Komikas S. B. Cohenas filmu „Vargdieniai“ praplečia savo galimybių ribas

Vienas garsiausių nūdienos komikų, bebaimis Sacha Baronas Cohenas, sukūręs tokius garsius personažus kaip Boratas, Ali G ir Bruno, vis rimčiau plečia savo vaidmenų ir galimybių spektrą. Vyras jau ne sykį įrodė, turintis didelį potencialą ir galintis vaidinti ne tik skandalingose ir akiplėšiškose komedijose. Magiškame Martino Scorsese filme „Hugo“ atlikęs stoties prižiūrėtojo vaidmenį, atsisakęs filmuotis Quentino Tarantino vesterne „Ištrūkęs Džango“ bei įspūdingai dainavęs Timo Burtono miuzikle „Svynis Todas: demoniškas Flyto gatvės kirpėjas“, aktorius dar sykį išbandys jėgas miuzikle. Itin daug vilčių teikiančiame Tomo Hooperio miuzikle „Vargdieniai“ vyras atliks vieno iš filmo antagonistų, pono Thenardiero vaidmenį. Atsižvelgiant į aktoriaus charizmą, puikius vokalinius duomenis bei filme jo sutuoktinę vaidinsiančios Helenos Bonham Carter gabumus, galima teigti, jog žiūrovai kino ekrane išvys mažų mažiausiai įspūdingą ir stulbinančią šeimyną.

Kadras iš filmo „Vargdieniai“.<br>"Forum Cinemas"
Kadras iš filmo „Vargdieniai“.<br>"Forum Cinemas"
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 5, 2012, 4:46 PM, atnaujinta Mar 14, 2018, 8:40 PM

Panašu, jog filmavimo metu, dirbdamas su tokiais aktoriais kaip Anne Hathaway, Hughas Jackmanas, Russellas Crowe, Amanda Seyfried bei Eddie Redmayne, S. B. Cohenas mažumėlę persistengė. Tuo metu, kai buvo nufilmuotos visos scenos, kuriose vaidina R. Crowe bei H. Jackmanas, režisierius Tomas Hooperis buvo priverstas pristabdyti filmavimą bei pakeisti daugelį filmavimo grafike įrašytų datų. Anot „The Sun“, filmuodamasis aktorius S. B. Cohenas pasitempė balso stygas bei išvargino gerklę, tad gavo priverstinių atostogų ir poilsio dozę. Panašių problemų aktorių atrankos metu turėjo ir australas R. Crowe, teigęs, jog dingus balsui pastarąjį atgavo tik pagrindinės perklausos metu, padėjusios jam gauti vaidmenį filme. Panašu, jog aktoriams filmavimo aikštelėje teko iš tiesų didelis krūvis – keletą mėnesių lankę privačias vokalo pamokas visi iki vieno aktoriai filmavimo aikštelėje dainavo gyvai, akomponuojant pianinu. Toks metodas sulaužė įprastą miuziklų kūrimo tradiciją, kuomet aktoriai prieš prasidedant filmavimams įrašų studijoje įdainuoja savo vokalo partijas, o vėliau vaidina žiopčiodami pagal filmavimo aikštelėje skambančią fonogramą. Pasinaudojant tokiu metodu, montažo stadijoje muzikiniai aktorių įdainuoti kūriniai įkomponuojami į jau nufilmuotą vaizdo medžiagą, taip išgaunant jų dainavimo gyvai iliuziją.

Tačiau panašu, jog tokie darbo metodai ar miuziklai S. B. Cohenui – anoks iššūkis. 2014-aisiais kino ekranus turėtų išvysti režisieriaus Stepheno Frearso projektas, kuriame vyras įkūnys legendinį dainininką Freddie Mercury. Teigiama išoriškai į dainininką itin panašus aktorius filme atliks net kelias muzikines partijas. Nepaisant to, ne sykį kino ekrane jau dainavęs aktorius miuziklą „Vargdieniai“ vadina vienu didžiausių iššūkių savo karjeroje ir teigia esąs laimingas galėdamas išbandyti save skirtingo žanro filmuose bei atlikdamas įvairialypius vaidmenis.

Netradiciniais metodais sukurtas, į filmavimo aikštelę garsiausius aktorius subūręs miuziklas „Vargdieniai“ sulig kiekviena diena vis labiau žadina smalsumą ir susidomėjimą. Vienu įspūdingiausių 2012-ųjų filmų tituluojama muzikinė drama į Lietuvą atkeliaus sausio 4 dieną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.