Per TV1 – naujos švediško detektyvo „Irenė Hus“ serijos

Buvusi medicinos seselė ir dantistė Helena Tursen kasryt atsikelia pusę septynių ryto. Devintą ji sėda prie kompiuterio savo namuose gimtajame Geteborge ir rašo. Neatsitraukdama nuo ekrano, tris valandas. Paskui padaro ilgą pertrauką, ir vakare vėl sėda dar dviem valandoms. Tai tęsiasi jau daugybę metų. Šio darbo rezultatas – dešimt nepakartojamų detektyvų iš „Irenės Hus“ serijos. Rašytoja tapusi buvusi medikė jais išgarsėjo visame pasaulyje, pagal jos romanus pastatytas serialas rodomas daugelyje šalių.

Per TV1 – naujos švediško detektyvo „Irenė Hus“ serijos.<br>TV1
Per TV1 – naujos švediško detektyvo „Irenė Hus“ serijos.<br>TV1
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 6, 2012, 4:44 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 10:10 PM

Šio ketvirtadienio vakarą TV1 eteryje - antrojo sezono „Irenės Hus“ premjera. Puikiame seriale apie policijos kasdienybę pirmuoju smuiku griežia detektyvė inspektorė Irenė Hus iš Getebergo policijos departamento Smurtinių nusikaltimų padalinio.

Hus yra viena tų veikėjų, kurių profesinio gyvenimo nuobodžiu tikrai nepavadinsi, o su jos asmeniniu gyvenimu žiūrovai lengvai susitapatina, todėl šis serialas ir jo autorė tapo nepaprastai populiarus.

Rašytoja Tursten yra sakiusi: „Man mano darbe svarbiausias dalykas yra pasakojimas. Mano regiono, Geteborgo, vaizdavimas visada bus kūrinio neatsiejama dalis. Užsienyje gyvenantys skaitytojai ir žiūrovai yra labai susidomėję Švedijos gamtovaizdžiais ir kasdieniniu paprastų žmonių gyvenimu. Aš laiminga, galėdama patenkinti jų smalsumą.“ Pati autorė 1954 metais gimė Geteborge ir iki šiol ten gyvena.

Detektyvė inspektorė Hus, keturiasdešimtmetė moteris, dirbanti paprastai vyrišką darbą, yra labai patraukli. Jos personažas suteikia filmui nerūpestingo seksualumo. Jos bendradarbiai irgi labai įdomūs personažai - paslaptingasis Hanu, dūsaujantis Andersonas, jaunoji Brigita, arogantiškas medicinos ekspertas Stridneris ir daugybė kitų darbuotojų, padedančių tirti bylas. Pirmas švediškas detektyvinis serialas Lietuvoje, sukurtas pagal bestselerių autorės Helenos Tursten knygų ciklą „Irenė Hus“ - ketvirtadieniais per TV1.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.