Laidą „X Faktorius“ paliko K. Radžiukynaitė, kovą tęsia dešimt dalyvių (balsavimas)

Likus dienai iki didžiųjų žiemos švenčių TV3 televizija sukvietė savo ištikimiausius žiūrovus prie ekrano. Čia vyko antroji tiesioginė muzikinio projekto „X Faktorius“ transliacija. Šį vakarą projekte rungėsi jauni talentingi atlikėjai, kuriuos globojo ir vertino keturi kompetentingi komisijos nariai: Rūta Ščiogolevaitė, Saulius Urbonavičius-Samas, Saulius Prūsaitis ir Vytautas Šapranauskas.

Šį sekmadienį iš "X faktoriaus" pasitraukė K. Radžiukynaitė.<br>D. Umbrasas
Šį sekmadienį iš "X faktoriaus" pasitraukė K. Radžiukynaitė.<br>D. Umbrasas
Daugiau nuotraukų (1)

Beatričė Jurevičiūtė

Dec 24, 2012, 11:56 PM, atnaujinta Mar 14, 2018, 10:39 AM

Nors komisijos nariai po atlikėjų pasirodymų tarė žodį - išreiškė susižavėjimą arba nusivylimą jų talentu, kurie dalyviai tęs kovą toliau, jie nesprendė. Viską lėmė žiūrovų balsai.

Šį vakarą komisiją ir gerbėjus sužavėti bandė vienuolika jaunųjų talentų: R. Ščiogolevaitės ugdomi Aleksandra Metalnikova ir Saulius Šivickas. S. Prūsaičio ruošiamos muzikinės grupės „Roxy 5“, „4 Roses“ ir reperių Viktorijos, Dominyko ir Ingridos trijulė. Samo mokomos Kristina Radžiukynaitė, Ugnė Valinčiūtė ir Giedrė Vokietytė bei V. Šapranausko auklėtiniai Martynas Kavaliauskas, Petras Daunys ir Nojus Bartaška.

Pirmąją šios dienos kovą pradėjo Samo auklėtinė K. Radžiukynaitė. „Su pasididžiavimu pristatau smulkią mergaičiukę, kuri yra lietuviškoji Mariah Carey“, - plojant publikai ištarė S. Urbonavičius. Kristina atliko šventišką M. Carey dainą „All I Want for Christmas is You“. Nors Kristinai vadovaujantis Samas po pasirodymo nepagailėjo jai kritikos, kiti komisijos nariai liko sužavėti jos pasirodymu. „Nuostabu, geriau už Mariah Carey“, - patikino V. Šapranauskas. Jam antrino ir S. Prūsaitis: „Kiekvienas tavo šou mums yra dovana. Kiekvienas tavo pasirodymas vis geresnis“. Net griežtoji R. Ščiogolevaitė negailėjo šiai merginai gražių žodžių. „Tu verta didžiosios scenos“, - nusišypsojo Rūta.

Toliau televizijos eteryje pasirodė S. Prūsaičio globotinės „Roxy 5“. Merginos, pasipuošusios snieguolėmis, atliko Dean Martin kūrinį „Let it Snow“.

„Šilta, miela ir gera, bet priminė vaikų darželį.  Tačiau sudainavote puikiai. Neturiu jums priekaištų. Jeigu tęsite kovas toliau, ateityje turėtumėte patapti merginomis, kurių norėtų visi Lietuvos jauni berniukai“, - nusijuokė Samas.

„Sukūrėte gražų vaizdą ir šventinę nuotaiką, sėkmės jums, merginos. Tiesa, vaikiškumo išties buvo. Turėtumėte orientuotis į kiek platesnę auditoriją“, - patarė R. Ščiogolevaitė.

Trečiasis į sceną žengė R. Ščiogolevaitės auklėtinis S. Šivickas. Jaunas vyras pasirinko atlikti šios laidos vedėjo Marijono Mikutavičiaus dainą „Velnias, man patinka Kalėdos“. Vaikinas dainą atliko su roko elementais, kas labai nustebino ir sužavėjo komisiją ir žiūrovus. „Tu esi visa galva aukščiau. Tai buvo kitaip ir tai buvo gerai“, - sakė S. Prūsaitis.

„Niekada negalvojau, kad Rūta metalistė ir laksto namie su latekso kelnėmis“, - nustebo Samas. Būtent R. Ščiogolevaitė patarė savo auklėtiniui parodyti rokerišką aistrą. O tai, pasak jos, jam puikiai pavyko padaryti.

V. Šapranauskas į sceną pakvietė savo auklėtinį Nojų Bartašką. Vaikinas atliko Leonard Cohen jausmingą dainą „Hallelujah“. Po pasirodymo komisija liko kiek nusivylusi Nojaus pasirodymu.

„Tikėjausi geresnio rezultato, tu labai drebėjai... Tu galėjai labai stipriai pasirodyti su šia daina, bet tau nepavyko“, - sakė Rūta. Tam pritarė ir S. Prūsaitis bei S. Urbonavičius-Samas. Daina ir jiems nesuskambėjo taip, kaip turi būti. „Jaudulys tau žiauriai pakišo koją“, - nuogąstavo Samas.

Viską bandė glaistyti V. Šapranauskas: „Nekreipk dėmesio į juos.. Jie tau kiša pagalius į ratus. Bet tiesa ta, kad tu išties gali geriau“.

