Naujas lietuviškas serialas - apie rojų Lietuvoje

Ar Lietuvoje kur nors gali būti rojus? Juk sunkmetis ne vieno gyvenimą pavertė pragaru. Tačiau lietuviškų serialų kūrėjai mano kitaip.

Seriale vaidina Mindaugas Ancevičius ir Gabrielė Malinauskaitė.
Seriale vaidina Mindaugas Ancevičius ir Gabrielė Malinauskaitė.
Daugiau nuotraukų (1)

"TV antena"

Oct 13, 2012, 4:52 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 3:25 AM

Scenarijų autorius Bronius Bušma, režisierius Valdas Babaliauskas, prodiuseriai Saulius Vosylius ir Algirdas Žvinakevičius su pulku aktorių sukūrė “Rojų Lietuvoj”. Filmo veiksmas vyksta buvusiame sovietmečio kolektyviniame sode, ant kurio vartų kabo masyvi iškaba “Rojus Lietuvoj”. (Serialas bus rodomas per LRT televiziją nuo spalio 16 d. antradieniais, trečiadieniais ir ketvirtadieniais 19 val. 55 min.).

Vietoj suklypusių sodo namelių Rojuje seniai puikuojasi dviaukščiai mūrai su įstiklintomis verandomis ir įmantriais požeminiais garažais. Šešių arų sklypų savininkai, palikę miesto butus vaikams, tvirtai įleido šaknis Rojuje.

Rojaus gyventojų bendrijai pirmininkauja Jurgis Petrauskas, pinigus skaičiuoja gražuolė buhalterė Rožė Buivydienė, kurios vyras vargsta Norvegijoje statybose. Našlys policininkas Liudas Jomantas prižiūri tvarką ir retsykiais pavaiko “bomželį” Vaciuką (aktorius Mindaugas Ancevičius).

Vaciuką prižiūrėti reikia. Ir ne tik seriale. Aktorius taip įsijautė į vaidmenį, kad po filmavimo grįžęs iš Vilniaus į Kauną prieš vidurnaktį pasigedo gitaros, kuria jo herojus ilgesingai grojo romansus mylimajai Justei (Gabrielė Malinauskaitė).

Rūpestingoji prodiuserė Ona Apanavičienė vidury nakties puolė skambinti tikrajai sodų bendrijos (kuriame filmuojama juosta) pirmininkei Rožei Uždavinienei. Moteris prisižadino vyrą. Lietingą naktį pasiėmę žibintą abu išėjo ieškoti gitaros. Instrumentą aptiko griovyje. O M.Ancevičius, išgirdęs, kad jo gitara atsirado, teištarė: “Tikras Vaciukas...”

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.