74-erių A. Hopkinsas: „Džiaugiuosi, kad mane vis dar kviečia vaidinti filmuose“

Seras Anthony Hopkinsas jau nuo penktadienį pasirodys Lietuvos kino teatruose naujausiame brazilų režisieriaus Fernando Meirelleso filme „360 laipsnių: meilės ir nuodėmių ratu“ (angl. „360“). Kone visus planetoje egzistuojančius kino apdovanojimus per savo karjerą laimėjęs aktorius šiame pasirodė dėl to, kad jo herojus labai priminė jį patį.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 28, 2012, 3:32 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 12:18 PM

Daugybę pagrindinių vaidmenų filmuose atlikęs 74-erių A.Hopkinsas juostoje „360 laipsnių: meilės ir nuodėmių ratu“ atlieka palyginti nedidelę, bet labai svarbią rolę. Režisierius F.Meirellesas tikino, kad garsus aktorius buvo nuoširdžiai įsitraukęs į kūrybinį procesą ir nevengė improvizuoti, tad jo herojus atrodo itin įtikinamas.

„Buvo nuostabu stebėti Anthony Hopkinso darbą – jis pradėdavo sceną eilutėmis iš scenarijaus, o toliau pasakodavo savo asmeninę istoriją, o vėliau meistriškai grįžo prie scenarijaus. Tarsi ne vaidintų, o grotų džiazą“, – kalbėjo kino kūrėjas.

Filme A. Hopkinso herojus apsilanko anoniminių alkoholikų susitikime. Į tokius susitikimus aktorius vaikšto ir realiame gyvenime. Tiesa, jau ilgą laiką jis tai daro tik dėl įpročio, mat žinomas vyras nevartoja alkoholio jau 32-ejus metus. Didžiausią nuopuolį A. Hopkinsas patyrė gruodžio 29-ąją 1975-aisiais, kuomet atsibudo Arizonos viešbučio kambaryje ir negalėjo suprasti, kaip ten pateko.

Netrukus aktorius pradėjo lankyti anoniminių alkoholikų susitikimus, o vėliau ne kartą viešai prabilo apie savo problemą. „Apgailestauju dėl skausmo, kurį sukėliau žmonėms... Tačiau būdamas alkoholiku patyriau sunkiai žodžiais nusakomų dalykų ir įgijau daug patirties. Buvo dienų, kai norėjau tiesiog išgerti tekilos butelį ir man nerūpėjo, jei mirčiau. Mylėjau tekilą labiau už gyvenimą“, – 2002-aisiais „The Guardian“ sakė A. Hopkinsas.

Garsus aktorius collider.com taip pat prisipažino, kad niekuomet pats nesiekia vaidmenų, tačiau džiaugiasi, jog net būdamas solidaus amžiaus, iki šiol sulaukia puikių pasiūlymų.

„Aš – per didelis tinginys ieškoti darbo pats, – su šypsena kalba A. Hopkinsas. – Žinote, net nežinau, kaip renkuosi filmus. Man tiesiog patinka dirbti ir džiaugiuosi, kad mane vis dar kviečia vaidinti. Kita vertus man nė nereikia rinktis, aš tiesiog turiu gerus agentus, kuriais pasitikiu“.

Kino veteranas su jam būdingu paprastumu teigė nepuoselėjantis tuščių vilčių.

„Neturiu jokių lūkesčių, nes kai jie neišsipildo, žmogų apima depresija. Būdamas mano amžiaus, gerai suvoki realybę. Supranti, kad nebesi jaunas, bet jau ir nenori visko pradėti nuo pradžių. Gyvenu pagal tokį principą – nieko nesitikėk, nieko neprašyk ir viską priimk. Tada gyvenimas klostosi puikiai“, – kalbėjo A. Hopkinsas.

Filmų „Dievo miestas“ ir „Ištikimas sodininkas“ režisieriaus F. Meirelleso naujausiame filme „360 laipsnių: meilės ir nuodėmių ratu“ be A. Hopkinso taip pat pasirodo Jude‘as Law ir Rachel Weisz. Kino juosta Lietuvos kino teatruose – nuo šiandien, rugsėjo 28 dienos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl darbo imigrantai svarbūs Lietuvos ekonomikai?