F. Ozonas atsiėmė garbingiausius San Sebastiano kino festivalio apdovanojimus

Prancūzų režisierius Francois Ozonas šeštadienį už savo psichologinį trilerį „Name“ (Dans la maison) atsiėmė pagrindinį San Sebastiano kino festivalio apdovanojimą.

F. Ozono pergalės apdovanojimų įteikimo ceremonijoje buvo sutiktos šiltais plojimais.<br>AP
F. Ozono pergalės apdovanojimų įteikimo ceremonijoje buvo sutiktos šiltais plojimais.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Sep 30, 2012, 1:31 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 11:32 AM

F. Ozono filme pasakojama gyvenimu nusivylusio prancūzų kalbos mokytojo ir nerimą keliančio talentingo mokinio santykių istorija.

Jis pastatytas pagal ispanų dramaturgo Juano Mayorgos pjesę „Berniukas paskutinėje eilėje“ (El chico de la ultima fila). Be „Aukso kriauklės“ už geriausią filmą F.Ozonas taip pat atsiėmė apdovanojimą už geriausią scenarijų.

Jo pergalės apdovanojimų įteikimo ceremonijoje buvo sutiktos šiltais plojimais.

Geriausio režisieriaus apdovanojimas atiteko ispanui Fernando Truebai už „Menininką ir pozuotoją“ (El artista y la modelo) - dramą, kurios veiksmas vyksta Antrojo pasaulinio karo metais nacių okupuotoje Prancūzijoje.

Ši nespalvota juosta pasakoja apie senstantį prancūzų skulptorių ir jauną iš diktatoriaus Francisco Franco Ispanijos pabėgusią merginą. Be kitų aktorių, filme vaidina italė Claudia Cardinale ir prancūzas Jeanas Rochefort'as.

Savo kalbose ir F. Ozonas, ir F. Trueba smerkė Ispanijos vyriausybės sprendimą sumažinti finansavimą nacionalinei kino pramonei.

Specialusis San Sebastiano žiuri prizas atiteko ispanų režisieriaus Pablo Bergero „Snieguolei“ (Blancanieves). Šios klasikinės pasakos naujausios versijos veiksmas vyksta 3-iojo dešimtmečio Ispanijoje, Sevilijos koridos pasaulyje. Juosta yra nebyli su flamenko garso takeliu, primenanti to periodo Europos filmus. Ji buvo atrinkta ir kaip Ispanijos pretendentas į geriausio filmo užsienio kalba „Oskarą“.

Ispanė Macarena Garcia už vaidmenį šiame filme pelnė geriausios aktorės „Sidabro kriauklę“. Ja ji dalijasi su Katie Coseni, suvaidinusioje prancūzų ir kanadiečių filme „Žaltvykslė“ (Foxfire), kurį režisavo prancūzas Laurent'as Cantet.

Šiame filme pagal Joyce Carol Oates romaną pasakojama apie penkias paaugles 6-ojo dešimtmečio Niujorke, kurios susiburia į gaują, kad galėtų atsilyginti savo priešams.

Geriausio aktoriaus apdovanojimas buvo įteiktas ispanų veteranui Jose Sacristanui, už jo darbą tautiečio rašytojo ir režisieriaus Javiero Rebollo „kelio filme“ „Numiręs ir laimingas“ (El muerto y ser feliz), kurio veiksmas vyksta Argentinoje.

J. Sacristanas vaidina senstantį, vėžiu sergantį samdomą žudiką, kuris susitaiko su netrukus ateisiančia savo paties mirtimi.

Apdovanojimas už geriausią operatoriaus darbą buvo įteiktas iraniečiui Tourajui Aslani - už jo darbą turkų filme „Raganosių sezonas“.

Specialiai žiuri paminėjo Libane gimusio režisieriaus Ziado Doueiri „Išpuolį“ (The Attack).

San Sebastiano kino festivalis yra seniausias ir prestižiškiausias toks renginys ispaniškai kalbančiame pasaulyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.