K. S. Thomas: „Mano filmo herojė įrodo bulvarinės žiniasklaidos poreikį“

Į Lietuvą jau atvyko naujasis, intriguojantis prancūzų režisieriaus Francois Ozono filmas „Provokuojantys užrašai“ (pranc. „Dans la maison“). Europietiško kino mėgėjams neabejotinai patiksianti kino juosta buvo itin palankiai įvertinta Toronto ir San Sebastjano kino festivaliuose, o naujausias filmo pasiekimas – nominacija ispaniškuosiuose „Oskaruose“, „Goya“ apdovanojimuose, Geriausio europietiško metų filmo kategorijoje.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 11, 2013, 9:40 AM, atnaujinta Mar 13, 2018, 9:49 PM

Filme „Provokuojantys užrašai“ žiūrovai išvys kasdienišką, tačiau painią ir intriguojančią istoriją apie 16-metį vaikiną Klodą (akt. Ernstas Umhaueris). Jis įsigerina draugo šeimai ir atsiduria svetimuose namuose. Tačiau čia jaunasis stebėtojas ne tik leidžia laiką – jis apie pamatytus dalykus kuria rašinius savo literatūros pamokoms...

Viena juostos aktorių – garsioji Kristin Scott Thomas, puikiai žinoma ir mylima ne tik Prancūzijoje ir Anglijoje, bet ir visame pasaulyje. Kaip sakė filmo kūrėjo tinklalapiui Francois-ozon.com iš tokių filmų kaip „Anglas ligonis“, „Ketverios vestuvės ir vienerios laidotuvės“ pažįstama 52-ejų moteris, jai filmo „Provokuojantys užrašai“ scenarijus pasirodė lengvas, linksmas ir priverčiantis susimąstyti. „Mano herojė Žana yra visiškai įsitraukusi į Klodo rašomą istoriją. Jos požiūris į Klodo draugo Rafos šeimą labai atspindi šių dienų tendencijas, kai visi yra vieni kitų gyvenimų stebėtojai, žmonės itin smalsūs ir gauna pasitenkinimą sužinodami kažką apie kitus. Ši herojė, galima sakyti, įrodo bulvarinės žiniasklaidos poreikį ir perteikia priežastis, dėl kurių ji egzistuoja“, – pasakojo prancūzų literatūros mokytojo žmoną vaidintanti K.Scott Thomas.

Aktorės teigimu, Žana, domėdamasi kitų gyvenimu, stengiasi pamiršti savąjį ir savo problemas. „Ji nemato to, kas dedasi jos panosėje, kaip santykių su vyru nesklandumai palieka kartėlį. Filmas užduoda labai rimtus klausimus, tačiau su F.Ozonui būdingu paprastumu ir gera nuotaika. Jei „Provokuojančius užrašus“ būtų režisavęs kas kitas, šis filmas veikiausiai labiau primintų tragediją“, – svarstė žinoma moteris.

Patyrusi kino pasaulio žvaigždė kalbėjo sutikusi vaidinti filme „Provokuojantys užrašai“ dėl to, kad jo kūrėjas F.Ozonas jai atrodo labai įdomus ir provokuojantis. „Jo akis žiba, jis viskuo besidomintis darboholikas, vargiai įmanoma juo nepatikėti, o jo preciziškumas man priminė Romaną Polanski“, – šypsojosi K.Scott Thomas, negailėdama pagyrų ir jaunajam aktoriui E.Umhaueriui bei ekrano partneriui, jos sutuoktinį Žermeną vaidinančiam Fabrice‘ui Luchini.

Sudėtinga, įtempta ir provokuojanti istorija apie vidurinės mokyklos mokinį, kurio rašiniai apie draugo šeimą tiesiog ištirpdo ribas tarp realybės ir pramano, Lietuvos kino teatrus pasiekė sausio 11 dieną.

Filmo „Provokuojantys užrašai“ anonsas:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.