Laidoje „Šok su manimi“ sužibėjo vyriški duetai

Šeštadienį projekto „Šok su manimi“ dalyviai pasakojo istorijas apie vaikystę, kadaise patirtą aistrą, gautus laiškus, turėtus klasės draugus, iškovotas pergales ir net apie nebylųjį kiną.

Egzamino metu projekto dalyviai apsikeitė poromis.<br>J. Stacevičius
Egzamino metu projekto dalyviai apsikeitė poromis.<br>J. Stacevičius
Daugiau nuotraukų (1)

Dovilė Lebrikaitė

Dec 8, 2012, 7:47 PM, atnaujinta Mar 14, 2018, 6:53 PM

Prie laidos vairo stojo A. Ramanauskas

Šį kartą laidos vedėjai Jurgitai Jurkutei pagelbėjo Algis Ramanauskas-Greitai. Tai užkliuvo vertinimo komisijos pirmininkui. Mat prieš tai gražuolė laidą vesdavo kartu su Vytautu Šapranausku, Mindaugu Stasiuliu.

„Aš stebiuosi, kokia Jurgita galinga ir kiek daug vyrų gali atlaikyti. Tu juos keiti kaip prancūziškas kojinaites. O šitos senos vilnonės lietuviškos kojinės dažnai raugėja. Aš kalbu apie Greitai“, – piktinosi Jurijus Smoriginas.

Šeštadienį šokėjų pasirodymus vertino nuolatiniai komisijos nariai J. Smoriginas ir Jūratė Norvaišienė. Prie jų prisijungė dainininkas Stasys Liupkevičius, estrados primadona Nijolė Tallat-Kelpšaitė ir vienoje scenoje su operos genijumi Montserrat Caballe dainavusi operos solistė Nomeda Kazlauskaitė-Kazlaus.

Laidai pasibaigus J. Nainys su J. Žemaityte surinko daugiausiai žiūrovų balsų. Antroje vietoje liko K. Baranauskas su E. Straleckaite. Labiausiai žiūrovų palaikymo trūko G. Gilytei ir M. Gaižauskui. Susumavus komisijos ir televizijos žiūrovų balsus pirmoje vietoje atsidūrė Kęstutis su Egle, o su projektu atsisveikino Greta ir Martynas.

Egzamino metu šokėjai keitėsi partneriais

Kaip ir kiekvienos laidos metu, šokėjai turėjo išlaikyti specialų egzaminą. Užduotį sugalvojo komisijos narė Nomeda. Neprofesionalai turėjo išsitraukti lapelį, ant kurio užrašyta profesionalo pavardė. Su juo turėjo šokti, pagal komisijos parinktą muziką. Pavyzdžiui, Jonas Nainys šoko su Milana Jašinskyte-Pankevičiene. Muziką parinko N. Kazlauskautė-Kazlaus.

Martynas Gaižauskas ir Deividas Meškauskas ilgai svarstė, kas nutiktų, jei prodiuseriai sumanytų porą sukurti iš dviejų vyrų profesionalų. Tiksliau, svarstė, kuris poroje atliktų moters vaidmenį. Vyrai sutarė, kad jis atitektų Deividui.

Tiesa, taip ir nutiko. Juozas Butnorius išsitraukė lapelį, ant kurio buvo parašytas Deivido vardas. Jiedu šoko pagal Jusepe Verdi „Traviatą“. Kaip ir buvo sutarta, Deividas persikūnijo į moterį. Elegancijos ir gracingumo jam galėtų pavydėti ne viena dailiosios lyties atstovė. Jųdviejų nuotaikinga meilės istorija buvo palydėta salės aplodismentų audra, o šou stebėję projekto dalyviai atsiklaupė.

Mindaugui Rainiui teko šokti su M. Gaižausku.

„Atsivėrė visa tiesa apie mūsų užkulisus“, – juokėsi J. Smoriginas.

Pora šoko pagal lietuvišką ariją „Širdys mergelių“. Mindaugas šokio metu tapo hercogu, o Marius - jo mylimąja.

Štai pagal „Carmen“ muziką kartu šoko Eglė Straleckaitė ir Greta Gilytė, o arijos „Ave Maria“ ritmu sukosi Milda Štakėnaitė ir Justė Žemaitytė.

Papildomus balus gavo J. Nainys, J. Butnoriui ir M. Štakėnaitei.

Nusikėlė į praeitį

Pirmieji ant parketo pasirodė „Ventukas“ Juozas Butnorius su žaviąja Katerina Voropaj. Jie įsikūnijo į legendinį Čarlį Čapliną ir jo bičiulę.

„Butnoriui ne tik koja lūžo, bet ir kažkas kitas. Trūko energijos. Pasakysiu vieną seną patarimą, pirmiesiems reikia iššauti taip, kad girdėtųsi ne tik Vilniuje, bet ir Maskvoje“, – kabinėjosi J. Smoriginas.

Štai J. Noravaišienei Juozas paliko puikų įspūdį. Jį komisijos narė pavadino vienu geriausiu projekto šokėjų.

Pora surinko 36 balus.

