Po aštrios kovos vienuolika „X Faktoriaus“ dalyvių keliauja į kitą etapą, projektą paliko J. Ašmantas

Sekmadienio vakarą TV3 studijoje po kelių mėnesių laukimo pagaliau prasidėjo tiesioginės muzikinio projekto „X Faktorius“ transliacijos. Čia susirungė dvylika jaunų talentingų atlikėjų, kuriuos vertino keturi kompetentingi komisijos nariai: Rūta Ščiogolevaitė, Saulius Urbonavičius-Samas, Saulius Prūsaitis ir Vytautas Šapranauskas. Laidą pristatęs jos vedėjas Marijonas Mikutavičius pasisveikinęs su televizijos žiūrovais priminė: šį vakarą komisijos nariai nebespręs, kuris iš dalyvių varžysis toliau - viską lems tik televizijos žiūrovų balsai.

Projektą "X Faktorius" paliko Justas Ašmantas.<br>M. Astrauskas
Projektą "X Faktorius" paliko Justas Ašmantas.<br>M. Astrauskas
Daugiau nuotraukų (1)

Monika Svėrytė

2012-12-17 13:35, atnaujinta 2018-03-14 14:16

Teisėjai šįkart tapo ne tik prie vieno stalo sėdinčiais kolegomis, bet ir konkurentais – kiekvienas jų išsirinko po tris projekto dalyvius ir tapo jų auklėtojais: jie padėjo jiems pasiruošti pasirodymui, o jo metu labiau nei kitus gyrė ir užstojo.

S. Urbonavičius dar laidos pradžioje užsiminė, kad taip stipriai nesijaudino per pastaruosius dvidešimt metų. Jam paantrino ir S. Prūsaitis. „Jausčiausi kvailys, jei būčiau ramus. Aš turiu bombą“, – taip apie savo globotinius kalbėjo jis. R. Ščiogolevaitė patikino, jog jos ir trijų jos palaikomų atlikėjų širdys plaka vienu ritmu, o V. Šapranauskas, paprašytas apibūdinti savo emocijas trim žodžiais, lyg rimtai, lyg juokais išrėžė: „Jums visiems šakės“.

Analogų Lietuvoje neturintis muzikinis šou – kaip niekad ypatingas, kadangi nuo šios laidos prasideda didžioji finalinė kova.

Pirmoji scenoje pasirodė viena iš S. Urbonavičiaus-Samo globotinių – Kristina Radžiukynaitė. „Ji gali dainuoti bet kokio sudėtingumo dainas. Ji – tikra profesionalė“, – komplimentų merginai negailėjo jis. Prancūzų didžėjaus Davido Guettos dainą „When Love Takes Over“ pasirinkusi dainuoti atlikėja kaip reikiant sužavėjo komisijos narius.

„Žaviuosi tavimi ir visuomet dėjau į tave daug vilčių. Džiaugiuosi, kad Samas turi galimybę prisidėti prie tavo žydėjimo“, – sakė R. Ščiogolevaitė. „Samas kietas“, – juokėsi S. Prūsaitis.

Antroji pasirodė S. Prūsaičio mokoma grupė „RSP“ ir jos nariai Viktorija, Dominykas ir Ingrida. Jie atliko puikiai visiems pažįstamą reperio Jay-Z ir Alicia Keys dainą „Empire State of Mind“. „Šiuolaiška, modernu, man labai patiko“, – kalbėjo R. Ščiogolevaitė.

Daugelį nustebino R. Ščiogolevaitės globojamas Justas Ašmantas. Lyriška „Eagles“ daina „Hotel California“ ypač sužavėjo V. Šapranauską, tačiau jis pasiūlė nepasiduoti Rūtos įtakai. Tuo tarpu ji pati patikino, kad didžiuojasi gerai pasirodžiusį atlikėją ir palinkėjo jam daugiau savitumo.

