Iš „X Faktoriaus“ iškrito savo kūrybos dainą sudainavęs V. Šapranausko auklėtinis N. Bartaška

Ketvirtojoje tiesiogiai transliuojamoje „X Faktoriaus“ laidoje dėl geriausiojo vardo susirungė devyni projekto dalyviai. Keturių kompetentingų teisėjų globojami atlikėjai varžėsi dėl galimybės pasirašyti sutartį su viena geriausių pasaulyje įrašų kompanija.

Nojus Bartaška.<br>D. Umbrasas
Nojus Bartaška.<br>D. Umbrasas
Daugiau nuotraukų (1)

Monika Svėrytė

Jan 7, 2013, 4:07 PM, atnaujinta Mar 13, 2018, 11:33 PM

Sekmadienio vakarą į įspūdingą šou sceną žengs devyni „X Faktoriaus“ dalyviai: Rūtos Ščiogolevaitės ugdomi Aleksandra Metalnikova ir Saulius Šivickas, Sauliaus Prūsaičio ruošiamos muzikinės grupės „Roxy 5“, „4 Roses“ ir „RSP“, Sauliaus Urbonavičiaus-Samo mokomos Ugnė Valinčiūtė ir Giedrė Vokietytė bei Vytauto Šapranausko auklėtiniai Martynas Kavaliauskas ir Nojus Bartaška.

Pirmosios į sceną žengė jau daugelio žiūrovų simpatijas spėjusios pelnyti „Roxy 5”, jos atliko žinomą „One direction“ dainą. „Sveikinu. Jūs puikiai susidorojote su užduotimi ir padarėte tai, ko reikia „X Faktoriaus“ projektui“, – kalbėjo S. Urbonavičius-Samas. Merginoms komplimentų negailėjo ir dažnai be reikalo pagyrų nežarstanti R. Ščiogolevaitė. „Jaunatviška, modernu, stilinga – viskas savo vietose. Tai buvo aukšto lygio šou produkcija“, – kalbėjo ji.

Merginų globėjas S. Prūsaitis patikino, kad pasirodymas buvo puikus, o tai, kas buvo ne taip, jis juokais užsiminė pasakysiantis joms į ausį.

Po žaismingo pasirodymo mikrofoną į rankas paėmė balsingoji R. Ščiogolevaitės mokinė Aleksandra. Pasirinkusi dainuoti Laros Fabian dainą „Wonderful Life“ ji savo numeriu užbūrė ne tik televizijos žiūrovus, bet ir komisiją.

„Tai buvo gražiausias tavo pasirodymas, kurį man teko matyti. Tačiau mesiu akmenėlį ir į Rūtos daržą: man nusibodo ta „ledinė“ Aleksandra. Atšilk!“, – ragino S. Prūsaitis. Jam pritarė ir S. Urbonavičius tuo pačiu svarstydamas,  kad galbūt toks įspūdis susidarė tik todėl, kad jis - vyras. Tuo tarpu V. Šapranauskas nesutiko su šia mintimi – jam pasirodymas itin patiko. Auklėtinę padrąsino ir R. Ščiogolevaitė: „Neklausyk, ką jie šneka. Tu esi nuostabi.“

Trečiasis savo šansą sublizgėti išnaudojo V. Šapranausko auklėtinis Nojus. Savo kūrybos dainą pristatęs atlikėjas, deja, daug pagyrų iš komisijos nesulaukė. „Negaliu pasakyti nieko blogo, tačiau tuo pačiu - ir nieko. Tiesiog nelabai įdomu“, – savo abejingumo neslėpė R. Ščiogolevaitė.

S. Prūsaitis ir S. Urbonavičius-Samas pasveikino dainininką už drąsą, tačiau užsiminė, kad jeigu būtų radijo stoties didžėjai, šią jo dainą leistų nepopuliariausiu laiku. Jie taip pat svarstė, kad daina labiau tiktų „Eurovizijos“ atrankos konkursui, o ne „X Faktoriaus“ projektui. Nojų bandė apginti jo mokytojas, sakydamas, kad Lietuvoje niekas nemėgsta priimti naujovių ir vertina tik pigų „bumčiką“.

Daugelį nustebino netikėtas S. Urbonavičiaus-Samo mokinės Ugnės amlua. Stiprus merginos balsas ir seksualus jos įvaizdis salėje susirinkusius žiūrovus net pakėlė nuo kėdžių ir privertė negailėti audringų plojimų. Kūrinį „I am Sexy and I know it“ atlikusi dainininkė patiko visiems komisijos nariams, išskyrus V. Šapranauską, kuriam keturi penktadaliai dainos atrodė per daug vulgarūs.

