Ar pirmasis juodaodis JAV prezidentas B. Obama pateisino žmonių viltis?

Šiandien JAV gyventojai turi galutinai apsispręsti, kuris iš kandidatų į prezidentus – dabartinis JAV vadovas demokratas Barackas Obama ar respublikonas Mittas Romney - jų tautą ves ateinančius ketverius metus.

Ar pirmasis juodaodis JAV prezidentas per ketverius metus sugebėjo pateisinti 2008-ais metais jį išrinkusių žmonių lūkesčius? Naujausią dokumentinį filmą apie tai žiūrėkite JAV prezidento rinkimų dieną, šiandien, antradienį, 19 val. 45 min. per “Lietuvos ryto” televiziją.<br>AP
Ar pirmasis juodaodis JAV prezidentas per ketverius metus sugebėjo pateisinti 2008-ais metais jį išrinkusių žmonių lūkesčius? Naujausią dokumentinį filmą apie tai žiūrėkite JAV prezidento rinkimų dieną, šiandien, antradienį, 19 val. 45 min. per “Lietuvos ryto” televiziją.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 6, 2012, 10:11 AM, atnaujinta Mar 15, 2018, 4:22 PM

Kol pastarąsias savaites vyko audringa rinkimų kampanija ir Amerikos žmonės svarstė, britų žurnalistas ir politikos apžvalgininkas Andrew Marr‘as sukūrė dokumentinį filmą apie B.Obamos valdymo metus „Obama. Ar pasiteisino viltis?“ („Obama. What Happened With Hope?“), kuris prieš pora dienų buvo pristatytas BBC televizijos žiūrovams, o šiandien jį parodys ir „Lietuvos ryto“ televizija. Taip pat filmą bus galima žiūrėti gyvai interneto puslapyje tv.lrytas.lt

„Amerikos kultūrinis karas niekuomet nebuvo taip įsisiautėjęs. Gausybė darbo vietų perkeltos į užsienį. Kasmet vidurinioji klasė tampa vis skurdesnė. Tik ypatingai turtingi patyrė pastebimą pakilimą. Būdamas aistringu Jungtinių Valstijų gerbėjas turiu pripažinti, kad atvykstantieji nebemato ateities Amerikoje“, - pristatydamas filmą telegraph.co.uk rašo žurnalistas A. Marr‘as.

Valandos trukmės filme jis atsisuka atgal į pirmuosius B. Obamos prezidentavimo metus. Laisvai ir tiesmukai kalbindamas prezidento personalo darbuotojus, žmones, dirbusius drauge su B. Obama, žurnalistas A. Marr‘as mėgina atskleisti, kiek prezidentas pateisino visos Amerikos lūkesčius.

Prezidento patarėjas ekonominiais klausimais Austanas Goosbee bei buvęs JAV sekretoriaus padėjėjas visuomeniniais klausimais Philipas J. Crowley prisimena audringus prezidentavimo laikus. Jie pasakoja, ko pirmiausiai griebėsi neeilinius oratorinius sugebėjimus turintis B.Obama, įžengęs į Baltuosius rūmus. Tada jis buvo kupinas idealizmo bei švaistėsi pažadais apie didžiules permainas.

Ar pirmasis juodaodis JAV prezidentas per ketverius metus sugebėjo pateisinti 2008-ais metais jį išrinkusių žmonių lūkesčius? Naujausią dokumentinį filmą apie tai žiūrėkite JAV prezidento rinkimų dieną, šiandien, antradienį, 19 val. 45 min. per “Lietuvos ryto” televiziją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.