Samas ir Marčius: jauną televizijos kanalą pavertėme muzikos ir jaunimo kultūros varikliu

Trečiadienį TV6 televizija švęs savo 10 metų jubiliejų. Ši proga – ypatinga ne tik šio kanalo žiūrovams, bet ir puikiai žinomiems pramogų pasaulio atstovams, kurių gretose yra tuometinės „Tango TV“ kūrėjai – Saulius Urbonavičius-Samas ir Martynas Starkus. Ištisas dešimtmetis į jų gyvenimus atnešė begalę pokyčių, tačiau iki šiol Saulius ir Martynas neišsižada draugystės ir kolegiško darbo abiejose televizijos kamerų pusėse.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 5, 2012, 12:56 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 8:16 AM

„Su Marčium buvome tie, kurie nuo pat pradžių kūrė ‚Tango TV‘ kanalą – kasdienį muzikinį šou ‚Tangorama‘, šeštadieniais tiesiogiai transliavome muzikinius pasirodymus iš Tango arenos, rengėme lietuviškų vaizdo klipų apdovanojimus ‚Tango vaizdas‘. Turėjome net kulinarinį šou ‚Skanaus savaitgalio su Maratu‘. Aš pats kūriau laidą apie Lietuvos klubinę kultūrą ir DJ‘ėjų gyvenimą“, – prisimena Samas, kurį jau greitai matys TV3 žiūrovai spalio 14-ąją, sekmadienį, prasidėsiančiame grandioziniame muzikos projekte „X Faktorius“.

„‚Tango TV‘ orientavosi į jauną žiūrovą ir muziką – tai mums buvo labai artima ir miela. Kūriau ‚Orbit party‘ – vasaros šokių muzikos laidą apie DJ‘ėjų festivalius Majamyje“, – pasakoja M. Starkus.

„Buvo nuostabu dirbti, nes darėme smagius dalykus ir galėjome eksperimentuoti eteryje – šiais laikais tai jau neįmanoma. Mūsų nespaudė reitingų našta. Manau, sugebėjome jauną kanalą paversti lietuviškos muzikos ir jaunimo kultūros varikliu. Pavyzdžiui, kai sumanėme vaizdo klipų apdovanojimus, pirmaisiais metais pretendentų buvo vos dešimt, o antrais metas – šešis kartus daugiau!“ – su nostalgija prisimena S. Urbonavičius.

Prieš dešimtmetį Lietuvoje pradėtas transliuoti „Tango TV“ kanalas TV6 vardu buvo pakrikštytas 2008-aisiais. Šiandien TV6 tvirtai laikosi ketvirtoje pozicijoje tarp žiūrimiausių kanalų (periodas 2012 metų sausis−rugsėjis) 15–49 metų amžiaus auditorijoje geriausiu laiku 18.00–23.00 val., o su konkurentais dažnai susikauna ir dėl trečios vietos.

Jau spalio 10-ąją įspūdingoje, standartus laužančioje televizijos gimtadienio fiestoje susitiks jos eteryje išaugę žvaigždės, šiandien spindinčios visu ryškumu. Jaunas mados eksperimentuotojas Robertas Kalinkinas TV6 jubiliejaus proga kviečia į mados, muzikos ir meno šou su daugiau nei šimto modelių kolekcija, muzikinėmis Jazzu ir Leono Somovo dueto improvizacijomis, teatrališka Gyčio Ivanausko choreografija ir ekstremaliais kirpimo meistro Valerijaus Gigevičiaus nuotykiais.

TV6 dešimtasis gimtadienis ir R. Kalinkino 2013 metų vasaros/pavasario kolekcijos pristatymas – jau spalio 10 dieną „Siemens“ arenoje. Išankstiniais bilietais į renginį prekiauja „Tiketa“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.