Daugeliui labai gerai žinomą dainą atliko Samo auklėtinė Ugnė Valinčiūtė. Efektyviai atrodanti mergina sudainavo „Kardiofono“ kūrinį „Kalėdų eglutė“.

„Daryti dainas kitaip yra gerai, bet melodijai reikia jausti pagarbą, todėl reikėjo palikti originalias natas. Bet ko tu nepraradai šiame pasirodyme, tai savo nuostabaus balso. Šiurpas ėjo per kūną“, - kalbėjo R. Ščiogolevaitė. Visi komisijos nariai pritarė, kad Ugnė išties turi charizmos ir gerą balsą.

Iškart po U. Valinčiūtės į sceną žengė grupė „RSP“, kurią sudaro Viktorija, Dominykas ir Ingrida. Ši reperių trijulė, globojama S. Prūsaičio, atliko populiaraus jaunojo dainininko Justino Bieberio dainą „Drummer Boy“. Po smagaus grupės pasirodymo komisijos nariai džiaugėsi, kad šie trys atlikėjai puikiai sugeba scenoje įaudrinti publiką.

„Tokios grupės trūko Lietuvoje. Labai gerai susitvarkėte su šia sudėtinga užduotimi. Šaunuoliai“, - sakė Samas.

„Čia buvo geriausias šio vakaro pasirodymas“, - tęsė toliau V. Šapranauskas.

Scenoje pasirodė ledo karaliene virtusi R. Ščiogolevaitės ugdoma Aleksandra Metalnikova. Žavi mergina atliko Annie Lennox dainą „Whiter Shade of Pale“. Po pasirodymo S. Prūsaitis vienareikšmiškai teigė, kad būtent šiandien Aleksandra ir atsiskleidė: „Atrodei puikiai, daina gera, viskas puiku“.

„Gražesnės snieguolės aš nesu matęs“, - nusijuokė Samas. Prodiuseris pridūrė, kad A. Metalnikova šį vakarą jį užbūrė.

Plojimais scenoje sutiktas V. Šapranausko auklėtinis Martynas Kavaliauskas, kuris atliko jausmingą Gyčio Paškevičiaus dainą „Draugams“. Kūrinys sujaudino ne tik publiką, bet ir komisijos narius. Jie M. Kavaliauskui negailėjo gražių žodžių ir patikino, kad jis scenoje padarė stebuklą.

Emocingai į sceną žengė Giedrė Vokietytė, kurią globoja S. Urbonavičius-Samas. Mergina atliko grupės „Train“ dainą „Shape up Christmas“.

„Su kiekvienu pasirodymu tu vis nuostabesnė, tau įgimtas laisvės jausmas“, - pagyrų negailėjo V. Šapranauskas.

„Na, o man nelabai patiko, kaip tu sudainavai šią dainą. Buvo kiek per grubu“, - kritikos pažėrė R. Ščiogolevaitė.

Auklėtines „4 Roses“ pristatęs S. Prūsaitis sakė, kad jis labai džiaugiasi, jog Lietuvoje yra gražių merginų grupė, kurios dar ir moka dainuoti. Šventinį vakarą keturios „rožės“ publiką pakerėjo spalvinga Dianos Ross daina „I Love You Baby“.

„Viskas buvo puikiai, visą vakarą norėjau į jus žiūrėti“, - galantiškai sakė V. Šapranauskas.

„Nosis aukštyn, esate puiki grupė. Jums tereikia labiau atsipalaiduoti“, - merginas drąsino R. Ščiogolevaitė.

V. Šapranausko globojamas Petras Daunys dažnai pristatomas merginų numylėtiniu, „eržilu“. Dailus vaikinas šį sekmadienio vakarą merginas bandė sužavėti Marijono Mikutavičiaus daina „Pakeliui namo“. P. Daunys neslėpė jaudulio, kad jo pasirodymą stebės ir pats dainos autorius M. Mikutavičius.

„Man atrodo, kad tu dar nerandi savo žirgo, ant kurio galėtum joti užtikrintai. Tavo balsas gražus, tavo išvaizda dėkinga, bet kol kas tu tik pajudi, padainuoji ir pabūni ant scenos. Linkiu surasti savo stilių ir savo dainas“, - sakė R. Ščiogolevaitė. Likę komisijos nariai pritarė R. Ščiogolevaitei ir palinkėjo Petrui dar labiau pasistengti ieškant savojo „aš“.

Po kelias valandas trukusios kovos tiesioginiame eteryje paaiškėjo, kad du jauni talentai - Saulius Šivickas ir Kristina Radžiukynaitė surinko mažiausiai žiūrovų balsų, todėl buvo priversti susikauti tarpusavyje ir bandyti pelnyti komisijos nuolankumą. Nes būtent komisiją sprendė, kas iš šių dviejų gabių žmonių prisijungs prie likusių devynių dalyvių ir tęs kovą tolimesnėse "X Faktoriaus" laidose. Kadangi komisijos balsai pasiskirstė po lygiai, laidos vedėjas M. Mikutavičius paviešino šių dviejų dalyvių žiūrovų balsavimo rezultatus. Paaiškėjo, kad mažiau simpatijų pelnė Kristina, todėl ji ir paliko muzikinį projektą. R. Ščiogolevaitės globojamas S. Šivickas prisijungė prie likusių atlikėjų ir toliau rungsis dėl nugalėtojo titulo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.