Po įtemptos kovos „X Faktorių“ paliko P. Daunys (balsavimas)

Sekmadienį, likus vos vienai dienai iki Naujųjų metų išvakarių, TV3 televizija sukvietė savo ištikimiausius žiūrovus prie ekrano. Jie stebėjo trečiąją tiesioginę muzikinio projekto „X faktorius“ transliaciją. Kaip ir praėjusius kartus, sekmadienį projekte grūmėsi jauni talentingi atlikėjai. Juos globojo ir vertino keturi kompetentingi komisijos nariai: Vytautas Šapranauskas, Rūta Ščiogolevaitė, Saulius Urbonavičius-Samas ir Saulius Prūsaitis.

P. Daunys ir S. Saikauskaitė.<br>D. Umbrasas
P. Daunys ir S. Saikauskaitė.<br>D. Umbrasas
Daugiau nuotraukų (1)

Dovilė Lebrikaitė

Dec 31, 2012, 9:39 AM, atnaujinta Mar 14, 2018, 8:38 AM

Komisiją ir gerbėjus sužavėti bandė dešimt jaunųjų talentų: Aleksandra Metalnikova, Saulius Šivickas, Ugnė Valinčiūtė, Giedrė Vokietytė, Martynas Kavaliauskas, Petras Daunys, Nojus Bartaška ir muzikinės grupės „Roxy 5“, „4 Roses“, „RSP“.

„Kodėl mes, lietuviai, galvojame, kad kažkas viską padarys už mus? Negi taip sunku už mėgstamą atlikėją atiduoti savo balselį? Taip jau nutiko su Kristina“, – kalbėjo S. Urbonavičius, nes praėjusį sekmadienį neteko globotinės.

Prie jo prašymo balsuoti prisidėjo ir kiti komisijos nariai. Jie jau įsitikino, kad būti komisijos favoritu dar nereiškia saugios vietos projekte.

Pirmoji ant scenos lipo A. Metalnikova. Ji atliko dainą Gloria Gaynor dainą „I Will Survive“.

„Žiūrėdami į šią nuostabią moterį suprantame, kad galime išgyventi dešimt pasaulio pabaigų taip, lyg tai būtų muzikinė šventė“, – taip savo auklėtinę pristatė R. Ščiogolevaitė.

Aleksandros pasirodymą publika palydėjo audringais plojimais. Visgi komisija atrado prie ko prisikabinti. Pavyzdžiui, S. Prūsaičiui Aleksandra atrodė kiek susikausčiusi, o V. Šapranausko dėmesį blaškė šokėjos.

„Iš to, ką pasakė mano kolegos, supratau, kad tu esi stipri konkurentė, nes aš tau neturiu priekaištų“, – pagyrė auklėtinę Rūta.

Antrasis pasirodė V. Šapranausko auklėtinis N. Bartaška. Praėjusią savaitę jo pasirodymą komisija įvertino prastai. Tačiau, kaip sakoma, net ir Šumacheris atvažiuoja paskutinis. Šį kartą Nojus atliko „Coldplay“ dainą „Viva La Vida“.

S. Urbonavičius pastebėjo, kad Nojus jaudinosi ir šį kartą – jo balsas drebėjo dainos pradžioje. Tačiau visi komisijos nariai sutarė, kad N. Bartaška pasirodė daug geriau nei savaitę prieš tai.

„Nojau, aš vis dar galvoju, kad iš tavęs galima gauti daugiau. Tai nėra tavo ribos. Tačiau šį vakarą noriu tave pasveikinti sugrįžus į tikrą kelią“, – pasirodymu pasidžiaugė S. Prūsaitis.

Nojų ant scenos pakeitė charizmatiškoji G. Vokietytė. Praėjusią savaitę komisijos sukritikuota dėl grubumo, šį kartą Giedrė metė sau iššūkį ir pasirinko Bjork kūrinį „It's Oh So Quiet“.

„Tu šiuo metu esi auksinė Lietuvos gerklytė. Visas šis vaizdinys man siejosi su vieno energetinio reklama. Bet šou buvo nuostabus. Ačiū, tau“, – šypsojosi V. Šapranauskas.

Gera nuotaika spinduliavo ir visi kiti studijoje buvę žiūrovai. Vis dėlto Rūta pastebėjo, kad Giedrės pasirodymas vis dar buvo per grubus.

„Samai, praėjusią savaitę vieną mano pasirodymų išvadinai vaikų darželiu. O štai čia buvo „Leliukai sugrįžta 2“. Tačiau tu, Giedre, buvai nuostabi“, – nepraleido progos atsikeršyti už senas nuoskaudas S. Prūsaitis.

