„Šok su manimi“ pusfinalis tapo lemtingas K. Baranauskui

Šeštadienio vakarą ant parketo dar kartą susikovė šokių projekto „Šok su manimi“ poros. Jau keletą mėnesių trunkantis projektas artėja prie pabaigos. Švenčių tema pakrikštytam vakarui vadovavo naujas vedėjų duetas – Vytautas Šapranauskas ir „X Faktoriaus“ teisėja griežtoji diva Rūta Ščiogolevaitė. Dėl 50 000 litų kovojantiems šokėjams teko pademonstruoti po du šokius ir išlaikyti egzaminą. Jo metu vienos poros nurodė kitoms, kokį šokį jos turi sušokti.

Su projektu "Šok su manimi" atsisveikino K. Baranauskas. Per plauką likęs J. Butnorius į žinią, kad galės tęsti kovą, reagavo emocingai.<br>J. Stacevičius
Su projektu "Šok su manimi" atsisveikino K. Baranauskas. Per plauką likęs J. Butnorius į žinią, kad galės tęsti kovą, reagavo emocingai.<br>J. Stacevičius
Daugiau nuotraukų (1)

Dovilė Lebrikaitė

Dec 30, 2012, 11:44 PM, atnaujinta Mar 14, 2018, 8:43 AM

Vertinimo komisijai net nekilo klausimų, kuriai porai už egzaminą skirti pirmąją vietą. Komisiją pakerėjo Juozo Butnoriaus ir Katerinos Voropaj rumba. Jiedu kartu su Jonu Nainiu su Juste Žemaityte ir Kęstučiu Baranausku su Sandra Saikauskaite gavo po papildomą balą.

Į vertinimo komisijos narių kėdes sėdosi stilistai

Vakarą pradėjo iš muzikinio projekto „X faktorius“ iškritusi Kristina Radžiukynaitė. Ji atliko kalėdinę dainą „All I Want For Christmas is You“. Ją ant parketo atlydėjo visos šeštadienį kovojusios „Šok su manimi“ poros: J. Nainys ir J. Žemaitytė, K. Baranauskas ir S. Saikauskaitė, Mindaugas Rainys ir Milana Jašinskytė-Pankevičienė, Milda Štakėnaitė ir Deividas Meškauskas bei J. Butnorius ir K. Voropaj.

„Besmegenė ir nykštukai“, Nauji metai Operos ir baleto teatre, Šv. Valentino diena, Gėrio šventė, „Mūsų dienos kaip šventė“ – į šių herojų ir švenčių šventimą įsijautė „Šok su manimi“ dalyviai.

Projekto naujovė - garso matuoklis. Po kiekvienos poros pasirodymo garsas buvo matuojamas specialiu prietaisu. Laidos pabaigoje daugiausiai ovacijų sulaukusi pora gavo papildomą balą. Jis atiteko M. Štakėnaitei ir D. Meškauskui.

Komisijos vietas užėmė pirmininkas Jurijus Smoriginas, Jūratė Norvaišienė, operos solistė Kristina Zmailaitė ir laidos „Patys pačiausi“ vedėjai Mantas Petruškevičius ir Asta Valentaitė.

Į pasirodymą įtraukė vaikus

Pirmieji į kovą stojo J. Nainys ir J. Žemaitytė. Jie įsikūnijo į nykštuko ir sniego senio vaidmenis. Pasirodymo metu Jonas, lydimas pulko nykštukų, erzino Justę. Nuotaikingas poros pasirodymas paliko puikų įspūdį J. Norvaišienei ir M. Petruškevičiui su A. Valentaite.

„Teatro įstatymas yra labai pavojingas: ašaros ir vaikai scenoje kelia tam tikrą pavojų.

Jie išėjo organiški, tikri, o Jonas ant parketo pasirodė mediniu veidu. Daina gera, šiek tiek šampanu raugėjanti, tačiau jums nieko nepavyko... Jonai, degraduoji“, – piktinosi J. Smoriginas.

Jam antrino K. Zmailaitė: „Jonai, kai anksčiau jus stebėjau, atrodėte be kompleksų. O šiandien turbūt išsigandote kvikstepo. Trūko tempo jūsų pasirodyme“.

Jonas ir Justė surinko 35 vertinimo komisijos balus.

