Operos solisto dukra pasirinko reperės kelią grupėje RSP

Tenoras Vaidas Vyšniauskas (41 m.) tikisi, kad repuojanti jo duktė Viktorija (18 m.) iš pirmos santuokos pasirinks operos kelią. Tačiau muzikiniame projekte „X Faktorius” su grupe RSP sužibėjusi V. Vyšniauskaitė repą vadina savo sielos atspindžiu.

V. Vyšniauskas su pilnametystės sulaukusia pirmagime Viktorija išsaugojo šiltus santykius.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo
V. Vyšniauskas su pilnametystės sulaukusia pirmagime Viktorija išsaugojo šiltus santykius.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo
Daugiau nuotraukų (1)

Ligita Valonytė („Lietuvos rytas”)

Jan 30, 2013, 10:10 AM, atnaujinta Mar 12, 2018, 11:38 PM

Prieš porą mėnesių muzikiniame televizijos šou susikūrusi repo grupė RSP populiarėja stulbinamu greičiu. Tačiau šios grupės nariai Dominykas Latvaitis, Ingrida Toleikytė ir V. Vyšniauskaitė dar neužrietė nosies.

Sausio pradžioje RSP patyrė nemenką išbandymą – V. Vyšniauskaitė turėjo pasitraukti iš populiaraus muzikos šou dėl planinės balso stygų operacijos, kuri atlikta sausio 4-ąją.

Viktorijai operacija buvo būtina, nes ant balso klostės (stygos) vis didėjantis mazgelis trukdė ne tik dainuoti, bet ir kalbėti.

Kurį laiką ji manė galinti dainuoti prikimusiu balsu. Bet po sunkesnių repeticijų dainininkės Rositos Čivilytės mokinė rytais nebeprakalbėdavo.

Nors gydytojai patarė mėnesį po operacijos nedainuoti, operos solisto V. Vyšniausko duktė neištvėrė – prieš du sekmadienius su grupe pasirodė „X Faktoriaus” scenoje. Ir po to vėl užkimo, tačiau praėjusioje laidoje vis tiek dalyvavo.

„Dabar vienintelis vaistas yra tylėjimas”, – sakė Vilniaus „Minties” gimnazijos abiturientė V. Vyšniauskaitė.

Paskutinėje gimnazijos klasėje besimokanti Viktorija dar svarsto, ar pasirinks klasikinį dainavimą Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje. Dėl to labai apsidžiaugtų jos tėvas.

„Jis tikisi, kad pasirinksiu studijuoti operinį vokalą, nes mano, jog ten mokoma teisingų dainavimo pagrindų.

Bet aš bijau operinio skambesio, kurio po to sunku atsikratyti. Mane nuo vaikystės traukė popmuzika. Buvau Britney Spears, vėliau reperio Eminemo gerbėja. Dalis paauglystės prabėgo su repu”, – sakė V. Vyšniauskaitė.

Reperė svarsto, kad po kelerių metų gali pakeisti muzikos stilių.

„Aš nuolat keičiuosi, bet šiuo metu atrodo, kad manęs niekada nepaliks hiphopas (breikbito, repo, breiko, grafičio samplaika), nes tai yra ne tik muzikos žanras ar stilius, bet ir žmogaus sielos atspindys.

Ir dabar mėgaujuosi klausydama klasikinio džiazo, apie hiphopo kaimynus fanką, soulą ir ritmenbliuzą net nekalbu, nes tai neatsiejama.

Netgi roko muzika man artima. Tikiuosi ateityje išbandyti šiuos stilius savo kailiu”, – laiške rašė balsą tausojanti Viktorija.

Reperė dažnai klausia tėvo nuomonės apie jos dainavimą.

Nors Viktorija tėvą pažįsta kaip konservatyvių pažiūrų žmogų, net būdamas protestantų bažnyčios pastorius jis į dukros pasirodymus scenoje žvelgia atlaidžiai.

Mergina spėlioja, ar tėvas iš meilės jai, ar kaip profesionalas jos pasirodymus ir sceninę išvaizdą giria. Tai jai pačiai atrodo keista.

V. Vyšniauskaitė įsitikinusi, kad nei tėvas, nei motina neturėjo jokios įtakos apsisprendžiant dėl muzikinio kelio, nebent genetiškai.

Viktorijos motina Evelina yra baigusi Lietuvos muzikos ir teatro akademiją kaip ir jos tėvas.

„Mama turi pasakišką balsą. Jos aukštas sopranas malonina mano ausį, bet daužo širdį, kai ji plaudama indus vis padainuoja.

Ji nusipelnytų tokio pat dėmesio kaip aš ar netgi mano tėtis, nes talento jai netrūksta. Bet gyvenimas taip susiklostė, kad teko rinktis šeimą”, – dėl mamos apgailestavo V. Vyšniauskaitė.

Pirmoji V. Vyšniausko šeima iširo seniai. Viktorija buvo per maža, kad suprastų, kodėl tėvai nutarė gyventi atskirai. „Neatsimenu tėvų skyrybų, negaliu atpasakoti jausmų”, – sakė atlikėja.

Abu Viktorijos tėvai sukūrė antrąsias šeimas, jose gimė po dvi atžalas. Buvusi vienturtė Viktorija džiaugiasi turėdama du brolius ir dvi seseris.

Rado laimės uostą

Operos solistas apie pirmąją nesėkmingai susiklosčiusią santuoką yra prisipažinęs: „Skausmingas laikotarpis buvo 1999 metai. Mane paliko žmona Evelina.”

Kad užsimirštų skyrybos, V. Vyšniauskas stengėsi pasinerti į darbus. Tuo metu jis tapo operos solistės Violetos Urmanos vadybininku.

V. Vyšniauskas trejus metus artimai draugavo su dešimtmečiu vyresne operos primadona V. Urmana. 2002-ųjų pabaigoje juodu pasuko skirtingais keliais.

2003 metų rugsėjį Vaidas vedė penkeriais metais jaunesnę teisininkę Liną. Pora augina sūnų Teodorą ir dukterį Beatričę.

Lrytas.lt skaitytojai turi galimybę pasiūlyti savo mėgiamiems "X Faktoriaus" dalyviams dainą. Tai galima padaryti čia: https://xdaina.lrytas.lt/?atlikejas=5

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.