Lyg tyčia po to pasirodė „Roxy 5“, kurių pasirodymas ir buvo palygintas su vaikų darželiu. Merginos atliko Gintarės Karaliūnaitės dainą „Dėl tavęs“.

„Šį kartą jau atsidūrėte mokykloje. Esate devintoje klasėje ir aukščiau. Šį kartą suskambėjote“, – pagyrė S. Urbonavičius.

Kiti komisijos nariai taip pat nepastebėjo dainos atlikimo klaidų. Tiesa, V. Šapranauskui užkliuvo konfeti. Anot jo, konfeti visiškai netiko prie minimalistinio stiliaus pasirodymo.

„Giriu vaizdą, kurį mačiau. Tai buvo skoninga. Šiuo dalyku esu absoliučiai patenkinta. Kas, mano akimis, turėtų skambinti pavojaus balsais – tai jūsų manieros. Aš jus rinkčiausi nebent parodijoms. Tam tikros jūsų mimikos yra perdėtos. O šiaip, manau, klausydamos savo mokytojų galite tapti ilgalaike grupe“, – pabrėžė R. Ščiogolevaitė.

Praėjusią savaitę sužibėjęs rokeris Saulius šį kartą atliko „Guns N' Roses“ kūrinį „Sweet Child O' Mine“. Pats atlikėjas šią dainą itin mėgsta ir prieš pasirodymą prisipažino nenorintis šio kūrinio sugadinti prastu atlikimu.

„Kultinė daina ir, manau, „Guns N' Roses“ dabar vartosi lovoje, nes šioje dainoje jų vokalistas niekada nepataiko į natą. O tu pataikei! Vienintelis dalykas, kurio tau trūksta – užtikrintumas“, – tikino S. Urbonavičius.

Lygiai tą patį pasakė ir kiti komisijos nariai. Visi jie linkėjo Sauliui labiau pasitikėti savo jėgomis.

Po jo ant scenos užlipo P. Daunys. Jis atliko „Pelenų“ dainą „Lopšinė“. Realiame gyvenime itin aktyvus Petras tikino, kad ant scenos jam norisi iš tiesų atsiverti ir dainuoti lyriškas dainas. Kartu su P. Dauniu ant scenos pasirodė jo partnerė iš šokių projekto Sandra Saikauskaitė.

„Man atrodo, aš pradedu suprasti, ko tau trūksta. Tau reikia paieškoti kitokių raiškos priemonių. Tačiau tau tinka tokia lyriška daina. Jeigu nepersistengtum vaidindamas, būtų geriau. Reiktų pasitreniruoti, kad tai atrodytų natūraliau“, – patarė Rūta.

Jo pasirodymu džiaugėsi ir Petro mentorius V. Šapranauskas. Vis dėlto buvo kalbama ne tik apie gerus dalykus.

„Aš tavęs, Petrai, nesveikinu. Visi vyrai atlikėjai – blogiukai, o tu – tylenis. Tu neneri į pasirodymą visa galva. Man to trūksta“, – pastebėjo S. Prūsaitis.

Ugnė, sužibėjusi pirmoje laidoje, antrojoje buvo visiškai sukritikuota. Jos mentorius S. Urbonavičius metei jai iššūkį – merginai liepė ant scenos pasirodyti su „Hiperbolės“ daina „Šiam pasauly visko būna“. Lietuviškos dainos nenorėjusi U. Valinčiūtė apsiverkė, kai S. Urbonavičius jai tai pranešė. Visgi ašaros suminkštino Samo širdį ir Ugnė sekmadienį atliko Adele dainą „Skyfall“.

Ugnės pasirodymas buvo palydėtas audringomis ovacijomis. Žiūrovai jai plojo stovėdami.

„Man tai nebuvo geriausias tavo pasirodymas. Man nepatiko tai, kad tu pradedi žaisti savo šlovės kvapu ir pradedi vaidinti tose vietose, kuriose vaidinti nereikėtų“, – pastebėjo S. Urbonavičius.

Štai S. Prūsaičiui atrodė, kad Ugnė prieš pasirodymą tinginiavo ir nesistengė išdainuoti tų natų, kurios jai yra sudėtingos. Su kolegomis kategoriškai nesutiko R. Ščiogolevaitė. Anot jos, Ugnė savyje nešioja tai, ko kiti mokosi visą savo gyvenimą.

