Įžymybės kvietė aukoti neįgaliems vaikams

Labdaros koncertų maratonas tęsiasi. Trečiadienį Vilniuje vyko akcija „Ištiesk gerumui ranką“, skirta negalią turintiems vaikams paremti. Tokių vaikų Lietuvoje yra apie 30 000. Renginyje koncertuoja ir Lietuvos žmones parodyti gerumą kviečia atlikėjai Rūta Ščiogolevaitė, Rytis Cicinas, Irena Starošaitė ir Žilvinas Žvagulis, Atlanta, grupės „ŠarkA“, „Kvinta“ bei kiti.

Daugiau nuotraukų (1)

Dovilė Lebrikaitė

Dec 12, 2012, 9:44 PM, atnaujinta Mar 14, 2018, 4:22 PM

Visi renginyje dalyvaujantys atlikėjai koncertuoja be honoraro ir taip prisideda prie kilnios misijos. Labdaringą renginį veda Marijus Žiedas ir Eglė Daugėlaitė. Akciją „Ištiesk gerumui ranką“ globoja Lietuvos Respublikos prezidentė Dalia Grybauskaitė.

„Dideli stebuklai gimsta iš tikėjimo ir meilės, o nedidelius stebuklus galime sukurti patys, išpildydami kitų svajones. Mažos mūsų vaikų svajonės: nupiešti piešinį, perskaityti knygutę, čiuožti rogutėmis. Padėkime vieni kitiems įveikti sunkumus, atverkime savo širdis ir sukurkime mūsų vaikams Kalėdų stebuklą“, – aukoti ragino D. Grybauskaitė.

Tarp koncerto svečių – kunigas Ričardas Doveika, Seimo narės Rimantė Šalasevičiūtė ir Rima Baškienė. Taip pat labdaros renginyje lankosi Laima ir Dalius Mertinai, Irena Marozienė, Danguolė Stachura ir daugelis kitų.

Renginio metu buvo pasakojamos abejingų nepaliekančios istorijos. Štai penkiolikametis Benas turi judėjimo negalią. Paauglys iškentė jau daugiau nei 30 operacijų. Tačiau vaikinas spinduoliuoja optimizmu, o jo svajonė – turėti tvirtą kėdę namie. Šiemet akcija „Ištiesk gerumui ranką“ ją išpildė.

Kitų metų pradžioje išsipildys šiaulietės Kornelijos svajonė. Ji troško susitikti su šalies vadove. Sausio 4-ąją šis noras bus išpildytas.

Penkiametis Ilja, įsiamžinęs fotosesijoje su Arvydu Saboniu, jau tapo visos akcijos veidu. Nuo bendraamžių berniukas skirasi tik tuo, kad yra prikaustytas prie vežimėlio. Iljos dubens kaulai išnirę ir jis negali vaikščioti. Mankštų dėka vaiko kojytės stiprėja.

Į koncertą Ilja su šeima negalėjo atvykti. Gruodžio 1-ąją jam buvo atlikta sudėtinga operacija. Apie aštuonias savaites berniukas bus sugipsuotas nuo liemens iki pėdų. Po kurio laiko laukia tokia pat antros pusės dubens kaulo operacija.

Anot akcijos iniciatorės Labdaros ir paramos fondo „Algojimas“ įkūrėjos ir vadovės Aušros Stančikienės, socialinių paslaugų infrastruktūra neįgaliems vaikams ir juos auginančioms šeimoms Lietuvoje nėra plečiama, o tėveliai dažnai neišgali sumokėti už vaikams būtinas sveikatinimo paslaugas.

„Didžioji dalis neįgalius vaikus auginančių šeimų balansuoja ant skurdo ribos. Matydami tokią niūrią šeimų tikrovę šios akcijos metu surinktas lėšas skirsime skubios pagalbos, reikalingos negalią turinčio vaiko medicininėms ir reabilitacijos paslaugoms, nefinansuojamoms valstybės, apmokėti. Dažna negalią turintį vaiką auginanti šeima tiesiog to neišgali, todėl jiems svarbus bet koks palaikymas“, – sako A. Stančikienė.

Labdaros koncerto „Ištiesk gerumui ranką“ metu telefonu buvo paaukota beveik 65 tūkstančiai litų, o internetu - 36 tūkstančiai litų. Aukoti galima iki Naujųjų metų telefonu 1419 arba internetu, paspaudus nuorodą: https://www.aukok.lt/Projektai/Istiesk-gerumui-ranka-2012.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.