TV3 ekrane — pramogos intelektualams

20-ąjį gimtadienį švenčianti TV3 naują sezoną pasitinka senu šūkiu “Mano TV3. Čia šviesu”, bet visiškai pakeitusi programos veidą. TV3 siekis — žiūrovams teikti intelektualią pramogą. Sezono bomba sprogs spalį. 

J. Jurkutė.<br>TV3
J. Jurkutė.<br>TV3
Daugiau nuotraukų (1)

Eglė Šilinskaitė ("TV Antena")

Sep 2, 2012, 1:01 AM, atnaujinta Mar 17, 2018, 12:24 AM

“Be komentarų”

Šmaikšti, kandi, pikantiškas naujienas skelbianti laidos “Be komentarų” komanda sulaukė rimto pastiprinimo. Prie senbuvių Džiugo Siaurusaičio ir Sandros Daukšaitės-Petrulėnės prisideda smailialiežuvis Algis Ramanauskas.

“Be komentarų” ir toliau nesidrovės praverti slapčiausių renginių durų, lankysis smagiausiuose vakarėliuose, be gailesčio skelbs žvaigždžių paslaptis ir apžvelgs karščiausius pramogų verslo skandalus.

“Grįžtame su trenksmu ir pro mūsų kameros objektyvą nepraslys niekas! Kasdien žiūrovams pateiksime tik aktualiausią, šviežiausią, karščiausią nuotykių ir nuodėmių kokteilį”, — tvirtino vienas informacijos šou vedėjų Dž. Siaurusaitis.

“Kasdien linksmai, įdomiai, operatyviai ir dinamiškai, su tikro juodojo humoro užtaisu pristatysime įdomiausias, pikantiškiausias ir svarbiausias naujienas iš TV3 televizijos užkulisių ir Lietuvos elito pasaulio”, — žadėjo S. Daukšaitė-Petrulėnė.

21.00 Pirmadieniais—ketvirtadieniais

“Beatos virtuvė”

Atsinaujinusi žiūrovų pamėgta Londone gyvenančios žurnalistės Beatos Nicholson kulinarijos laida šį sezoną bus rodoma geriausiu laiku — anksčiau šeštadienio rytais su žiūrovais sveikinusis Beata nuo šiol šeimininkauti virtuvėje kvies antradienio vakarais.

Beata siūlys užsukti į naują virtuvę naujuose namuose, kur žiūrovų lauks tikros staigmenos. Pirma “Beatos virtuvės” laida bus skirta įkurtuvėms, o vedėja mokys ruošti dideliems susibūrimams skirtus patiekalus.

Antradieniais 19.40

"Šok su manimi”

TV3 šį sezoną vėl įsuks į šokio sūkurį. Projekte “Šok su manimi” išmonę ir gebėjimą šokti demonstruos pramogų pasaulio žvaigždės ir profesionalūs šokėjai.

Projektą pradės laidų vedėja žurnalistė Rūta Janutienė ir Adomas Norkūnas, aktorė Milda Štakėnaitė ir Deividas Meškauskas, Veronika Gordijevskaja ir Marius Gaižauskas, Diana Martinėlė ir Aristinas Guogis, dainininkė Asta Pilypaitė ir Ligitas Bernatavičius, verslininkė Diana Dargienė ir Dangius Šalaviejus, Viktorija Sutkutė ir Šarūnas Šiaučiulis, Kęstutis Baranauskas ir Eglė Straleckaitė, Andrius Žiurauskas ir Natalija Tokareva, Juozas Butnorius ir Katerina Voropaj, Edvardas Norvaiša ir Goda Ročytė, Algis Ramanauskas ir Karina Jeremian, Petras Daunys ir Sandra Saikauskaitė, Mindaugas Rainys ir Milana Jašinskytė-Pankevičienė, Matas Niparavičius ir Ignė Rėklaitytė, Jonas Nainys ir Justina Žemaitytė.

Šokiams įkaitinus aistras prie projekto senbuvių gali prisidėti ir naujokų.

“Kai su dabartine partnere Milana Jašinskyte-Pankevičiene ėjome į pirmą susitikimą, abu labai baiminomės. O kas, jei partneris bus neambicingas? Abu esame maksimalistai, tad pirmiausia pasirodymų šokius statome taip, kad patiktų rezultatas. Milana — profesionali šokių mokytoja, be to, be galo kantri”, — tvirtino projekte dalyvaujantis TV3 sporto žinių vedėjas M. Rainys.