Jonas Nainys ir Justė Žemaitytė sugrįžo į vaikystę. Tiksliau, į darželio laikus. Žaismingas ir spalvingas pasirodymas sužavėjo vertinimo komisiją.

„Manau, kad Jovani puikiai šoka. Jei nežinočiau, paklausčiau, kuris jūsų poroje nėra profesionalas. Man patiko, tačiau trūko energijos“, – porą įvertino Nomeda.

Jai pritarė ir kiti komisijos nariai. Labiausiai, kaip visada, pasirodymu pasipiktino J. Smoriginas. Porai vertinimo komisijos pirmininkas parašė dvejetą.

„Juste, esi bloga aktorė. Girdėjau ir mačiau mažą mergaitę kalbančią prarūkytu balsu visiškai be emocijos. Jūs tokie jauni, o tokie nevaikiški. Didžiausia sėkmė šito pasirodymo buvo, Jonai, kad labai gražiai nusidepiliavai kojas“, – širdo J. Smoriginas.

Jonas ir Justė iš komisijos gavo 29 balus.

Kęstučio Baranausko ir Eglės Straleckaitės duetas televizijos žiūrovus nukėlė į mokyklos laikus. Juoda lenta, suolai, mokyklinės uniformos, skambutis... Visi ant parketo buvę daiktai buvo originalūs. Tad šios detalės ne vienam žiūrovui sukėlė nostalgiją. Papasakota istorija buvo dramatiška. Šokio pabaigoje Eglė žuvo autoavarijoje.

„Pagaliau jus pramušė! Nežinau, kiek Stralecka yra lietuvė, bet ji yra Stralecka! Tai yra pirma choreografinė kompozicija, kuri verta pagarbos. Tik už tą mirtį duočiau per nosį. Negalima propaguoti mirties. O už šitą uniformą aš esu labai dėkingas...“ - J. Smoriginas mintimis nusikėlė į mokyklos laikus.

Eglė ir Kęstutis sužavėjo visus komisijos narius. Visi jie negailėjo gražių žodžių šokėjams.

„Pagaliau sulaukėme to, ko norėjome. Judesys ėjo iš širdies ir iki galo“, - džiūgavo N. Kazlauskaitė-Kazlaus.

E. Straleckaitė ir K. Baranauskas buvo įvertinti maksimaliai – 40 balų.

Pajuto aistros, laiškų ir tikrų sportininkų nostalgiją

Gretos Gilytės ir Mariaus Gaižausko pasirodymo tema – nostalgija laiškams. Šokis prasidėjo mažu spektakliu: Marius sėdėjo prie kompiuterio ir nė nematė šalia esančios Gretos. Gavęs popierinį laišką jis tarytum atgijo.

J. Smoriginas prisipažino, jaučiantis simpatiją G. Gilytei, tačiau nuliūdo, kad pora nuolat šoka rumbą.

„Vaikai, gražu, bet įvairumo reikia!“ - pyko Jurijus.

Jam pritarė ir kiti komisijos nariai. Beveik visi sutarė, kad pora daug padarė, tačiau dar trūko įdirbio.

„Aš labai džiaugiuosi, kad toks šokis atsirado. Būtų neįdomu, jei visi šokiai būtų tik sportiniai. Prie jūsų pasirodymo prikibti gali tik Smoriginas“, - pasirodymu džiaugėsi S. Liupkevičius.

Porai vertinimo komisija skyrė 35 balus.

Mindaugas Rainys ir Milana Jašinskytė-Pankevičienė pasirinko nostalgijos sportiniams laimėjimams temą.

„Man patiko, kad jūsų pasirodyme mačiau ne vieną šokio stilių. Tai, kad stengėtės daugiau parodyti, yra didžiulis pliusas“, – porą gyrė J. Norvaišienė.

Štai kitiems viskas pasirodė per daug deklaratyvu, nes šokis nesusijungė su ant parketo stovėjusiais sportininkų portretais. Labiausiai ant šokėjų pyko Jurijus. Jis porai parašė vienetą. Iš viso Mindaugas ir Milana surinko 29 taškus.

Milda Štakėnaitė ir Mindaugas Meškauskas pasirinko šokiu parodyti nostalgiją aistrai. Pasibaigus šokiui vertinimo komisijos pirmininkas net gurkštelėjo vandens.

„Na, žinot, pasakysiu, kad reikia daryti choreografiją televizijai. O čia yra gyvas variantas. Didžiausias minusas dėl muzikos. Čia ji yra superinė, o per televizorių skamba monotoniškai. Įspūdis geras, bet, žinant profesiją, aš įvertinsiu pagal savo suvokimą“, – ramiai kalbėjo Jurijus.

Kitiems komisijos nariams pasirodymas buvo labai emocionalus, jautrus, nostalgiškas. Porą jie įvertino 35 balais.

„Muzika labai gera. Man labai patiko, kad judu šitaip puikiai išnaudojate muzikines pauzes. Pauzės – taip pat muzika. Aš labai džiaugiuosi, kad tokių šokių yra. Nuostabu“, – neliko abejingas S. Liupkevičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.