Antrasis Jono ir Justės pasirodymas priminė beprotnamį. Visus nustebino J. Nainys, iš lagamino ištraukdamas J. Žemaitytę. Nuotaikingame pasirodyme ir vėl dalyvavo vaikai. Anot K. Zmailaitės, vaikai užgožė projekte dalyvaujančią porą.

Buvo susikaustę

Po jų ant parketo žengė M. Rainys ir M. Jašinskytė-Pankevičienė. Jiedu Naujuosius metus „atšventė“ Operos ir baleto teatre. Miniatiūroje Milana, persirengusi balerina, repetavo Naujųjų metų išvakarėse. Mindaugas jai priminė, kad atėjo metas švęsti. Baltą balerinos sijonėlį M. Jašinskytė-Pankevičienė greitai pakeitė į pūstą violetinį.

„Aš žavėjausi Milana. Ji parodė talentingą baleto parodiją. O tau, Mindaugai, nereikėjo kalbėti savo žavingu balsu šioje žavingoje miniatiūroje. Šį kartą jūsų nesmaugsiu, nes man labai patiko. Tačiau, Mindaugai, jei šį vakarą neiškrisi, atsipalaiduok sekantį kartą“, – patarė komisijos pirmininkas.

J. Norvaišienė nesuprato, kodėl buvo pakeistas Milanos sijonėlis. Jos akimis, sijonai skyrėsi tik savo spalva. Vis dėlto stilistai priekabių šiai porai neturėjo.

„Galėčiau drąsiai pasakyti, kad tai viena seksualiausių projekto porų. Milana, tavo figūra yra tobula. O tau, Mindaugai, labai gražiai tiko raudonas kostiumas“, – porą pagyrė A. Valentaitė.

Mindaugas ir Milana surinko 36 vertinimo komisijos balsus.

Antrasis M. Rainio ir M. Jašinskytės-Pankevičienės šokis buvo itin romantiškas. Elvio Preslio daina „Always On My Mind“ tik sustiprino įsimylėjusios poros įspūdį.

„Kaip keista... Neįdomus man Mindaugas. Ir nežinau, kodėl. Juk jis televizijos žmogus, tad turėtų būti charizmatiškas. Užtat Milana šiame šokyje prasiskleidė kaip žibuoklė. Džiaugiuosi, kad ji buvo tokia. Tik jos dėka mes galėjome pakęsti Mindaugą Rainį“, – po šokio garsiai mąstė Jurijus.

Tapo vakaro favoritais

M. Štakėnaitė ir D. Meškauskas prisiminė Šv Valentino dieną. Itin romantiškas ir aistringas šokis pavergė žiūrovų ir vertinimo komisijos širdis.

„Kas geriau: mokytojas, kuris glosto ar muša? Muša tas, kuris nenori, kad vaikai užaugtų „debilais“.

Šalia grožio reikalingas talentas. Šalia talento – darbštumas. Šiandien pamačiau, kad Milda darbšti. Man skaudu, nes tik dabar jai buvo suteikta daugiau dėmesio“, – apmaudą liejo J. Smoriginas.

Tačiau porai kliuvo ir kritikos strėlių. Jomis svaidėsi K. Zmailaitė.

„Vertinu jus už didelį kiekį šokio judesių parodymą. Jūs tikrai daug dirbate, tačiau nereikia neštis į sceną nereikalingų daiktų. Šokiu jūs galite parodyti daugiau nei žiedlapiais ar kandeliabrais“, – tikino Kristina.

Vertinimo komisija šį šokį įvertino 39 balsais.

Antrajam šokiui D. Meškauskas ir M. Štakėnaitė pasirinko „Kvepalų. Vieno žudiko istorijos“ siužetą.

„Aš prisipažinsiu, mano kūnu bėgiojo šiurpuliukai. Nuostabus pasirodymas“, – Deividą ir Mildą gyrė A. Valentaitė.

„Iš tiesų, tai buvo fantastiška. Tai geriausias šokis, kurį mačiau. Manau, per pusfinalį turėtų būti tokie šokiai, o ne darželio lygio straksėjimai“, – jai antrino Mantas.

Pradžiugino vertinimo komisijos pirmininką J. Smoriginą

J. Butnorius ir K. Voropaj bandė įtikinti žiūrovus, kad jiems kiekviena diena – tai šventė. Vertinimo komisijos nariai juos įvertino taip pat šventiškai.