“Studijuojant Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje teko ragauti ir baleto, ir šiuolaikinio, ir charakterinio šokio. Vaidinau modernaus šokio spektaklyje, o gal šeštoje mokyklos klasėje lankiau ritminius šokius, bet jie toli gražu neprimena pramoginių”, — šypsojosi aktorė M. Štakėnaitė, šoksianti su bene geidžiamiausiu projekto profesionalu D. Meškausku.

“Svarbiausia — partneris. Rasti tinkamą partnerį — beveik tas pat, kas loterijoje ištraukti sėkmingą bilietą”, — tvirtino sportinių šokių klubo “Sūkurys” trenerė ir “Šok su manimi” komisijos narė Jūratė Norvaišienė. Šalia jos komisijoje vėl išvysime nepamainomą pasirodymų vertintoją skandalingąjį Jurijų Smoriginą.

Projekto vedėjai — diplomuota aktore tapusi Jurgita Jurkutė ir nepakeičiamasis Vytautas Šapranauskas.

Šeštadieniais 19.30

Lietuviški serialai ir užsienio produkcija

“Motina ir sūnus”

Motinos ir senbernio sūnaus santykiai — juokingų ir graudžių situacijų mozaika, kuri, perkelta į TV ekraną, kartais priverčia kvatotis iki ašarų. Žiūrovų teismui TV3 pristato XX amžiuje Australijoje kurto itin populiaraus serialo “Motina ir sūnus” lietuvišką versiją.

Alzheimerio liga serganti motina (aktorė Aldona Janušauskaitė) ir su ja gyvenantis sūnus (aktorius Vaidotas Martinaitis) nuolat aiškinasi santykius ir įsivelia į juokingiausias gyvenimiškas istorijas. Motina nuolat emociškai manipuliuoja sūnumi, taip stengdamasi paslėpti visišką priklausomybę nuo jo.

“Ir aš savo mamai rodydamas šį serialą galiu pabaksnoti pirštu, — juokėsi jo režisierius Sigitas Račkys. — Seniai nejaučiau tokio malonumo dirbdamas.”

Lietuvos auditorijai “Motinos ir sūnaus” scenarijų adaptavo Aidas Puklevičius.

“Naisių vasara”, “Vyno kelias”, “Moterys meluoja geriau” TV3 žiūrovai vėl galės nerti į jau pamėgtų lietuviškų serialų peripetijas. Aktorė Agnė Grudytė pasirodys net dviejuose — “Naisių vasaroje” ir “Vyno kelyje”.

Šiokiadieniais moterys ir toliau meluos jau šeštą sezoną pradėsiančioje muilo operoje “Moterys meluoja geriau”. Nors šis serialas yra televizijos senbuvis, žiūrovų laukia dar nemažai staigmenų.

“Tera Nova”

Legendinis amerikiečių režisierius Stevenas Spielbergas vėl rodo savo neblėstančią meilę milžiniškiems prieš milijonus metų išnykusiems ropliams. S. Spielbergo epinė trilogija “Juros periodo parkas” apie dinozaurus praėjusiame amžiuje susišlavė tris “Oskarus”.

Prie dinozaurų temos S. Spielbergas grįžta seriale “Tera Nova”, kuris vadinamas brangiausiu pasaulyje. Fantastinis nuotykių filmas nukels į ateitį — 2149-uosius, kai Žemėje dėl pernelyg didelio užterštumo ir žmonių gausos taps sunku gyventi.

Į eterį grįš ir pamėgti serialai “Nusivylusios namų šeimininkės”, “Daktaras Hausas”, “Kobra 11”, “Pretendentas”.

20.30 Trečiadieniais

"X faktorius"

“X Faktorius” Muzikinis projektas “X Faktorius” — beprotiškai populiarus visame pasaulyje. Ir ne be priežasties. Čia pasirodė, sutvirtėjo ir savarankišką gyvenimą pradėjo ne vienas dabartinis muzikos pasaulio banginis. “Čia gimsta žvaigždės!”, “Čia tampama milijonieriais!” — skelbia projekto, kuris TV3 eteryje pasirodys spalio mėnesį, kūrėjai.