Daugeliui iš šokių projekto „Šok su manimi“ pažįstamas Petras Daunys į sceną žengė užtikrintai. Jo mokytojas dar prieš paimant į rankas mikrofoną V. Šapranauskas patikino – jis puikiai atliks Michaelo Buble`o dainą „Met You Yet“. Iš tiesų taip ir buvo – teisėjai negailėjo P. Dauniui komplimentų. Daugelis pastebėjo ir tai, kad dalyvavimas šokių projekte atlikėjui scenoje suteikė lankstumo ir padidino jo pasitikėjimą savimi.

Dar viena S. Urbonavičiaus-Samo globotinė – Giedrė Vokietytė. Stipraus balso savininkė pasirinko grupės „Oasis“ dainą „Wonderwall“. Tiesa, daina skambėjo ne taip kaip įprastai - Giedrė pasirinko neįprastą aranžuotę. Pasak V. Šapranausko, tai buvo pirmas kūrinys, kuris puikiai atitiko „X Faktoriaus“ kriterijus. „Visi esame nuginkluoti tavo ypatingo balso. Man atrodo, kad tu esi svečiuose, o ne projekte:“, - kalbėjo R. Ščiogolevaitė. Pats S. Urbonavičius-Samas džiaugėsi Giedrės pasirodymu. Pasak jo, ji pasirodė geriau nei bet kurios repeticijos metu.

Dar vieni dalyviai – grupės „Roxy 5“ merginos. Jos pasirinko paauglių tarpe itin populiaraus atlikėjo Justino Bieberio dainą „Love Me“. Tačiau paklaustos, kas joms labiau patinka J. Bieberis ar jų auklėtojas S. Prūsaitis, merginos kikendamos atsakė nedvejodamos: „Prūsaitis!“. Jas ypač pagyrė S. Urbonavičius-Samas. „Scena yra tuščia, jums tereikia ateiti ir pasiimti tą vietą, kuri jums skirta“, – sakė jis. Tuo tarpu V. Šapranauskas metė kritikos strėlę S. Prūsaičiui. „Merginos, jums reikėtų scenoje šiek tiek nuogo kūno. Tačiau dėl to kaltos ne jūs, o tas, kuris jus treniruoja. Galėtumėte bent kokias kūno spalvos pėdkelnes apsimauti“, – sakė jis.

Vėliau R. Ščiogolevaitė pristatė dar vieną artistę – Aleksandra Metalnikovą. S. Urbonavičius-Samas neslėpė susižavėjimo atlikėjos aksominiu balsu – jam ypač patiko legendinė Barbros Streisand daina „Woman in Love“. Pasak M. Mikutavičiaus šiltas Aleksandros pasirodymas tiesiog paklupdė auditoriją.

Atmosferą studijoje kaitino portugališkai prabilęs Martynas Kavaliauskas – jis pasirinko šios vasaros hitu jau spėjusį tapti Michelio Telo kūrinį „Nosa Nosa“. Po pasirodymo jo mokytojas V. Šapranauskas plojo rankomis. „Laikas iš tavęs uždirbti pinigus“, – kalbėjo jis. Tuo tarpu S. Urbonavičius-Samas patikino, kad skambant šiai dainai sušilo visi Lietuvos namai. „Įkaito visi ir ypač visos Lietuvos merginos“, – juokėsi Samas.

Bene daugiausiai palaikymo sulaukė atlikėjos Ugnės Valinčiūtės pasirodymas ir žiūrovus pravirkdžiusi Ievos Narkutės daina „Raudoni vakarai“. Amo netekusi komisija negailėjo komplimentų Ugnei. „Nėra žodžių apibūdinti šį stebuklą“, – kalbėjo R. Ščiogolevaitė. Jauną dainininkę gyrė ir S. Pūsaitis: „Tai buvo išbaigta, tobula, buvo gera.“ Jos mokytojas S. Urbonavičius-Samas itin liko patenkintas pasirodymu. Jis užsiminė pasijutęs kaip mažu vaiku. „Labai didžiuojuosi tavimi ir man taip gera, kad aš tuoj apsiverksiu. Galiu tau duoti nebent tabletę nuo žvaigždžių ligos.“

