11 apdovanojimų susišlavusią „Aurorą“ greitai pamatys ir lietuviai

Lietuviškos fantastinės dramos „Aurora“ kūrėjai su jauduliu laukia Naujųjų Metų. Jau 11 įvairių apdovanojimų visame pasaulyje laimėjusį filmą iškarto po Naujųjų pagaliau pamatys patys svarbiausi ir reikliausi – Lietuvos žiūrovai.

11 apdovanojimų visame pasaulyje laimėjusį lietuvišką filmą „Aurora“ greitai pamatys ir lietuviai.<br>L. Drižytė
11 apdovanojimų visame pasaulyje laimėjusį lietuvišką filmą „Aurora“ greitai pamatys ir lietuviai.<br>L. Drižytė
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 21, 2012, 12:21 PM, atnaujinta Mar 14, 2018, 11:55 AM

2012-ieji „Auroros“ kūrybinei grupei buvo išbandymų, alinančių filmavimų ir po to šlovės festivaliuose kupini metai.

Atsigręždama į praeinančius metus, filmo režisierė Kristina Buožytė sveikina su artėjančiomis šventėmis ir dėkoja: „Ačiū aktoriams ir filmavimo grupei už atsidavimą ir kino nuotykį, kurį patyrėme kartu. Įgyvendinti didelius sumanymus minimaliomis priemonėmis galima tik nuoširdžiai dirbant kartu su visa komanda. Ačiū visiems partneriams, kurie tiki lietuvišku kinu. Ačiū visiems, kurie apie mus rašo ir domisi. Iš anksto ačiū visiems tiems, kurie ateis į filmą: jūsų nuomonė, gera ar kritiška, mums bus labai svarbi“.

Filmas pasakoja apie novatorišką mokslinį eksperimentą: tyrėjai stengiasi užfiksuoti ir perduoti informaciją tarp dviejų žmonių smegenų ląstelių jiems realiai vienas kito nepažįstant. Šiame tyrime dalyvaujantis jaunas vyras Lukas (akt. Marius Jampolskis) ir į eksperimentą įtraukta komoje gulinti mergina Aurora (akt. Jurga Jutaitė) sąmonės pasaulyje patiria stulbinantį nuotykį. Režisierė Kristina Buožytė sako filmu norėjusi išsiaiškinti aistros ir meilės prigimtį bei kiek žmonių santykiams įtakos tūri kūniškasis bendravimas, o galbūt meilei reikia tik fantazijos?

„Aurora“ yra antrasis pilnametražis režisierės Kristinos Buožytės filmas. Filmas jau laimėjo specialųjų festivalio Karlovi Vary programos „East of West“ prizą, geriausio šių metų Europos fantastinio filmo vardą Sitges festivalyje. „Fantastic Fest“ festivalyje Ostino mieste „Aurora“ nuskynė net keturis prizus: geriausio filmo, geriausio scenarijaus, geriausio režisieriaus ir aktorės apdovanojimus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.