“X Faktorius” vadinamas geidžiamiausia muzikos mokykla pasaulyje, o rudenį dar neregėtais muzikos talentais jis sudrebins ir Lietuvą. Projekto muzikos talentų paieškos vyksta daugiau nei 70 pasaulio šalių. Tai brangiausias ir profesionaliausias visų laikų muzikinis konkursas, kurio dalyviams keliami itin aukšti reikalavimai. Šou prodiuseris Saulius Urbonavičius-Samas neabejoja, kad kai kurie “X Faktoriaus” dalyviai kils ir į pasaulio sceną. “X Faktorius” padėjo išpopuliarėti tūkstančiams galbūt iki tol tik dušo kabinoje ar gatvėje dainavusių žmonių. Įvairių šalių “X Faktoriaus” nugalėtojai rengia savo gastroles po pasaulį.

Šiame projekte išgarsėjo ir žvaigždėmis tapo tokios atlikėjos kaip Leona Lewis ir Melanie Amaro. Buvusi vestuvių dainininkė 20-metė Melanie pernai pasirašė 5 mln. sutartį su įrašų kompanija”, — pasakojo projekto prodiuseris. “X Faktoriuje” jaunuosius talentus vertino pasaulinio garso žvaigždės — dainininko Ozzy Osbourne’o žmona Sharon, žavioji grupės “The Pussycat Dolls” narė Nicole Scherzinger, dainininkės Dannii Minogue ir Kelly Rowland.

 Lietuvoje prie teisėjų stalo sės grupės “Happyendless” narys Saulius Prūsaitis, dainininkė Rūta Ščiogolevaitė, aktorius Vytautas Šapranauskas ir šio projekto prodiuseris S. Urbonavičius-Samas. “X Faktorių” ves ir neatrastus talentus drąsins dainų autorius bei atlikėjas Marijus Mikutavičius.

Sekmadieniais 19.30

"Nauja diena"

“Nauja diena” Informacija, orai, pramogų pasaulio naujienos, laikraščių apžvalga, gyvenimo būdo reportažai, horoskopai, pokalbiai, diskusijos ir keturi žavūs vedėjai — TV3 nuo šiol siūlo drauge pradėti kiekvieną darbo dieną.

Iš rytinio snaudulio su gera humoro doze žadins Jurgita Jurkutė (kairėje), Mindaugas Rainys, Agnė Grigaliūnienė (dešinėje) ir Martynas Starkus (nuotr. kairėje). “Esame mėgstamiausia televizija Lietuvoje vakarais, tad kodėl tie žmonės, kurie žiūri mus vakare, negalėtų smagiai pradėti ir ryto?” — retoriškai klausė TV3 Žinių tarnybos vadovas Sigitas Babilius.

Šiokiadieniais 6. 30

“Kas? Kur? Kada?”

“Kas? Kur? Kada?” Šventinės suknelės ir juodi smokingai — išskirtinei atmosferai sukurti. Žinios, aštrus ir šaltas protas — svarbiausias atributas. Be jo legendiniame televizijos žaidime “Kas? Kur? Kada?” nėra ko veikti. Septynios Žinovų komandos Žiūrovų ekipą ir jos bei savo aistruolius pakvies į valandą truksiančią intelektualią ir azartišką kovą.

Šio išmoningo parado vedlys, intelektualiųjų protų kovų organizatorius Robertas Petrauskas tvirtina, kad Žinovų komandos bus tikrai įdomios, o jų nariai — skirtingi. Pastarojo sezono pabaigoje TV3 parodė “Kas? Kur? Kada?” įžangines laidas. Nuo šiol jos bus nuolatinės. “Bus labai įdomu. Visos komandos yra skirtingos: vieni nariai labiau atsipalaidavę prieš televizijos kameras, kiti labiau susitelkę į klausimus, treti nebijo autoironijos. Kiekvienoje komandoje bus ir moterų — aštrus protas yra ne tik vyrų ginklas”, — teigė R. Petrauskas.

Laidos žiūrovai pasitelkdami savo išprusimą galės laimėti pinigų. Azartiškame šou netrūks intrigos, o sėdintieji kitapus ekrano turės galimybę pasitikrinti žinias. Studijoje aistros liesis per kraštus, nes noras nugalėti žmogui yra prigimtinis. “Esu įsitikinęs, kad mūsų žiūrovai — protingi ir įvairiapusiški”, — tvirtino laidos vedėjas R. Petrauskas. Jis pats — irgi įvairiapusiškas. Diplomuotas istorikas parašė istorinį veikalą apie Antrąjį pasaulinį karą “Trečiojo reicho triumfas”, komentuoja krepšinio ir futbolo rungtynes, itin domisi sportu, veda intelektualų žaidimą “Protų kovos”.