Dėl balso stygų operacijos į ligoninę paguldyta S. Prūsaičio grupės „RSP“ narė Viktorija šįkart scenoje nepasirodė, todėl likusiems komandos nariams teko pasirodyti dviese. Dainą „I`ll be missing you“ pasirinkę dainuoti atlikėjai parodė itin jausmingą ir profesionalų numerį. Tai neliko nepastebėta – komisijos nariai ramino grupės narius, kad šie nesijaudintų dėl pakitusios grupės sudėties - ne vienas jų teigė, kad tai nesugadino grupės pasirodymo, o priešingai – privertė žengti į priekį.

Dar nematytą savo veidą parodė ir R. Ščiogolevaitės mokinys Saulius. „Whitesnake“ dainą „Is this love“ sudainavęs atlikėjas pakerėjo komisijos narius. „Pirmą kartą tu man pakvipai ne benzinu, o kvepalais, – kalbėjo S. Prūsaitis. – Buvo puiku.“ Jį gyrė ir R. Ščiogolevaitė, sakydama, kad Saulius parodė tai, ką sugeba geriausiai. Vaikinas pasižadėjo – jei pateks į kitą etapą, tuomet dainuos vieną iš legendinės grupės „Metallica“ dainų.

Nors studijoje susirinkę žiūrovai garsiai skandavo V. Šapranausko mokinio Martyno vardą, jo pasirodymas nesužavėjo komisijos narių. Pasak R. Ščiogolevaitės, daina darėsi įdomi tik suskambus paskutiniems dainos akordams. S. Prūsaitis atlikėjo pasirodymą pavadino „lėkštu“. Kritikos negailėjo ir S. Urbonavičius-Samas, užsiminęs, kad visi Martyno numeriai – labai panašūs, todėl stebint vieną po kito žiūrėti tampa nuobodu, o vertinti - nebeįdomu.

Dviprasmiškai buvo vertinamas ir S. Urbonavičiaus-Samo globotinės Giedrės pasirodymas. Tiksliau - jos apranga. V. Šapranauskui užkliuvo neva Vudstoko festivalį primenanti hipių laikų suknelė, kurią jis prilygino skarmalui iš dėvėtų drabužių parduotuvės. Tuo tarpu tiek R. Ščiogolevaitė, tie S. Prūsaitis gyrė modernų Giedrės įvaizdį. „Auksine gerklyte“ vadinama mergina „X Faktoriuje“ nukreipė akis nuo drabužių ir pademonstravo geriausias savo balso galimybes. Tai neliko nepastebėta.

Tikrą pirtį scenoje užkūrė žaviomis nuotakomis virtusios „4 Roses“ merginos. Jų pasirodymas labai patiko S. Urbonavičiui-Samui. „Jūs šį vakarą esate pačios gražiausios nuotakos visoje Lietuvoje“, – sakė jis. Merginas pagyrė ir R. Ščiogolevaitė, tačiau patarė po laidos pažiūrėti įrašą ir pačioms įvertinti savo neva aiškiai matomus minusus. Nežinia kodėl, tačiau prastai nusiteikusiam V. Šapranauskui nepatiko ir šis pasirodymas. „Visa tai man jau kažkur matyta. Atrodote kaip keturios Genutės. Tik ne vestuvių dieną, o po vestuvių nakties... kažkokios suglamžytos“, – kalbėjo jis.

„X Faktoriaus“ gerbėjų sausakimšoje salėje ir TV3 žiūrovų namuose laukė staigmena – šou scenoje pasirodė trumpam į Lietuvą sugrįžusi, užsienyje muzikinius laurus skinanti grupė „Keymono“.

Į kitą „X Faktoriaus“ etapą pateko Giedrė, Saulius, „RSP“, Aleksandra, Ugnė, „Roxy 5”, Martynas.

Dėl išlikimo projekte susirungė Nojus ir „4 Roses“ merginos.   Kaip ir buvo galima tikėtis, V. Šapranauskas savo balsą atidavė auklėtiniui Nojui, jam pritarė ir S. Urbonavičius. Tuo tarpu R. Ščiogolevaitė ir  S. Prūsaitis palaikė „4 Roses“ merginas.

Galutinį rezultatą lėmė žiūrovų balsai, kurie nusprendė, kad su projektu atsisveikinti teks Nojui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.