Per „Ana Karenina“ filmavimą Lietuvoje krito sniegas

Lietuvių literatūros ir tautosakos instituto darbuotojai visą savaitę

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2012-11-24 12:48, atnaujinta 2018-03-15 04:11

Specialų dirbtinį sniegą aplink P. Vileišio rūmus žarnomis išpurškė darbininkai, kieme apsistojo daugybė arklių.

Dėl to pirmame aukšte įsikūrusiems instituto darbuotojams nereikėjo eiti į darbą.

Tiesa, sniegas labai ilgai neužsigulėjo. Filmą filmuojantys italai išvažiuodami dirbtinį sniegą sutvarkė, bet vietomis jo liko iki šiol.

„Anos Kareninos“ kūrėjai Vilnių pavertė pagrindinės filmo herojės namais. Dabar filmo kūrėjai yra persikėlę į Užutrakį (Trakų r.).

Lietuvą užklupęs šaltis ir lietus nesutrukdė režisieriui Christiano Duguay'o nufilmuoti pirmųjų juostos kadrų.

Per 40 filmavimo dienų Lietuvoje planuojama žinomas Vilniaus vietas, Rumšiškes, mūsų krašto dvarus paversti Levo Tolstojaus romane aprašytomis gatvėmis ir vietovėmis.

„Anos Kareninos“ kūrėjai vienai iš scenų Vilniuje pasirinko Lukiškių aikštę. Ji taps čiuožykla, kurioje romantiškai laisvalaikį leis pagrindiniai filmo herojai.

Dominikonų ir Universiteto gatves planuojama paversti XIX a. Maskvos ir Sankt Peterburgo gatvėmis su riedančiomis karietomis, puošniomis damomis ir elegantiškais džentelmenais.

Filmavimai planuojami ir literatūriniame Aleksandro Puškino muziejuje, Šv. Nikolajaus cerkvėje, Lietuvos nacionalinėje filharmonijoje, Vilniaus geležinkelio stotyje.

Vilniaus kino biuras, siekiantis į sostinę pritraukti kuo daugiau kino kūrėjų iš užsienio, bendradarbiavo su prodiuseriais ir išdavė būtinus leidimus filmuoti įvairiose Vilniaus vietose.

Pasak Jūratės Pazikaitės, Vilniaus kino biuro direktorės, senamiestis jau buvo tapęs Amsterdamu, Vingio parkas - Kvala Lumpūro miškais, o dabar Vilnius filmavimų metu pavirs Maskva ir Sankt Peterburgu.

„Metų laikų skirtumai ir architektūrinė įvairovė - Lietuvos sostinės privalumas, todėl pamažu ją atranda vis daugiau užsienio filmų kūrėjų.

Beveik visa „Ana Karenina“ likusį rudenį ir žiemos pradžioje bus kuriama Vilniuje bei gretimose vietovėse. Tai didelis įvertinimas miestui. Svarbu paminėti, kad pastaruosius metus Vilniuje bent kartą per mėnesį filmuojamos užsienio kino gamintojų juostos“, - sakė J. Pazikaitė.

Jos teigimu, užsienio kino gamintojai dažnai lieka patenkinti lietuvių profesionalumu, juos tenkina ir konkurencingos kainos, ir darbštūs kino industrijos darbuotojai, ir viešbučiai, ir maitinimas

„Ana Karenina“ filmavimo grupę sudaro apie 100 kino kūrimo profesionalų iš Italijos ir Lietuvos, filme vaidina apie 70 aktorių iš Italijos, Vokietijos, Prancūzijos ir Lietuvos, o masinėse scenose dalyvauja apie 600-700 žmonių. Dviejų dalių filmas „Ana Karenina“ kuriamas anglų kalba.

Pagrindinės filmo herojės vaidmenį atlieka žinoma italų aktorė Vittoria Puccini.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kandidatų į prezidentus debatai – ar ryškėja skirtumai?