Filmo „Ana Karenina“ kūrėjus Vilniuje apšvarino ilgapirščiai

Italijos kino kompanija „Lux Vide“ juostos „Ana Karenina“ pagrindines scenas filmavo ne Maskvoje ar Sankt Peterburge, o Vilniuje, mat čia — pigiau. Tačiau filmo kūrėjai nenumatė nuostolių, kurių pridarė Lietuvos ilgapirščiai.

Daugiau nuotraukų (1)

Vykintė Budrytė ("TV antena")

2012-12-16 20:27, atnaujinta 2018-03-14 14:40

Prieš kelias savaites filmavimo metu iš režisieriaus Christiano Duguay (55 m.) namelio su ratais, stovinčio šalia Verkių rūmų, vagys pagrobė fotoaparatą, aukštos kokybės objektyvų, monitorių, kavos aparatą, kitų vertingų daiktų. Nuostolis — 17 tūkst. litų.

Tuo metu Levo Tolstojaus romano „Ana Karenina“ ekranizacijos darbai Vilniuje ir jo apylinkėse buvo dar tik įpusėję.

Visame pasaulyje garsus Kanados režisierius ir prodiuseris dėl vagystės smarkiai susikrimto. Tačiau nei mūsų šaliai, nei žmonėms, su kuriais teko dirbti, jis negailėjo gražių žodžių.

„Puikus oras filmuoti. Esu labai patenkintas kūrybine grupe. Nesitikėjau, kad dirbsiu su tokiais profesionalais“, — trumpam palikęs filmavimo aikštelę pagyras lietuviams žarstė režisierius.

Ch.Duguay yra sukūręs daugiau nei 30 įvairių žanrų filmų. Tarp jų: „Jeanne d’Arc“ (1999 m.), „Karo menas“ (2000 m.), „Hitleris: blogio šaknys“ (2003 m.), „Stovykla“ (2007 m., su Mila Kunis), „Coco Chanel“ (2008 m.).

Prireikė kaskadininkų

Filme Anos Kareninos vaidmenį atlieka 31 metų populiari italų aktorė Vittoria Puccini. Aleksejų Kareniną vaidina vokiečių aktorius Benjaminas Sadleris (41 m.). Anos mylimąjį Aleksejų Vronskį įkūnija iš Čilės kilęs anglų aktorius Santiago Cabrera (34 m.). Čia vaidina ir lietuvių aktoriai Dainius Jankauskas, Inga Šalkauskaitė, Dainius Miniotas, Sakalas Uždavinys. Maždaug 70-ies aktorių būryje — italai, vokiečiai, prancūzai. Masinėse scenose filmavosi daugiau nei 600 lietuvių.

Juosta mūsų šalyje buvo filmuojama pusantro mėnesio. Šiuo metu kūrybinė grupė jau dirba Latvijoje.

Vilnių ir jo apylinkes filmo kūrėjai buvo pavertę XIX a. Maskva ir Sankt Peterburgu. Čia liepsnojo Anos Kareninos ir grafo Aleksejaus Vronskio meilė.

Filmuojama buvo Užutrakyje (Trakų r.), Vilniuje esančioje Šv.Nikolajaus cerkvėje, Petro Vileišio rūmuose, Dominikonų ir Universiteto gatvėse, Aleksandro Puškino muziejuje, Lietuvos nacionalinėje filharmonijoje, Lukiškių aikštėje.

Praėjusią savaitę keli juostos epizodai buvo filmuojami sostinės geležinkelio stotyje.

Kai nelaimingos meilės iškankinta Ana Karenina turėjo šokti po traukiniu, šią sudėtingą sceną atliko kaskadininkas.

Tačiau aktorė tvirtino, kad mirties scena buvo sunki emociškai. Todėl jos pageidavimu pažvelgti į juostos „Ana Karenina“ kūrimo užkulisius „TV antenos“ žurnalistė ir fotografas galėjo tuomet, kai geležinkelio stotyje buvo filmuojamos ramios ir svajingos scenos.

Vilnius virto dviem miestais

Ką tik iš traukinio išlipusios Anos apsikabinimas su vyru grafu Aleksejumi Kareninu ir pirmas susitikimas su Aleksejumi Vronskiu. Filmuojant šias ir kulminacines scenas viena geležinkelio stoties vieta tapo Sankt Peterburgu, o už 20 metrų atsirado Maskvos traukinių stoties iškabos bei žibintai.

Dailininkai pasendino traukinių vagonus, o filmavimo grupė išsinuomojo juostos laikus atitinkantį lokomotyvą. Jis buvo apibarstytas dirbtiniu sniegu, nes tikro Vilniuje tuo metu dar trūko.

Lauke dirbantys aktoriai per pertraukas šildėsi arbata ir karšta vandens pūsle, o režisierius Ch.Duguay dėvėjo kailinę kepurę.

Aikštelėje važinėjosi dviračiu

Kūrybinės grupės nariai „TV antenai“ pasakojo, kad režisierius — tikras darboholikas. Į 8 val. prasidedančius filmavimus jis atvyksta pusantros valandos anksčiau ir ima ruoštis dienos darbams. Žinoma, kartu su juo darbą anksčiau tenka pradėti daugeliui kitų žmonių.

Prieš atvykdamas į Lietuvą Ch.Duguay domėjosi, kur galės mankštintis, mat pripratęs daug sportuoti.

Lietuvoje į filmavimo aikštelę režisierius atsigabendavo dviratį ir juo važinėdavo. Ch.Duguay kolegos juokėsi, kad jis yra tikras ekstremalas — su kamera dirba jodamas ant arklio, leisdamasis iš malūnsparnio ar įsikoręs medyje.

Per septynias filmavimo savaites Lietuvoje ir režisierius, ir aktoriai dirbdavo 6 dienas per savaitę po 16 valandų, ilsėdavosi tik sekmadieniais.

Saulės trūkumas ir šaltis labiausiai nuotaiką gadino italams.

Tačiau kai kurie užsienio aktoriai sakė jau užsigrūdinę — pernai Lietuvoje spaudžiant 27 laipsnių šalčiui jie filmavosi Gabriele Salvatores juostoje „Sibirietiškas auklėjimas“.

Barniai gatvėje

Filmo „Ana Karenina“ pagrindinio vaidmens atlikėja Vittoria Puccini garsėja ne tik kaip talentinga aktorė.

Italijos žiniasklaidoje ne kartą mirgėjo nuotraukos, kuriose ji įamžinta gatvėje besivaidijanti su savo dukters tėvu aktoriumi Alessandro Preziosi (39 m.).

Aktoriai susipažino 2003-iaisiais filmuodamiesi TV seriale „Elisa di Rivombrosa“.

Netrukus pora susituokė, o 2006-aisiais susilaukė dukters. Prieš porą metų Vittoria ir Alessandro pasuko savo keliais.

V.Puccini šiuo metu draugauja su aktoriumi Claudio Santamaria (38 m.), o A.Preziosi laiką leidžia su 23 metų manekene.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.