Ketvirtadieniais 19. 40

***

TV3 suburs prie ekranų visą šeimą 20-ąjį sezoną TV3 išsiskirs ne tik lietuviškų laidų gausa. Generalinė direktorė Laura Blaževičiūtė teigia, kad TV3 siūlys intelektualesnę ir kokybiškesnę pramogą visai šeimai.

— Kuo išskirtinis TV3 dvidešimtasis sezonas?

— TV3 20-ąjį jubiliejų švęsime visus metus — tai atspindės mūsų programa. Turėsime daugiausia lietuviškų laidų per visą TV3 gyvavimą. Palyginti su praėjusiais metais, vietos produkcijos transliacijos laikas per savaitę bus net 10 val. ilgesnis. TV3 nuomonių laidas perkėlėme į dienos laiką — tai savotiška revoliucija Lietuvos televizijose. Tokiems iššūkiams skatina siekis, kad mūsų siūloma pramoga būtų vis intelektualesnė ir kokybiškesnė.

— Geriausią eterio laiką skyrėte labai skirtingo žanro laidoms — “Kas? Kur? Kada?”, “Beatos virtuvei”, “Stebuklų šaliai”. Kurios laidos pati labiausiai laukiate?

— Visus 20 metų TV3 liko ištikima pagrindiniam tikslui — kurti pramogą šeimai. Nors žanrai labai skirtingi, naujos laidos taip pat skirtos visai šeimai. Paprastai su nekantrumu ir jauduliu laukiu visų naujų projektų — labai svarbu, kad ir žiūrovai jas įvertintų teigiamai.

Gimęs sūnus gerokai pakoregavo mano televizijos žiūrėjimo įpročius, todėl džiaugiuosi, kad visas lietuviškas laidas galima pasižiūrėti ir internete “TV3 Play” tinkamu metu.

— TV3 visuomet išsiskyrė socialiniais projektais. Ko tikėtis šiemet?

— TV3 drauge su SEB banku organizuojama socialinė iniciatyva “Išsipildymo akcija” šiemet minės 20-metį. Per devynerius metus geros valios žmonių dėka akcijos globotiniams pavyko surinkti daugiau nei 20,5 mln. litų. Šie skaičiai įkvepia.

Antrus metus drauge su UNICEF vykdome projektą “Už kiekvieną vaiką”, tęsiame žiniasklaidos koncerno MTG, kuriam priklausome, socialinę kampaniją “MTG futbolas taikai” — Lietuvos globos namų auklėtiniai spalį jau trečią kartą vyks į tarptautinį futbolo turnyrą Osle.

TV3 laidose ir toliau daug dėmesio bus skiriama veikliems, pozityviems, aktyviems žmonėms, kurie kuria Lietuvą ir savo verslumu bei pažangia mąstysena įkvepia čia likti. Mūsų eteryje daugėja laidų ir projektų, pritaikytų klausos negalią turintiems žiūrovams. Sieksime, kad Šeimos dieną būtų įteisinta trumpesnė darbo diena, kad tėvai su vaikais vieni kitiems galėtų skirti ypatingą dėmesį.

— Kokių desertų tikėtis kino gurmanams ir mažiesiems TV3 žiūrovams?

— Praėjusiame TV3 sezone filmų “Top 20” išrikiavome net 19 savo filmų. Žiūrovams visuomet stengiamės pristatyti ką tik kino teatruose rodytas didžiąsias premjeras — mums tai pavyksta. Tai yra vienas stipriausių TV3 televizijos kozirių.

Visa mūsų 20-mečio kino filmų programa bus kaip vienas saldus desertas — nuo Lietuvos kino teatruose lankomumo rekordus pagerinusios lietuviškos juostos “Tadas Blinda. Pradžia” su garsiausiais šalies aktoriais iki viso pasaulio kino gurmanams kvapą užgniaužusio kompiuterinio trimačio šedevro “Įsikūnijimas”.

Sezono išvakarėse, rugsėjo 1-ąją, Mokslo ir žinių dieną, Lietuvos moksleiviams ir jų tėvams padovanosime spalvingą premjerą “Alisa Stebuklų šalyje”. Mažuosius žiūrovus džiuginsime naujausiomis animacijos šedevrų “Šrekas”, “Ledynmetis”, “Žaislų istorija” dalimis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.