Jubiliejinės „Išsipildymo akcijos 2012“ metu vaikams buvo paaukota 2,1 mln. litų

Likus vos savaitei iki Kalėdų TV3 eteryje prasidėjo jubiliejinis, jau dešimtasis, „Išsipildymo akcijos“ koncertas.

"Išsipildymo akcijos 2012" koncerto akimirka.<br>M. Astrauskas
"Išsipildymo akcijos 2012" koncerto akimirka.<br>M. Astrauskas
Daugiau nuotraukų (1)

Monika Svėrytė

2012-12-16 16:11, atnaujinta 2018-03-14 14:45

„Blogi žmonės nėra tie, kurie pikti ar pavydus. Blogiausi yra tie, kurie – abejingi”, – vakarą pradėjo vakaro vedėja tapusi Jurgita Jurkutė. Jai talkino po ilgos keturių savaičių pertraukos į eterį sugrįžęs aktorius Vytautas Šapranauskas.

Sveikinimo kalbos įrašą taip pat paruošė ir Lietuvos Respublikos prezidentė Dalia Grybauskaitė. „Įsiklausykime į mažųjų norus ir padėkime jiems būti laimingiems“, – kviesdama prisidėti prie kasmet organizuojamos gerumo akcijos sakė ji.

TV3 televizijos ir SEB banko organizuojamo paramos projekto „Išsipildymo akcija 2012“ tiesioginiame koncerte dalyvavo būrys žinomų žmonių, kurie kvietė aukoti akcijos globotiniams – mažiesiems ligoniukams ir vaikams iš globos namų. Surinktos lėšos bus skirtos jų sveikatinimui, lavinimui ir buities gerinimui.

Aktorė J. Jukutė daugelį nustebino čiupusi į rankas mikrofoną ir uždainavusi kartu su vaikų studijos „Džimba“ mažaisiais nariais. Gražuolė laidų vedėja sudainavo dainą iš kultinio filmo "Vienas namuose".

Vakaro metu buvo pristatyta dešimt sunkiomis ligomis sergančių vaikų istorijų. Vieni jų turi cistas, kiti – širdies ydą, treti gydomi nuo vėžio.

Specialiame labdaros koncerte televizijos žiūrovai skatinami aukoti vaikams.

Visos TV3 šokių projekte „Šok su manimi“ dalyvaujančios poros, ir kai kurios jau anksčiau pasitraukusios iš projekto, tapo „Išsipildymo akcijos 2012“ ligoniukų ambasadoriais ir savo šokiais kvietė aukoti mažiesiems akcijos globotiniams. Čia pasirodė Mindaugas Rainys, Sandra Saikauskaitė, šokiu sušoko Kęstutis Baranauskas ir Eglė Straleckaitė, Jonas Nainys-Jovani ir Justina Žemaitytė, Mindaugas Rainys ir Milana Jašinskytė-Pankevičienė. Aistringą tango pristatė Deivydas Meškauskas ir Milda Štakėnaitė, jiems pritarė gyvai atliekama talentingo akordeonisto Martyno Levickio ir dainininkės Notos atliekama muzika.

Savo naujausias dainas pristatė „X Faktoriaus“ vaikinai Martynas Kavaliauskas, Petras Daunys ir Nojus Bartaška, scenoje taip pat pasirodė grupės „ŠArka“ merginos, dabar jau spėjusios tapti „Chorų karų“ generolėmis. Jausmingos dainos metu joms pritarė mažos, rožinėmis suknelėmis persirengusius, mergaitės. Žiūrovus linksmino ir žaviosios „Pinup Girls“, kolektyvai „Žas“, „Pikaso“. Vakaro metu taip pat buvo galima išvysti baletą pagal Piotro Čaikovskio baleto spektaklį „Gulbių ežeras“.

Prie akcijos taip pat prisijungė viena garsiausių Lietuvos džiazisčių Neda Malūnavičiūtė. „Išsipildymo akcijos 2012“ globotiniams abejingi neliko ir operos solistas Liudas Mikalauskas. Jo pasirodymą puošė vaikų grupės. „Prieš dešimt metų mes nebūtume pasiryžę tokiam dalykui. Labai dėkoju už jūsų gerumą ir tikiuosi, kad mes šiemet padėsime padaryti stebuklą“, – kalbėjo drauge su D. Meškausku šokį sušokusi TV3 generalinė direktorė Laura Blaževičiūtė.

Koncertą vainikavo Donato Montvydo, Sasha Songo, Evelinos Sašenko ir Monikos Linkytės gyvai atliekamas „Išsipildymo akcijos 2012“ himnas ir Vaidos Genytės bei Vaido Vyšniausko sudainuota daina "Kalėdų naktį tylią". Iki renginio pradžios vaikams buvo suaukota 1,3 mln. litų, o išvis koncerto metu buvo surinkta beveik 740 tūkt. litų. Bendra 2012 metais akcijoje suaukotų pinigų suma siekia 2, 1 mln. litų. Portalas lrytas.lt primena, kad akcija tęsiasi dar iki Naujųjų metų ir galutinė suaukotų pinigų suma bus paskelbta jau 2013 metais. Aukoti galima tradiciniais būdais: skambinant ir rašant SMS su žodžiu VAIKAMS trumpaisiais numeriais 1890 (auka 2 litai), 1891 (auka 5 litai) ir 1892 (auka 10 litų), taip pat internete, svetainėje aukok.lt

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.