Brolis Pijus: „Vėlės yra piktos, nes esame joms skolingi maldų“

Per Vėlines tradiciškai visi važiuojame aplankyti artimųjų kapų ir net nesumąstome, kodėl tai darome?! Iš tiesų yra svarbiau pasimelsti už mirusiuosius nei uždegti žvakę.

„Per Vėlines neikite naktį į bažnyčią, nes vėlės skolininkus sudraskys“, - įspėjo vienuolis.<br>"Lietuvos ryto" televizija.
„Per Vėlines neikite naktį į bažnyčią, nes vėlės skolininkus sudraskys“, - įspėjo vienuolis.<br>"Lietuvos ryto" televizija.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 30, 2012, 7:45 AM, atnaujinta Mar 15, 2018, 7:17 PM

Nuo senų senovės liaudies išmintis sakydavo: neikite naktį į bažnyčią, nes iš skaistyklos paleistos vėlės ateina išklausyti maldų, kurios nebuvo už jas sukalbėtos.

„Vėlės dėl to ir yra piktos, kad mes joms esame skolingi maldų“, - laidoje „Negaliu tylėti“ paaiškino dominikonas brolis Pijus.

Riba tarp mirusiųjų ir gyvųjų pasaulių yra labai aiškiai apibrėžta, jie netrukdo vieni kitiems egzistuoti tol, kol žmonės nepradeda brautis ten, kur jam nereikėtų. „Per Vėlines neikite naktį į bažnyčią, nes vėlės skolininkus sudraskys“, - įspėjo vienuolis.

Paslaptys tarp mirusiųjų ir gyvųjų - šį antradienį pokalbių laidoje „Negaliu tylėti“ 18.45 per „Lietuvos ryto“ televiziją su Asta Duduryte.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.