Tikrą pirtį užkūrė merginų kolektyvas „Roses“. Pasirinkusios Geri Halliwell dainą „It`s Raining Man“ jos įrodė, kad gražios ir talentingos merginos scenoje – suderinama. „Visos olialia mergaitės turėtų prieš jus slėptis. Aš – sužavėtas“, – kalbėjo S. Urbonavičius-Samas. Ne kartą vakaro metu apie seksualų įvaizdį užsiminęs V. Šapranauskas merginoms taip pat atidavė savo simpatijas. „Labai gaila, kad žodis „seksas“ Lietuvoje turi vulgarią reikšmę. Jūs įkūnijote tikrą moteriškumą“, – pridūrė R. Ščiogolevaitė.

S. Prūsaičio mokinys rokeris Saulius Šivickas klausytojus bandė sujaudinti „Aerosmith“ daina „Crazy“. „Tu pateisinai visas viltis“, – atlikėją gyrė R. Ščiogolevaitė. Kiti teisėjai taip pat džiaugėsi jo pasirodymu, o V. Šapranauskas juokais užsiminė, kad nors iki šiol jis nelabai mėgo roką, dabar būtinai klausysis S. Šivicko. Tiesa, atlikėjas sulaukė ir pastabų, jog kūriniui pritrūko „jausmingumo“.

Paskutiniam vakaro dalyviui Nojui Bartaškai teko nelengva užduotis – jam teko atlikti lyrišką Adeles dainą „Set Me Fire To The Rain“. Ši daina taip sujaudino R. Ščiogolevaitę, jog ji negalėjo sulaikyti ašarų. „Jeigu jau „geležinė“ moteris pravirko, vadinasi buvo tikrai gerai“, – pakomentavo V. Šapranauskas. „Šaunuolis, Nojau“, – dainininką gyrė S. Urbonavičius-Samas.

Vakaro staigmena tapo S. Prūsaičio ir grupės „Happyendless“ pasirodymas scenoje. Elektroninės muzikos grupė pristatė kiek neįprastą dainos „Sweet Sweet Super Sweet“ bei versiją. Čia taip pat skambėjo kone vizitine grupės kortele spėjusi tapti daina „Power Forever“.

Į kitą „X Faktoriaus“ etapą keliauja: G. Vokietytė, K. Radžiukynaitė, „Roxy5“, A. Metalnikova, „Roses“, „RSP“, M. Kavaliauskas, U. Valinčiūtė, S. Šivickas, N. Bartaška.

V. Šapranausko ir R. Ščiogolevaitės globotiniai P. Daunys ir J. Ašmantas dėl išlikimo projekte susirungė specialioje rungtyje – muzikiniame šou jie turėjo ekspromtu sudainuoti pasirinktą dainą. P. Daunys pirmasis čiupo į rankas mikrofoną ir sudainavo „Spice Girls“ „Say You`ll Be There“. Jam atkirtį davęs J. Ašmantas taip pat pasirinko populiarų, radijo stotyse dažnai grojamą, grupės „Maroon“ kūrinį „She Will Be Loved“. Jų pasirodymus vertino komisija, kuri nusprendė, jog tik vienas iš vaikinų yra vertas tolimesnės kovos.

„Turbūt būsiu kvailas, tačiau sąžiningas. Man Justo pasirodymas buvo šiek tiek geresnis“, – savo globotinio konkurentą pagyrė Vytautas, tačiau savo balsą atidavė Petrui. Savo mokinį gyrė ir R. Ščiogolevaitė: „Žinau, kad Justas dar nespėjo parodyti visų savo galimybių, todėl savo balsą skiriu jam.“

Vieninteliai nešališki liko S. Prūsaitis ir S. Urbonavičius-Samas. Abu jie palaikė Petrą savo balsus atidavę būtent jam.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.