Projektą „Šok su manimi“ paliko V. Sutkutė, vaidinusi T. Blindos mylimąją

Šeštadienį projekto „Šok su manimi“ ant parketo sukasi aštuonios poros, nukeliančios žiūrovus į patį Brodvėjų. „Gatvės šokiai“, „Ponas ir ponia Smitai“, „Saulėlydis“, „Ledynmetis“, „Tadas Blinda. Pradžia“ – tai tik keli žymiausi kino filmai, į kurių herojus įsikūnijo projekto dalyviai.

Viktorija Sutkutė ir Šarūnas Šiaučiulis.<br>J. Stacevičius
Viktorija Sutkutė ir Šarūnas Šiaučiulis.<br>J. Stacevičius
Daugiau nuotraukų (1)

Dovilė Lebrikaitė

Nov 11, 2012, 10:55 AM, atnaujinta Mar 15, 2018, 1:47 PM

Netrūko staigmenų

Laidos prodiuseriai žiūrovams pateikė netikėtumą. Įprastus vedėjus Jurgitą Jurkutę ir Vytautą Šapranauską šeštadienį pakeitė Rūta Ščiogolevaitė ir Mindaugas Stasiulis.

„Man nusibodo Šapranauskas su Jurkute. Jie labai gražūs, o aš tuo negaliu pasigirti. Man labai gera, kai šalia manęs atsirado toks kaimo Jurgis, kaip Stasiulis. Užtat Rūta noriu pasidžiaugti. Ji tikra Hitlerio meilužė Eva Brown. Tikra arijė. Nesuprantu, ko Meškauskas metė ją...“ - nepraleido progos pajuokauti Jurijus Smoriginas.

Kompetetingoji dešimtosios transliacijos komisija: J. Smoriginas, Jūratė Norvaišienė, kino režisierė, aktorė Janina Lapinskaitė ir profesionalų Lotynų Amerikos šokių Europos daugkartiniai vicečempionai Justinas Kučinskas ir Jekaterina Romankova.

Projekto dalyviams laidos prodiuseriai pateikė egzaminą. Kiekviena pora traukė skaičių, kuris reiškė tam tikrą temą. Pavyzdžiui, K. Baranauskas ir E. Straleckaitė ištraukė animacinio filmo „Šrekas“ temą. Pagal parinktą muziką jie turėjo improvizuoti „Šreko“ tematika.

Užduoties nugalėtojus išrinko vertinimo komisija. Po vieną papildomą balą skyrė Juozui Butnoriui ir Katerinai Voropaj, Milda Štakėnaitė ir Deividas Meškauskas, Viktorija Sutkutė ir Šarūnas Šiaučiulis.

Dar viena staigmena – projekto akcija „Šok su manimi“ pildo svajones“. Šeštadienį išsipildė šešių žiūrovių svajonė šokti ant projekto parketo. Jos bendrą šokį pagal Michaelo Jacksono muziką šoko kartu su profesionaliais šokėjais.

Vakarui pasibaigus buvo susumuoti vertinimo komisijos ir žiūrovų balsai. Paaiškėjo, kad pirmąją vietą pelnė Jonas Nainys su Juste Žemaitytė, o su projektu atsisveikinti privalėjo V. Sutkutė ir Š. Šiaučiulis.

Šokyje dominavo kova

Pirmieji ant parketo žengė Kęstutis Baranauskas ir Eglė Straleckaitė. Ši pora pabandė įsikūnyti į „Gatvės šokiai“ veikėjų vaidmenis. Filmas, rodosi, sukurtas kaip tik Kęstučiui ir Eglei, nes siužetas pasakoja apie profesionalią šokėją ir gatvės šokių mėgėją.

„Atsiliepė jaudulys pirmo šokio. Kęstutis buvo šiek tiek neritmiškas. Smagu, kad salsą ir sambą šokote, o hip hopas... Nelabai suprantu, kaip tai turi atrodyti. Gal galite parodyti?“ – šokio nesuprato J. Norvaišienė.

Ši pora surinko 35 vertinimo komisijos balus. Aukščiausią vertinimą jiems skyrė komisijos pirmininkas J. Smoriginas.

Mindaugo Rainio ir Milanos Jašinskytės-Pankevičienės duetas užkūrė tikrą pirtį ant parketo. Jiedu pasirinko „Pono ir ponios Smitų“ vaidmenis. Choreografijoje netrūko triukų, kovos elementų, tačiau tai vertinimo komisijos nesužavėjo.

