Per 360 tūkst. litų surinkusiame koncerte „Už vaikystę“ dainininkais tapo ir krepšininkai R. Seibutis su S. Babrausku (dainos video)

Šeštadienio vakarą LNK televizijoje vyksta organizacijos „Gelbėkit vaikus“ paramos koncertas „Už vaikystę“ suvienijęs didžiausias šalies žvaigždes vienam tikslui – padėti vaikams iš socialinės rizikos šeimų, kurie kasdien randa užuovėją visoje šalyje veikiančiuose dienos centruose.

R. Seibutis ir S. Babrauskas "Lietuvos ryto" himną atliko su Č. Gabaliu.<br>D. Umbrasas
R. Seibutis ir S. Babrauskas "Lietuvos ryto" himną atliko su Č. Gabaliu.<br>D. Umbrasas
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 28, 2012, 7:37 AM, atnaujinta Mar 15, 2018, 8:05 PM

Koncerte netrūko ir aistrų, paprastai verdančių krepšinio aikštelėje. „Lietuvos ryto“ ir „Žalgirio“ krepšinio komandos susikovė dvikovoje, per kurią paaiškėjo, kurios krepšinio komandos gerbėjai dosnesni vaikams. "Žalgirio" fanai buvo dosnesni. Per pakartotinę dvikovą "Žalgirio" fanai taip pat buvo aktyvesni. "Lietuvos ryto" sirgalių išjudinti nepadėjo ir aktyvi koncerto vedėjo Rolando Vilkončiaus agitacija. R. Vilkončius neslėpė savo simpatijų "Lietuvos rytui" ir ne kartą šią komandą pavadino geriausia. Jo kolegė Irūna Puzaraitė palaikė "Žalgirio" komandą. 

Naujame ampua sužibėjo ir "Lietuvos ryto" krepšininkai Renaldas Seibutis bei Steponas Babrauskas. Šeštadienio vakarą jie kartu su dainininku Česlovu Gabaliu atliko bendrą kūrinį - "Lietuvos ryto" himną.

Koncertui politinio prieskonio suteikė į Seimą kandidatuojančio Petro Auštrevičiaus pasirodymas. Negana to, jog šis politikas nuolat buvo rodomas eteryje, koncerto vedėjai pasiūlė jam kartu padainuoti lietuvių liaudies dainą "Du gaideliai". Nors politinė reklama dieną prieš Seimo rinkimus (sekmadienį antrasis rinkimų turas) draudžiama, politikui tai buvo puiki proga apie save priminti prieš pat rinkimus.

Speciali dvikova laukė dainuojančių šokėjų ir šokančių dainininkių. Keturi „Kviečiu šokti. Pažadinta aistra“ gražuoliai šokėjai – Vytautas Mackonis, Tadas Rimgaila, Dainius Dimša ir Andrius Butkus sudainavo itin aistringą legendinės Eddie Cooley ir Otiso Blackwello dainos „Fever“ lietuvišką versiją. Karštų vyrukų kvartetas jau pasirodė „Kviečiu šokti. Pažadinta aistra“ tiesioginėje transliacijoje praėjusį sekmadienį ir per kelias minutes žiūrovai suaukojo kelias dešimtis tūkstančių litų.

Iššūkį dainuojantiems šokėjams metė šokančios dainininkės. Oksana Pikul, Natalija Zvonkė, Liepa Mondeikaitė ir Katažina Nemycko, padedamos choreografo Manto Svirskio plušėjo repeticijų salėje ir statė specialią choreografiją. Šią dvikovą laimėjo dainuojantys šokėjai.

Koncerte dainavo Irena Starošaitė, Inga Valinskienė, Andrius Butkus, Ieva Narkutė, Liudas Mikalauskas, „Pop ladies“, Česlovas Gabalis, Ona Kolobovaitė, Evelina Sašenko, „Lemons Joy“, „Studentės“, „Pikaso“, "Thundertale“, Rytis Cicinas, Radži, Ilja Aksionovas, Vita Pimpienė. Iš Latvijos specialiai atvyko "Street Workout International" jėgos akrobatų grupė.

Projekte „Už vaikystę“ į šokių aikštelę pasiryžo sugrįžti Jolanta Paulauskienė, repetavusi specialų pasirodymą su šokėju Dainiumi Dimša. Jai iššūkį metė Laima Paksienė, pasirodžiusi su linijinių šokių moterų grupe „Linedance.lt“. Šią dvikovą laimėjo L. Paksienė - jos gerbėjai buvo dosnesni.

Šurmulį ir šypseną sukėlė Radžis, perdainavęs korėjiečių reperio Psy dainą "Gangnam style". "Opa kaip gerai", - dainavo Radžis, šalia kurio šoko minia vaikų.

Jau per pirmąjį koncerto pusvalandį LNK žiūrovai paaukojo daugiau nei 100 000 litų. Antrąjį koncerto pusvalandį aukotojai buvo pasyvesni - paaukojo kiek daugiau nei 30 000 litų.

Praėjus dviems valandoms nuo koncerto pradžios paaukota 200 000 litų.

Pasibaigus transliacijai iš viso paaukota daugiau kaip 360 000 litų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.