Naujajame TV1 sezone - dokumentikos serialų premjeros

Gyvoji dokumentika bus rodoma kiekvieną savaitgalį nuo dešimtos ryto. Nuo sezono pradžios TV1 žiūrovai išvys dokumentinių filmų ciklus „Cirko istorijos“ („Circus stories“) ir „Šuniukų auklėjimo subtilumai“ („Puppy SOS“).

Tarp gausybės TV1 naujienų – ir naujausi Australijos, Kanados, Vokietijos ir Didžiosios Britanijos dokumentinių filmų autorių sukurti ciklai apie laukinę gamtą, zoologijos sodus, naminius gyvūnus ir jų auklėjimą.
Tarp gausybės TV1 naujienų – ir naujausi Australijos, Kanados, Vokietijos ir Didžiosios Britanijos dokumentinių filmų autorių sukurti ciklai apie laukinę gamtą, zoologijos sodus, naminius gyvūnus ir jų auklėjimą.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2012-07-18 13:33, atnaujinta 2018-03-18 01:24

Gyvoji dokumentika bus rodoma kiekvieną savaitgalį nuo dešimtos ryto. Nuo sezono pradžios TV1 žiūrovai išvys dokumentinių filmų ciklus „Cirko istorijos“ („Circus stories“) ir „Šuniukų auklėjimo subtilumai“ („Puppy SOS“).

2011-aisisias sukurtame vokiečių televizijos dokumentikos cikle „Cirko istorijos“ žiūrovai pirmą kartą turės galimybę pamatyti stulbinamus ir įdomius eksperimentus: kaip reaguoja drambliai į savo atvaizdą didžiuliame veidrodyje, kaip liūtai ir tigrai varžosi sudėtingo maisto dėžės eksperimente, kaip jūros liūtai atskleidžia savo neįtikėtiną gebėjimą išlaikyti pusiausvyrą - ir dar sulėtintai... Elegantiški arkliai, nervingi zebrai, protingi asilai, šunys bei katės atskleidžia savo įstabius kognityvinius gebėjimus. Kur slypi žmogaus ir gyvūno bendravimo paslaptis, kaip įminti itin artimų santykių tarp laukinio gyvūno ir atsidavusio dresuotojo mįslę? Atsakymai – naujame TV1 cikle „Cirko istorijos“.

Visi žino, kad mielas šuniukas gali tapti tobulu šeimos nariu. Puriam kailiukui ir širdį veriančiam žvilgsniui tiesiog neįmanoma atsispirti. Žmonės akimirksniu įsimyli šuniukus, tačiau toji meilė gali greitai išgaruoti, kai augintinis ima kandžiotis, šokinėti, viską kramtyti ir visus varyti iš proto. Atsiradusi įtampa šeimoje gali sukelti rimtų bėdų, o kadaise darnūs namai – tapti tikru pragaru. TV1 laida „Šuniukų auklėjimo subtilumai“ į pagalbą kviečia Bredą Patisoną, šunų elgsenos specialistą ir dresuotoją, pagarsėjusį savo „kietos“ meilės metodais ir kvailiojimais. Bredas yra tikras šunų mylėtojas ir nuostabus dresuotojas – griežtas, bet švelnus. Šiame seriale įvykis veja įvykį, pabaisos šunėkai virsta mielais šunimis, o į šeimą grįžta taika ir ramybė.

Kitas kupinas dramatizmo ir emocijų TV1 dokumentikos serialas „Zoo Tales“ prikausto dėmesį geriausių Australijos zoologijos sodų užkulisiais. Kiekvienas epizodas – nuo skubėjimo gelbėti antarktinio leopardinio ruonio, išplauto į krantą, gyvybės iki bandymo pirmą kartą pasaulyje dirbtiniu būdu apvaisinti raganosį, – kupinas staigmenų, pavojų ir jaudinančių pasakojimų, skirtų visai šeimai.

Savaitgalio rytais TV1 žiūrovų laukia ir pribloškiantis BBC serialas „Ultimate Wildlife“, pateikiantis bene geriausią pasaulyje filmuotą medžiagą apie gyvojo gamtos pasaulio raidą. Žiūrovai pamatys unikalią pasakojimų kolekciją apie įstabius gyvūnus, drauge su mumis gyvenančius Žemės planetoje. Tai nuostabi galimybė iš arti susipažinti su visomis gyvūnų karalystės žvaigždėmis, nuo didingų didžiųjų kačių, šunų ir lokių iki džiunglėse viešpataujančių beždžionių ar jūrų šeimininkų: ryklių, banginių ir delfinų.

Kanadiečių sukurtas naujas dešimties dalių serialas „Wild lives“ bando pažvelgti į gamtos pasaulį iš biografinio taško. Kiekvienas epizodas pateikia pasakojimą apie atskirą laukinį gyvūną ir atskleidžia jo gyvenimo istoriją. Žiūrovai matys juodai baltas kadrus iš herojaus vaikystės, šeimos fotografijas, apsilankys jo vaikystės namuose - lizde, urve ar tankiai sužėlusioje žolėje, susipažins su kaimynais, sužinos apie hierarchiją ir jo gyvenamojo teritorijoje galiojančią tvarką.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: Leading the change in sustainable business