Afganistano realybė: kaip elgeta atrodantis kutis gali būti turtuolis

šeštadienį TV3 eteryje nesuvaidintos realybės dramoje „Misija Afganistanas“ Algis Ramanauskas kartu su Afganistane tarnaujančiais lietuviais leisis į nuotykius: aplankys vietinius klajoklius – kučius, kalbins žmones Čagčarano gatvėse ir kartu su eskadrono „Aitvaras“ vyrais ieškos slapto ginklų sandėlio kalnuose. Operacija pavojinga – tokioje slėptuvėje kalnuose be vargo gali įsitaisyti maždaug dešimt vyrų, o jų paleisti šūviai liks nepastebėti... Kas nutiks tuomet, kai slėptuvėje bus aptiktos ką tik baigusios rusenti laužavietės ir pėdsakai?

"Misija Afganistanas"<br>TV3
"Misija Afganistanas"<br>TV3
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 28, 2012, 4:02 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 12:16 PM

„Pamatęs kalno viršūnėje klajojančius elgetas žinok, kad jie labai turtingi žmonės, kuriuos Afganistane vadina kučiais“, – iš pirmo žvilgsnio kitaip atrodančią realybę apibūdina A. Ramanauskas.

Kučiai – bežemiai klajokliai, klajojantys paskui šilumą užimdami svetimas žemas. Į pasirinktą teritoriją jie atsiveda savo gyvulius, pasistato palapines ir kuriam laikui įsikuria. Kartais jie tai daro su žemių savininko žinia, kartais – ne... Moterys gamina papuošalus ir rūpinasi maistu, o vyrai gano gyvulius. Iš pirmo žvilgsnio atrodo, kad tai labai skurdžiai gyvenantys žmonės, tačiau sutiktas senolis turi 300 avių, 8 kupranugarius, 3 asilus ir 10 ožkų. Viena avis kainuoja 200 dolerių, kupranugaris – kelis tūkstančius...

„30 metų Afganistane vyksta karas. Per tiek metų užaugo karta su ginklais. Jų čia labai daug. Būtent Afganistane per ilgesnį laiką ateina suvokimas, kad kuo toliau į mišką – tuo daugiau medžių. Dėl etninės įvairovės sunku pasakyti, net kas yra tas afganas. Jie kovoja vieni prieš kitus, todėl suvaldyti situaciją yra itin sunki užduotis“, – kalba projekto prodiuseris Eduardas Silva ir kviečia laukti ketvirtosios „Misija Afganistanas“ serijos, kuri pasirodys šeštadienį 17.40 val. per TV3.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.