurora” pelnė apdovanojimą tarptautiniame Karlovy Vary kino festivalyje

Antrasis režisierės Kristinos Buožytės filmas „Aurora“ pelnė specialųjį prizą (special mention) tarptautinio Karlovy Vary kino festivalio konkursinėje programoje „East of the west“.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 8, 2012, 6:50 PM, atnaujinta Mar 18, 2018, 8:20 AM

Šiais metais tarptautinis 47-asis Karlovy Vary kino festivalis vyko birželio 29 - liepos 7 dienomis ir sutraukė daugiau nei 125 tūkst. žiūrovų. A arba aukščiausiai klasei priskiriamo festivalio metu vaidybiniai filmai varžėsi dvejose konkursinėse programose – bendrojoje, kurioje varžėsi filmai iš viso pasaulio ir „East of the west“ skirtoje debiutiniams ir antriesiems rytų ir centrinės Europos kino filmams. Iš viso į programą „East of the west“ buvo atrinkti 12 filmų iš Vengrijos, Čekijos, Estijos, Latvijos, Serbijos, Lenkijos, Rumunijos kino kūrėjų darbai.

Festivalio meno vadovas Karelas Ochas pastebėjo, kad nuo šių metų abi konkursinės programos yra griežčiau atskirtos, tačiau vienodai svarbios. Skirtumas tas, jog viena konkursinė programa yra nespecializuota (Official selection) - joje varžosi filmai iš visų pasaulio šalių, kita, - specializuota programa (East of the west) skirta debiutiniams ir antriesiems rytų ir centrinės Europos režisierių filmams.

Artemio Benki, Čekijos filmų platintojas, nupirkęs “Auroros” platinimo teises Čekijos respublikoje, po filmo premjeros pastebėjo, kad “East of the west” programa žiūrovų tarpe yra vertinama kaip išskirtinė, daugiausiai originalių ir įdomių autorių atrandanti programa.

Filmas publikai ir kino profesionalų komisijai Karlovy Vary kino festivalyje pristatytas pirmą kartą – tai pasaulinė filmo premjera. Kūrybinė grupė - režisierė Kristina Buožytė, aktoriai Marius Jampolskis ir Jurga Jutaitė, operatorius Feliksas Abrukauskas ir prodiuserė Ieva Norvilienė, filmo premjeros laukė su nekantrumu.

“Visada labai smalsu kaip reaguos žiūrovai. Karlovy Vary festivalio publika labai jauna – ji nepripažįsta kompromisų ir masiškai palieka salę, jeigu filmas nepatinka. Labai džiaugiuosi, kad filmas pristatytas sausakimšoje salėje, kuri tokia išliko iki pat filmo pabaigos. Tai tikrai geras ženklas. Iškart po filmo peržiūros, buvo nupirktos filmo platinimo Čekijoje teisės. Filmu susidomėjo ir kitų festivalių programų sudarytojai. Jau dabar galima nuspėti, kad filmo laukia sėkminga karjera. Dar prieš pasaulinę premjerą, filmas “Aurora” pakviestas dalyvauti daugiau nei dešimtyje tarptautinių festivalių, dažniausiai konkursinėse programose. Po premjeros sulaukiame kartais net iki 3 pakvietimų per dieną. Filmas keliaudamas aplink pasaulį deramai reprezentuos Lietuvą ir Lietuvos kiną“, – įspūdžiais dalijosi filmo prodiuserė Ieva Norvilienė.

Po filmo peržiūros filmo autoriai atsakinėjo į žiūrovų klausimus, dalijo autografus. “Dabar technologijos vis labiau skverbiasi į žmonių gyvenimą, keisdamos jų bendravimo įpročius. Mobilieji telefonai, internetas, skype’as veikia žmonių komunikaciją. Todėl kyla klausimas – kaip moderniųjų technologijų įtakotas bendravimas keičia požiūri į žmogaus kūną. Ar įmanoma aistra ir meilė be kūniškojo pagrindo?” - į žiūrovų klausimus apie filmo idėją atsakė režisierė Kristina Buožytė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.