S. Prūsaitis ir R. Dominaitytė garsindami filmuką „Vėžliuko Semio nuotykiai 2“ patyrė daugybę džiaugsmingų akimirkų

Jau artėjantį penktadienį Lietuvos kino teatruose pasirodys šilta istorija apie draugystę vandenyno pasaulyje „Vėžliuko Semio nuotykiai 2“ (angl. „Sammy's Adventures 2“). Belgų animaciniame filme, kuris didžiuosius šalies ekranus pasieks nuo lapkričio 9 dienos, vaikai ir jų tėveliai išgirs personažus prabylant lietuvių aktorių ir atlikėjų balsais.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 7, 2012, 3:13 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 3:47 PM

Vadovaujant TV laidos „Tūkstantmečio vaikai“ vedėjui, žinomam garsintojui ir garso režisieriui Andriui Rožickui, studijoje „Garso architektūra“ greta kitų aktorių darbavosi ir „Happyendless“ vokalistas, muzikos šou „X Faktorius“ teisėjas Saulius Prūsaitis bei aktorė Redita Dominaitytė.

Šiuo metu su projektu „Lights“ albumą įrašinėjantis S.Prūsaitis tikino, kad jam smagu atsidurti garso įrašų studijoje ne tik muzikuojant. „Nedaryčiau šio darbo, jei nebūtų linksma. Garsinti filmukus man labai smagu“, – teigė jis.

Atlikėjas pridūrė, kad yra garsinęs ne vieną filmuką, tačiau dažniausiai jam tenka garsinti tik vieno žanro personažus. „Man tenka ypač kvaili herojai, rimtai jums sakau! Matyt, balsas tinka. O tokių personažų animaciniuose filmuose netrūksta, tad bičiuliai neretai mane pakviečia tokius veikėjus įgarsinti. Kai viskas taip niūru, tai labai praskaidrina nuotaiką“, – pasakojo S.Prūsaitis.

Visuomet svajojo garsinti filmukus

O štai R.Dominaitytę į filmuko „Vėžliuko Semio nuotykiai 2“ garsinimo studiją atviliojo didžiulė meilė animacijai. „Garsinti filmukus man turbūt vienas didžiausių malonumų. Gyvenimas taip susiklostė, kad esu matomas žmogus, bet iš tikrųjų didžioji mano svajonė buvo garsinti animacinius filmus. Garsinimas yra meno sritis, kurioje labai daug vietos kūrybai ir interpretacijai, režisūriniams ir aktoriniams darbams, vieta, kur gali save puikiai realizuoti. Norėčiau užsiimti tokia veikla“, – kalbėjo aktorė.

Ji prisipažino pati neatsisakanti pažiūrėti Lietuvą pasiekiančių animacinių filmų. „Dabar mano vaikai yra to amžiaus, kai žiūri filmukus, tad tai mūsų namuose netgi tam tikra religija. Kai turiu laiko, būtinai pažiūriu kartu. Man kas kartą pažiūrėti animacinį filmą yra didelis džiaugsmas, juolab tai proga pabūti su vaikais“, – sakė R.Dominaitytė, pripažindama, kad vieninteliai jai nepatinkantys animaciniai filmai – vadinamieji plastilininiai.

Anot aktorės, jos vaikai būna laimingi žinodami, kad vienas herojų filmuke kalba mamos balsu. „Mums filmuko žiūrėjimas yra šventė, o jei dar mama garsino – ir pasididžiavimas, kad tą daro mano mama!” – šypsojosi R.Dominaitytė.

Filmuke „Vėžliuko Semio nuotykiai 2“ vėžliukas Semis, kadaise apkeliavęs pasaulį, su bičiuliu Rėjumi pakliūna į įspūdingą akvariumą Dubajuje. Mažieji jaunikliai Rikis ir Ela nutaria juos išvaduoti pakeliui patirdami daugybę nuotykių ir susirasdami naujų draugų.

Nuotaikingą filmuką „Vėžliuko Semio nuotykiai 2“ Lietuvos vaikai ir jų tėveliai išvys jau šį penktadienį, lapkričio 9 dieną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.