„Primityvu, režisūros – nulis. Man labai nepatiko, nes lėkšta. Paimta kinematografija, bet nėra choreografijos. Nereikia žiūrėti simbolius ir po to juos atvežti“, – į tokius komisijos pirmininko žodžius salė sureagavo kojų trypimu.

„Holivudas yra lėkšta, ten nieko naujo nepaimta. Mes tai ir norėjome parodyti“, – spausdamas Jurijui ranką sakė M. Rainys.

M. Štakėnaitė ir D. Meškauskas virto „Kvepalų“ veikėjais. Šokis baigėsi kvepalų meistro pergale – iš mirusios Mildos kūno jis pasiėmė kvepalų buteliuką.

Transformavosi į gyvūnus

Petras Daunys ir Sandra Saikauskaitė virto „Saulėlydžio“ veikėjais. Lėtas ir aistringas poros šokis ilgai netruko. Petras su Sandra virto vilkolakiais, tikrąją šio žodžio prasme. Kova. Skausmas. Meilė. Aistra. Visa tai atsispindėjo poros pasirodyme.

„Emocija atskleista aukščiausiame lygyje. Puikiai panaudoti valso žingsneliai. Galėjo to būti daugiau. Sunkiausia pritaikyti nuobodžius žingsnelius ir atskleisti tą pačią mintį“, – kalbėjo J. Kučinskas

Pagyrų porai negailėjo ir J. Norvaišienė, ir J. Lapinskaitė. Štai J. Smoriginui antroji šokio dalis nepatiko. Anot jo, Petrui trūko plastikos. Jurijus jį palygino su kibiru be rankenos.

Vienintelis komisijos pirmininkas neįvertino Petro ir Sandros aukščiausiu balu. Jis jiems skyrė septynetą. J. Butnorius ir K. Voropaj persikūnijo į triušį ir medžiotoją iš animacinio filmuko „Triušis Baksis“. Spalvingas jų pasirodymas nukėlė visus studijos svečius atgal į vaikystę.

„Amerikietiškas produktas yra šlamštas, bet choreografijos galima įnešti daug. Jūs tai padarėte labai gerai“, - pagyrų negailėjo J. Smoriginas.

Juozas ir Katerina surinko 39 komisijos vertinimo balsus.

Žiūrovai išvydo ir „Ledynmečio“ veikėjus. J. Nainys ir J. Žemaitytė įsikūnijo į puikiai kinomanams pažįstamą voverę, nuolat ieškančią gilės. Ant parketo užvirė nuožmi Jono ir Justės kova dėl jos. Viskas baigėsi žavia meilės istorija ir... Kur buvus, kur nebuvus atbėgo mergaitė, vaidinanti Jono ir Justės dukrą.

„Ar nori, kad pakalbėtų Jurijus Smoriginas?“ - mergaitės paklausė M. Stasiulis.

„Ne“, - iškart atsakė mergaitė.

Vis dėlto ji klydo. J. Smoriginas buvo pakerėtas poros pasirodymo.

„Aš dėkoju už jūsų muzikalumą. Tai buvo skani parodija. Jei neįsižeistų Jovanis, aš ir jus pabučiuočiau“, - kalbėjo Jurijus.

Atsigręžta į Lietuvos istoriją

V. Sutkutė ir Š. Šiaučiulis ieškodami siužeto toli nesigręžiojo. Jie pasirinko „Tado Blindos“ istoriją.

„Mes kaimiečiai esame, o tas pasadoblis ir rumba... Skonio visiškas neturėjimas. Jūs viską pavertėt „gogol mogol“. Šlykštu man buvo žiūrėti“, - eilinį sykį J. Smorigino žodžius salė pasitiko trypimais.

Kiti vertinimo komisijos nariai buvo atlaidesni ir atrado, kuo porą pagirti. Iš viso Viktorija ir Šarūnas surinko 34 balus.

Asta Pilypaitė ir Ligitas Bernatavičius šokiui pasirinko rusiško filmo „Stileivos“ siužetą. Istorija pasakoja apie komjaunuolę, įsimylėjusią stilingą ir visiškai Sovietinei sistemai nepaklūstantį vaikiną. Tačiau jaunuolis ją atstumia.

Komisijai nepatiko tai, kad poros šokyje dalyvavo ir daugiau šokėjų. Tai vertinimo komisijos narius išblaškė ir šiek tiek nuliūdino.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: Lietuva jau 20 metų ES – ką nuveikė atstovai EP?