„Juozai, juk tu valso bijai. Tikrai bijai! Džaivas taip smagiai atrodė, o tik atėjo eilė valsui... Įsitempei lyg plastikinis. Gal su manimi reikėjo parepetuoti? Tiesą sakant, vaikai, jūs esate šviesuliukai.

Tau, Juozai, pasisekė, nes visi, kurie patenka į Katerinos rankas, tampa talentingi“, – šypsojosi J. Smoriginas.

„Mane sužavėjo jūsų aktoriniai sugebėjimai. Jūs tinkate visur, kur reikia. Džiugu“, – gerų žodžių negailėjo ir J. Norvaišienė.

Pro vertinimo komisijos akis nepraslydo J. Butnoriaus laikysena. Anot M. Petruškevičiaus, tobula laikysena yra daug svarbiau už ištaigingą kostiumą. Laikysena ir manieros yra sudedamoji garderobo dalis.

„Visgi noriu pabrėžti, kad buvo labai nuobodus pasirodymas. Taip pat netinkamai pasirinkote muziką. Nereikia tų „ramtadrylių“, – pastebėjo Mantas.

Juozui ir Katerinai vertinimo komisija skyrė 36 balus.

Antrojo pasirodymo metu J. Butnorius ir K. Voropaj užkūrė pirtį ant parketo. Neliko nė vieno, kuriam po šio šokio nepakilo nuotaika.

„Ką galiu apie Juozuką pasakyti? Ačiū už tą gerą pramoginių šokių šokėjų parodiją. Jau ta šypsena. Kiekvieną sykį, kai tik pamatau šį arklių meną, man būna baisu“, – juokėsi J. Smoriginas.

Pakeitė šokių partnerę Eglė Straleckaitė dėl plaučių uždegimo buvo paguldyta į ligoninę. Todėl šeštadienį ją pakeitė S. Saikauskaitė. Su K. Baranausku šokusi Sandra įsikūnijo į angelo vaidmenį, o pats Kęstutis – į klouno.

„Neišmokote šokti. Regis viską ignoruojate. Man keista, kad būdamas choreografu, neišnaudojate tokio šanso plėsti savo galimybių diapazoną“, – po pasirodymo nusivylimą liejo J. Norvaišienė.

„Jūs turėjote remtis sportiniais šokiais, o jūs šiek tiek nuklydote. Pas jus buvo daug moderno. Man tai labai patiko. Jūs pasakojote apie mūsų, linksmintojų, gyvenimą. Tiesa, rumba buvo tragiška, tačiau pats pasirodymas buvo labai organiškas“, – porą apgynė K. Zmailaitė.

Vertinimo komisijos pirmininkas pritarė abiems damoms. Visgi, Jurijus prisipažino, kad jį nugalėjo meilė moderniam šokiui. J. Smoriginas juokavo, kad Jūratė su mačete norėtų Kęstučiui nukirsti galvą, nes šis rumbos nesugebėjo išmokti per keturi mėnesius.

Kęstutis su Sandra gavo 37 vertinimo komisijos balus.

Antrąjį kartą K. Baranauskas su S. Saikauskaite šoko nuotaikingą meilės šokį. Kęstučio pastangas išmokti sambą pastebėjo J. Norvaišienė.

„Pagaliau pamačiau Kęstutį sambą šokant. Žinoma, buvo krūva klaidų, tačiau tai – tikra pažanga“, – gyrė Jūratė.

Rezultatai

Daugiausiai žiūrovų balsų surinko J. Nainys ir J. Žemaitytė. Antrąją vietą žiūrovai skyrė M. Rainiui ir M. Jašinskytei-Pankevičienei. J. Butnorius ir K. Voropaj atsidūrė trečioje, M. Štakėnaitė ir D. Meškauskas - ketvirtoje, o K. Baranauskas ir S. Saikauskaitė - penktoje vietose.

Susumavus dviejų laidų vertinimo komisijos ir žiūrovų balsus paaiškėjo, kad finale pasirodys J. Nainys ir J. Žemaitytė, M. Štakėnaitė ir D. Meškauskas, M. Rainys ir M. Jašinskytė-Pankevičienė, J. Butnorius ir K. Voropaj. Su projektu atsisveikino K. Baranauskas ir S. Saikauskaitė.

Palikdamas projektą Kęstutis pažadėjo savo nuolatinei šokių partnerei E. Straleckaitei, kad jiedu dar sušoks savo šokį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.