„Man tu esi x faktorių x faktorius!“ – sakė Rūta.

Po jos pasirodė merginų grupė „4 Roses“. Jos atliko Kim Wilde dainą „You Came“. Tiesa, nė viena mergina iki šiol šios dainos nežinojo. Jos netgi manė, kad tai animacinio filmo garso takelis, tad ši daina joms tapo tam tikru iššūkiu.

„Negalėjau atsidžiaugti šiuo pasirodymu. Čia buvo sukurta puiki nuotaika, sklido gera energija. Pasirodymo metu galvojau: oho! Mes turime puikiai dainuojančių merginų. Ne tik puikiai šokančių ir atrodančių.

Manau, kad Lietuvoje užgims merginų grupė, kuri mus stebins ne tik kojomis ir kitomis kūno dalimis“, – gerų žodžių negailėjo S. Urbonavičius.

Vienintelis V. Šapranauskas sukritikavo „4 Roses“ merginas. Likę komisijos nariai juokėsi, kad Vytautas taip kalba, nes gyvena su Ieva Stasiulevičiūte, dainuojančia grupėje „ŠarkA“.

Merginas ant scenos pakeitė M. Kavaliauskas. Praėjusią savaitę Martynas vaikščiojo skustuvo ašmenimis, dainuodamas beveik be akompanimento ir nenaudodamas šou elementų. Visgi, komisijos nariai sutarė, kad tuomet M. Kavaliauskas į laidą atnešė stebuklą. Šį kartą merginų numylėtinis atliko Justino Timberlake'o dainą „Losing My Way“.

Po jo pasirodymo visa salė skandavo Martyno vardą. Amą prarado ir R. Ščiogolevaitė.

„Aš niekaip negaliu savęs priversti žiūrėti į tave kaip projekto vertintoja...

Tai nėra vien tik kažkoks tuščias grožis. Tu turi nepaprastą balsą. Tavyje man viskas patinka. Aš tave laiminčiau šimtą kartų. Martynai, tu žinai, kad aš kalbu už visas tavo gerbėjas. Dabar aš sakau, jog visas tavo pasirodymas buvo tobulas“, – meilikavo Rūta.

Po tokio jos pasisakymo buvo nuspręsta, kad visos damos yra neadekvačios vertinti Martyno pasirodymus.

Paskutiniai ant scenos pasirodė nuolat besiginčijantys „RSP“ grupės nariai. V. Šapranauskas nuolat juokauja, kad jis žavisi, kaip surikata, stirna ir raganosis gali gyventi viename narve. „RSP“ sekmadienį atliko „The Black Eyed Peas“ dainą „Let's Get It Started“.

„Eikit sau kaip gerai buvo! Man teko būti vienoje scenoje su „The Black Eyed Peas“. Tuomet aš svarsčiau, kada Lietuvoje tokia grupė bus? Ir štai ji! Pasirodo, Lietuvoje yra netgi repuojančių panų. Mane pradžiugino jūsų pasirodymas. Neturiu net ką pasakyti“, – stebėjosi S. Urbonavičius.

Klaidas pastebėjo tik grupės mentorius S. Prūsaitis. Visgi jis, kaip išmintingas vadovas, jų garsiai neįvardijo. Po visų atlikėjų pasirodymų televizijos žiūrovai galėjo balsuoti už savo mylimiausią. Kol „X faktoriaus“ žiūrovai telefonu reiškė savo simpatijas, salėje sėdinčiuosius pakerėjo R. Ščiogolevaitės ir Kristinos Radžiukynaitės duetas. Kristina iš muzikinio projekto iškrito praėjusią savaitę.

Susumavus žiūrovų balsus paaiškėjo, kad paskutines dvi vietas užėmė G. Vokietytė ir P. Daunys. Jie turėjo susikauti muzikinėje dvikovoje.

„Be abejonės, darosi vis sunkiau ir sunkiau. Visgi aš tikrai matau, kad Giedrė turi galimybių mums parodyti kažką daugiau. Todėl aš renkuosi ją“, – savo balsą auklėtinei skyrė S. Urbonavičius.

Giedrė, anot V. Šapranausko, pasirodė geriau už jo auklėtinį. Vis dėlto jis liko ištikimas Petrui ir balsavo už jį.

S. Urbonavičius ir R. Ščiogolevaitė savo balsus skyrė Giedrei. Todėl ši atlikėjų dvikova, Petrui jau antroji, V. Šapranausko auklėtiniui tapo lemtinga. Jis buvo priverstas pasitraukti iš projekto.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.