„Disney“ už 11,3 mlrd. litų perka „Žvaigždžių karų“ kompaniją ir planuoja naują filmą

„Žvaigždžių karai 7“ bus išleisti 2015 metais ir „tikimasi, kad daugiau vaidybinių filmų tęs „Žvaigždžių karų“ sagą toli į ateitį“, paskelbė „Disney“.

„Walt Disney Co“ vadovas Robertas A. Igeras ir kino kūrėjas George'as Lucaso.<br>AP
„Walt Disney Co“ vadovas Robertas A. Igeras ir kino kūrėjas George'as Lucaso.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

2012-10-31 12:20, atnaujinta 2018-03-15 18:34

Pagal susitarimą susivienys nedidelė, novatoriška, specialiuosius efektus į skaitmeninę erą atvedusi Šiaurės Kalifornijos kino studija ir garbi Holivudo milžinė, kuri demonstravo įgudimą įsigyti daugumą didžiausių pramogų pasaulio prekės ženklų.

„Disney“ planuoja naują minimos legendinės franšizės, kuri prasidėjo 1977-ųjų filmu, trilogiją, o pats G. Lucasas sakė, jog jam atėjo „laikas perleisti „Žvaigždžių karus“ naujai kino kūrėjų kartai“.

„Žvaigždžių karai 7“ bus išleisti 2015 metais ir „tikimasi, kad daugiau vaidybinių filmų tęs „Žvaigždžių karų“ sagą toli į ateitį“, paskelbė „Disney“.

Per telekonferenciją su investuotojais „Disney“ pranešė planuojanti naują trilogiją su aštuntuoju ir devintuoju filmais, po kurių kas dvejus ar trejus metus bus statomi nauji „Žvaigždžių karų“ filmai.

Šiuo metu paskutinis franšizės filmas yra 2005-ųjų „Žvaigždžių karai: Epizodas III - Sitų kerštas“.

Nors G.Lucasas praeityje neigė, kad planuoja kokias nors naujas „Žvaigždžių karų“ juostas, antradienį Starwars.com paskelbtame vaizdo interviu jis sako, kad jau sukūrė rėmus dar trims filmams, taip pat - daug kitų „Žvaigždžių karų“ siužeto linijų.

G.Lucasas, kino pramonės legenda, garsėjanti savo sugalvotos visatos kontroliavimu iki smulkiausių detalių, liks kūrybiniu naujųjų filmų konsultantu, nors minėtame vaizdo interviu sako, jog savo kompaniją pardavė todėl, kad jau seniai troško pasitraukti iš pagrindinės kino pramonės srovės.

G.Lucasas bus antrasis pagal dydį individualus „Disney“ akcininkas - turės 2,2 proc. kompanijos akcijų. Maždaug pusę pirkinio sumos „Disney“ sumokės pinigais.

„Tai viena didžiausių visų laikų pramogų pasaulio nuosavybių“, - antradienį analitikams sakė „Disney“ vykdomasis bosas Bobas Igeris.

Pagal dabartinį akcijų kursą kontrakto vertė yra 4,05 mlrd. dolerių. G. Lucasas buvo vienintelis „Lucasfilm“ savininkas ir vadovavo jai iš San Fransisko.

Antradienį paskelbtame G. Lucaso pareiškime sakoma: „Pastaruosius 35 metus vienas didžiausių mano malonumų buvo matyti, kaip „Žvaigždžių karai“ perduodami iš kartos į kartą. Man jau laikas perduoti „Žvaigždžių karus“ naujai kino kūrėjų kartai. Visuomet maniau, kad „Žvaigždžių karai“ gali mane pergyventi, ir pagalvojau, kad svarbu sutvarkyti perdavimą dar man gyvam esant“.

Iš viso jau yra dvi „Žvaigždžių karų“ trilogijos - trys 1977-1983 metais pastatyti filmai ir trys 1999-2005 metais sukurtos priešistorės, be to, franšizė dabar apima ir pramogų parkus bei didžiulį įvairių prekių padalinį.

Viso pasaulio kino teatruose šie filmai per pastaruosius 35 metus uždirbo maždaug 4,4 mlrd. dolerių ir siūlo „praktiškai neribotą veikėjų ir istorijų visatą tolesnių filmų leidimui“, nurodo „Disney“.

Šį pirkinį studija įsigijo perėmusi animacinių filmų gigantę „Pixar“ ir komiksų veikėjus į ekranus perkeliančią „Marvel Studios“.

G. Lucasą „Lucasfilm“ vadovo poste pakeis jos dabartinė bendrapirmininkė Kathleen Kennedy, kuri bus pavaldi „Walt Disney Studios“ valdybos pirmininkui Alanui Hornui, sakoma „Disney“ pareiškime.

„Esu įsitikinęs, kad su Kathleen Kennedy vadovaujama „Lucasfilm“ ir naujais namais „Disney“ organizacijoje „Žvaigždžių karai“ tikrai gyvuos ir klestės dar daugelyje būsimų kartų“, - sakė G. Lucasas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.